x
Wild Beasts: P6 Beat-scenen

Wild Beasts, P6 Beat-scenen

Wild Beasts: P6 Beat-scenen

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Det er lidt af et mysterium, hvordan det tyldeligvis er gået mange af de unge NorthSide-hipsteres næser forbi, hvor fedt et band, Wild Beasts er. For mens Queens Of The Stone Age buldrer løs i baggrunden på Blue Stage, er forsvindende få mødt op for at få et skud skæv og dansabel melankoli fra Leeds-kvartetten. Men de der er her får en koncertoplevelse af de helt store.

Bandets særegne tag på indie-rocken er umiddelbart og intenst, og der veksles problemfrit mellem guitar- og synth-drevne numre, ligesom de to vokalister Hayden Thorpe og Tom Fleming supplerer hinanden på fornemste vis og i øvrigt synger så inderligt, at gåsehuden omgående melder sig.

Numrene leveres sikkert og tight, og det lige dele bastunge og stemningsfulde suppleres flot af de fine guitar-melodier, der let prikker til det drømmende og det dansevenlige, der går så vellykket hånd i hånd i Wild Beasts univers, så tårer sagtens kan krybe frem i øjenkrogen, samtidig med at bassen brager, så det blafrer i trommehinderne.

"You must be the only people i Denmark who doesen't want to see Queens Of The Stone Age right now", lyder det spøgfuldt fra scenen, og der skåles i rødvin, mens vi takkes mange gange for at være mødt op, før bandet bryder ud i endnu en gang livlig og opløftende melankoli.

Stjernestunderne er mange, og det er en fornøjelse at lade sig omsvøbe af bandets bastante og glasklare udtryk. Numrene er kortere end udtrykket lægger op til, og der dvæles ikke ved repetetive passager, så der er ingen fare for kedsomhed eller stilstand her. Tværtimod suges man let ind i bæsternes medrivende malstrøm.

Efter en lille time er koncerten ovre, og man kan trygt forlade årets NorthSide Festival med et stort smil på læben, mens man glæder sig til næste år og ydmygt ønsker sig, at bookerne kunne finde på snart at booke bæsterne igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA