x
Tina Dickow: Whispers

Tina Dickow
Whispers

Tina Dickow: Whispers

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 25.08.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Tina Dickow er en paradoksal personlighed. Som en af tidens meste feterede og populære sangerinder, som lykkelig nygift og for nylig nedkommet med sit andet barn finder hun ind til den nagende tvivl og den mørke sindstilstand. Hun spiller i den grad op til det store spørgsmålstegn på Whispers, der lægger sig mellem hendes to stærkeste album Notes og Count To Ten med en række kradsende sange i en prægnant produktion.

Whispers indeholder nogle af Tina Dickows hidtil stærkeste sange, som den rumlende You Don't Step Into Love og som fortabt i Drifting. Det handler selvfølgelig om kærlighedens evigt nagende tvivl og milevidt fra det glansbillede, som hun lever i i privaten på Island med ægtemanden og musikeren Helgi Jónsson, der også er den tætteste musikalske partner på albummet.

Tina Dickow kræver modvægt, og flugten fra glansbilledet er blevet hjulpet på vej af sangskrivningen til filmen En Du Elsker. Sange sunget af den svenske skuespiller Mikael Persbrandt, hvor opgaven lød på mørke og rå sange. Det blev det ekstra skub til sangene, hvor Dickow tydeligt får sat sig selv i spil.

Whispers er helt tilbage til grundformen, som den kom til udtryk på det tidlige album Notes, men meget er sket siden da, og i dag er det en moden kvinde, der skriver sange om den uforløste kærlighed og det udefinerbare savn.

Tina Dickow har dog også sine lykkelige stunder undervejs og er fuld af kærlighed i den mere lette Old Friends. Men pyntedukken er gemt langt væk på Whispers, der er et væsentligt aftryk fra sangskriveren Tina Dickow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA