x
Kiesza: Sound of a Woman

Kiesza
Sound of a Woman

Kiesza: Sound of a Woman

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 20.10.2014
Anmeldt af
Malena Salvado

"The season's biggest pop music breakout". Sådan beskriver The New York Times den canadiske popsensation Kieszas entré på den internationale musikarena. Hendes debutsingle Hideaway har da også gjort sig mere end glimrende, og med opfølgeren Giant in My Heart har den 25-årige sangerinde/sangskriver, multiinstrumentalist og danser lagt i kakkelovnen til en interessant albumdebut.

Det har vi så fået med Sound Of A Woman, der ikke bare er lyden af en "woman", men i lige så høj grad lyden af de gode, gamle 90'ere blandet med mere nutidig r&b og EDM. Og det er sgu gennemført! Fra start til slut er man hensat til en tid, hvor Snap!, Corona, 2 Unlimited og Haddaway indtog dansegulvene. Sidstnævnte Haddaway har da også fået sin helt egen coverversion af What Is Love tildelt på albummet, men i Kieszas udgave i en nedbarberet og klaverbåret variation. Hun lykkes med at gøre sangen til sin egen – lidt af en bedrift med en udødelig nyklassisker – og egentlig et godt bevis på, at Kiesza ser tilbage og låner fra en datidig musikalsk værktøjskasse, men stadig har sit eget udtryk og bidrag til genren.

Hvad der afholder mig fra topkarakter er, at jeg gerne havde hørt, hun havde givet den endnu mere gas på sin egen lyd og dermed indspart til den renæssance, 90'erne lige nu oplever. Så fire stjerner og pil op!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA