x
Peter Viskinde: I det sekund er jeg lykkelig

Peter Viskinde
I det sekund er jeg lykkelig

Peter Viskinde: I det sekund er jeg lykkelig

GAFFA

Album / Poplick Records
Udgivelse D. 29.09.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Viskinde er ukuelig. Et langstrakt medieslagsmål med de gamle bandmakkere, en grim ulykke med fingeren – for ikke at tale om en stribe lunkne GAFFA-anmeldelser – og alligevel bliver han ved med at udgive ny musik med en frekvens, som får forbillederne Dylan og Springsteen til at fremstå som et par veritable dovenkroppe. 

Seneste udspil har de facto karakter af en ep, idet vi får 5 nye sange samt 5 ældre i frisk genindspilning – herunder den tilnærmelsesvise signatursang Hele vejen hjem med sin centrale namedropping af Springsteen og mesterværket Born to Run. Det er stadig en udmærket sang, selvom nok så meget saxofon og virilt guitararbejde – stadig –ikke ændrer på, at sangskriveren Viskinde altså er meget langt fra forbilledets format.

"Jeg er langtfra længere rød og lunken asocial / mest almindelig blå, tror jeg / jeg er helt normal (…) Hvor er du nu, du danske mand og frue / hvor er du nu, det bliver dit Waterloo," lyder det således i åbningssangen. Og uanset at denne anmelder for så vidt er enig i visse af Viskindes politiske pointer – ja, så er linier som disse altså ikke stor sangskrivning. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA