x
Fritz Kalkbrenner: Ways Over Water

Fritz Kalkbrenner
Ways Over Water

Fritz Kalkbrenner: Ways Over Water

GAFFA

Album / Suol
Udgivelse D. 17.10.2014
Anmeldt af
Simon Nathanael

Den tyske producer og dj forsøger sig på sin fjerde skive med retro-funkguitar, saxofon- og trompet-hooks og under det hele et klinisk rent, papirtyndt beat. Det hvisler af sted over stepperne med bløde, filtrerede loops og klassiske (læs: tyndslidte) house-grooves på Pass The Buck, mens hans stemme på singlen Back Home og One Of These Days forsøger at tilsætte opskriften lidt popmelodi.

Pladen åbnes først for alvor på technoskæringerne Pitch Perfect og Fake Magic, hvor klassens outsider – blæserne – finder sig til rette som flader omkring de minimalt komponerede melodier (guitaren er heldigvis lagt på hylden nu), som tilsammen giver udtrykket en interessant lyd. På Void er vokalen tilbage med en endnu bedre melodi end på singlen. Sangeren er dog knap så interessant som sangene – og dem er der ikke nok gode af.

Som album er her ikke spjæt nok til klubben, ikke identitet nok til den individuelle lytteoplevelse og ikke pop nok til mere end et par ugers radiorotation. De enkelte interessante afstikkere ville tage sig bedre ud på en 3-4 numres ep.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA