x
The Decemberists: What a Terrible World, What a Beautiful World

The Decemberists
What a Terrible World, What a Beautiful World

The Decemberists: What a Terrible World, What a Beautiful World

GAFFA

Album / Rough Trade
Udgivelse D. 19.01.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Dette er syvende udspil fra Colin Meloy og hans band, hvis indiefolk og unikke tekstunivers fortjent har skaffet dem mange fans. For hvor mange bands åbner med en titel som The Singer Adresses His Audience? Eller skrive et meta-dementi til et af deres egne numre, som Anti-Summersong?

Linjen "I am the cavalry captain" er The Decemberists i deres helt egen form for hopla og viser, at der trods løfter om et mere personligt og introvert album ikke er skiftet dramatisk ud i den musikalske værktøjskasse. Tjek en linje som "Grey Jane was a river child", der historiefortællende åbner The Wrong Year.

Make You Better er en lo-fi poetisk kærlighedssang om følelser, der holder efter den første forelskelse. Det er skrøbeligt og elegant, ligesom den spanske guitar på Till the Water's All Long Gone og 12/27/12, et melankolsk og usentimentalt nummer, inspireret af skoleskyderiet på den amerikanske skole Sandy Hook Elementary.

Støvet fra fire års albumpause er hurtigt blæst væk, og The Decemberists er tilbage, lydende fine og præcis som sig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA