x
TV-2: Det Gode Liv

TV-2
Det Gode Liv

TV-2: Det Gode Liv

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 27.02.2015
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Ingen vil vel kunne fortænke TV-2 i blot at fortsætte festen og spille på gentagelsen her på deres 18. studiealbum. De har ligesom udstået deres værnepligt og lyder alligevel altid som TV-2. Men den musikalske ærgerrighed er en vedvarende drivkraft hos Steffen Brandt og Co., der atter værner om genkendeligheden og bekæmper gentagelsen.

Det Gode Liv kaster TV-2 sig ud i den store flotte lyd. Det er Cadillacen, der er kørt frem, og den cruiser sig forholdsvis stilsikkert ud ad de snorlige veje. Der bliver spillet med et fornemt overskud og en tro på, at den gode popsang kan blive til fællessang. TV-2 har ikke mistet de catchy omkvæd, som det fremføres i Frys, og på albummets fuldtræffer Lee Harvey Oswald Helmuth kører det bare for det melodistærke orkester. Og så er Georg Olesens rullende basgange en nydelse i sig selv.

Omdrejningspunktet hos TV-2 er trods alt stadig Steffen Brandt og hans iagttagelser. Her mærkes, at sangskriveren efterhånden indtager en mere retrospektiv tilgang til sangene. Steffen Brandt bruger i højere grad erindringsbilleder til at fortælle sine historier, der gør dem lidt mere indadvendte. Han kæmper i Bagud Af Dansen og går helt ned i den absurde Den Øverste Knap. Man er næsten bekymret for Steffen Brandt undervejs, indtil Hospitalet For Ødelagte Ting, hvor han kærligt omfavner det skrøbelige liv med sit velkendte overskud.

Det Gode Liv er lyden af et orkester, der kæmper for alt, det har kært.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA