x
Allan Olsen: Sange For Rygere - Live

Allan Olsen
Sange For Rygere - Live

Allan Olsen: Sange For Rygere - Live

GAFFA

Vinyl + download / Zoobaba
Udgivelse D. 02.03.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

"Et venligt visitkort snarere end en egentlig officiel udgivelse" – sådan benævner Allan Olsens management denne live-dokumentation af Olsens intimkoncerter i januar, hvor han fremførte Sange For Rygere i sin helhed. Et album, der må betragtes som et (af flere) hovedværk(er) i Olsens produktion. Og sikke et visitkort!

Originalen er i forvejen en nedbarberet sag, og i de her udgaver er det altså kun Olsen og hans guitar, der leverer sangene, og det taber de absolut intet ved. Det er i det store hele de små nuanceforskelle, indlevelsen og det mærkbare nærvær, der gør liveversionerne af rygersangene mere end et enkelt lyt værd.

Vi får desuden et ekstra improviseret vers i Ballade Om Smutti samt Dalton-sangen Jeg Har Alderen Med Mig, Gæst-nummeret Talisman og titelnummeret til filmen Klumpfisken. Alle tre må betegnes som bonusmateriale af fineste skuffe. Generelt er denne livedokumentation et absolut fornemt visitkort, man roligt kan tage imod og finde frem, når man har brug for bevægende fremførelse af begavet sangskrivning. Også selvom man er ikkeryger.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA