x
Metronomy: Sónar Copenhagen, Koncerthuset

Metronomy, Sónar Copenhagen, Koncerthuset

Metronomy: Sónar Copenhagen, Koncerthuset

Anmeldt af Katja Sidenius | GAFFA

Metronomy hittede, da de i 2011 udgav albummet The English Riviera. Titlen er en hyldest til forsangerens Joseph Mounts hjemby Devon og er karakteriseret af sol, sommer og gode vibrationer. De medrivende sange som The Look og The Bay kom hurtigt på alles hjerner, og inden længe blev Metronomy omtalt verden over.    

Kort før det engelske band går på scenen i Koncerthuset, er det allerede umuligt at snige sig forbi mængden af fans, som står spændt i mørket og venter på, at forsangeren og hjernen bag projektet, Joseph Mount, sætter gang i festen.

Medlemmerne Gbenga Adelekan på bas, Oscar Cash på keyboard og Anna Prior på trommer indtager den farverige scene med udsøgt elegance. Kemien mellem dem er ikke til at tage fejl af, og den gode energi svæver gennem lokalet med lysets hastighed. Allerede fra første beat rammer gulvet, er hele publikummet vilde efter at danse natten væk til de iørefaldende poptoner.

Bandet skaber et skarpt, opdelt lydbillede, hvor harmonier og melodier er i smuk balance. Deres tilstedeværelse på scenen er enormt nærværende og deres fantastiske festhumør smittende. Gæsterne bliver hevet med på en euforisk, musikalsk rejse, hvor en form for nostalgisk romantik lurer i luften.

Efter fire numre præsenterer Mount resten af bandet, som står svedige, men i godt humør, og vinker til de betagede Sónar-deltagere. Fra lysshow til de eventyrlige kulisser og gruppens charme er hele deres performance professionel og enormt fængslende. Det flotte, polerede indie-pop appellerer til selv dem, som aldrig før havde hørt om bandet. The Look er klart publikummets yndlingssang, hvilket de viser ved at hoppe højere, klappe hårdere og generelt sprede en glæde, der er svær ikke at blive bidt af. Hen imod slutningen af koncerten bliver musikken mere elektronisk, når Mount leger med synthesizeren og tilføjer søde, men dybe lyde.

Lydsystemet og mængden af højtalere er desværre ikke optimal, hvilket gør, at lyden til tider mangler bund og varme og kommer til at lyde hård. Med den musikalske præstation, gruppen leverer, og med den energi, der regerer i rummet, er det dog nemt at se bort fra dette.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA