Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Så har du ingen undskyldning for at blive hjemme

Solen smiler fra en skyfri himmel, men det er stadig koldt, når den store glødepære forsvinder bag horisonten, så hvilken bedre måde at bruge aftenerne på end på et varmt og hyggeligt spillested med lækre toner af foråret?

Derfor har GAFFA samlet en liste over 11 essentielle koncerter, du stadig kan gafle en billet til. Fem af navnene spiller endda flere koncerter i løbet af weekenden.

 


TORSDAG DEN 12. MARTS

København:

Simple Minds, Falconer Salen


Simple Minds er et skotsk rockband, som blandt andet er blevet beskrevet som 80'ernes nærmeste konkurrent til U2, og nu giver de så koncert i Danmark. Tidligere har Simple Minds spillet på store fodboldsstadions, men i tirsdags gav de koncert på Train i Aarhus, og GAFFAs anmelder Jesper Sørensen gav hele fem stjerner, med ordene: "en aften med masser af nerve og nærvær, som det skotske fodboldlandshold på en god dag hjemme i Glasgow".

 


Skambankt, Pumpehuset

Norske Skambankt, som består af fire nordmænd med forsanger Tejre Winterstø i front, lægger endnu engang et smut forbi Danmark og startede deres turné allerede i sidste weekend, hvor de spillede på Tobakken i Esbjerg. Nu er det så Pumpehuset i København, som står for skud. Faktisk har forsangeren Tejre Winterstø tidligere slået sine folder som guitarist i Kaizers Ochestra, men turnerer nu med Skambankt. Turnéen fortsætter over weekenden med koncert i Odense fredag aften og i Aarhus lørdag aften.


 

Aarhus:

L.I.G.A., Train (billedet)


L.I.G.A modtog i 2014 GAFFA-prisen som Årets Nye Danske Navn efter at have hærget de danske radiostationer med hits som "Skylder Dig Ikk' Noget" og "Julia". Bag trioen står hitmagerne Chief 1 og Remee. Og så kan du i øvrigt opleve bandets virkelig hypede kvindelige trommeslager, Ihan Haydar. L.I.G.A. fortsætter turnéen Danmark rundt og spiller fredag på Fermaten i Herning.

 


Aalborg:

S!vas og Ukendt Kunstner, Skråen

Ukendt Kunstner og S!vas har tilsyneladende fundet et godt makkerskab. I hvert fald har de to navne valgt at optræde på plakaten sammen under deres Stein Bagger Tour i marts måned. Det er ikke første gang, man ser de to navne på samme scene. Sidste sommer optrådte Ukendt Kunstner og S!vas for eksempel til en koncert under HCA Festivals i Odense, hvilket gav fire stjerner fra GAFFAs anmelder.

 


Roskilde


Maggie Björklund, Gilme

Den danske sangerinde, sangskriver og ikke mindst pedal-steel-guitarist Maggie Björklund er nu klar med en danmarksturné, som starter i Roskilde på spillestedet Gimle i aften. Maggie Björklund har en imponerende musikkarriere bag sig. Hun har blandt andet tidligere turneret som pedal-steel-guitarist med selveste Jack White og var i 90'erne guitarist i et af Danmarks få kvindelige countrybands, Darleens. Turnéen kører videre til Aarhus på lørdag hvor Maggie Björklund gæster Atlas, Godsbanen.


 

FREDAG DEN 13. MARTS

København:


Sónar Copenhagen 2015

Så skete det endelig! Den Barcelona-baserede elektroniske festival Sonár kommer til København. Og det er nu, det sker. Festivalen løber over to dage, fredag og lørdag, og du kan opleve kunstnere som Trentemøller, Jon Hopkins, Zebra Katz, Åme, Sau Poler, Sekuoia, AV AV AV, Metronomy og Klasmos. Læs mere om kunstnerne her.


 

CPH Sound Wave, Jazzhouse

Den årlige showcase CPH Sound Wave byder for sjette år i træk på en række upcoming artister inden for rock, urban, pop og hiphop. De syv navne, du kan opleve på scenen i Jazzhouse, er Benal, Get Your Gun, König, Truckfighters, Virgin Suicide, Lord Siva og Saint Cava.

 


Rødovre


Christian Hjelm, Viften

Den danske sanger Christian Hjelm har i tidens løb opnået stor succes med bandet Figurines, men på det seneste har solokarrieren fyldt mest, og det er da også soloartisten Christian Hjelm, som gæster Viften i Rødovre fredag aften. Hjelms andet og seneste soloalbum "Vaskeægte" fik ros af GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez, som gav albummet fire flotte stjerner. Dagen efter koncerten i Rødovre giver Christian Hjelm også koncert i Kulturstationen Vanløse.


 

Aarhus:

Jooks, Radar


Jooks, med det borgerlige navn Johan Forsby, blev kendt, da nummeret "Hun Vil Ha' En Rapper" bragede ud af højtalerne på natklubber landet over. Nu er Jooks igen aktuel med det nye album "Dyr", der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr. Du kan også opleve rapperen i København lørdag, hvor Jooks optræder i Pumpehuset. Jooks er også forfatter under sit virkelige navn Johan Forsby og aktuel med romanen "Sønner af mænd," skrevet sammen med Politikens debatredaktør Tarek Omar.

 

 

 


LØRDAG DEN 14. MARTS

København:

Freja Kirk, Luther Kirken


Freja Kirk blev landskendt, da hun i 2012 blev taget under Sharin Foos vinger i sangkonkurrencen "Voice – Danmarks største stemme" efter en fortolkning af Gnarls Barkley-nummeret "Crazy". Nu kan du opleve sangerinden, når hun giver en koncert med masser af rumklang i Luther Kirken på Østerbro. For et år siden udkom sangerindens debutalbum "Monophobia", som fik fire stjerner fra GAFFAs anmelder Sohail Hassan under overskriften "Følsom melankoli i klangfyldt lydunivers".

 


Odense:

Heimatt, Dexter

Det er kun godt et år siden, at danske Heimatt udgav deres debut-ep, men indiefolk-bandet har allerede været på turné som support for Rasmus Walther og spillet på prestigefyldte festivaler som Spot og Roskilde Festival. I marts udkom deres første fulde studiealbum med det mindre end mundrette navn "With You I Will Dance All the Way Through the Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me", som fik fire stjerner fra GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohrmann.

 


Alt det, du går glip af 


Der er da også et par koncerter, hvor du skulle have været hurtigere ude med pengepungen.

Torsdag aften spiller Lars H.U.G. en udsolgt koncert på Vega i København. Kim Larsen spiller hele tre koncerter for fulde huse hen over weekenden i Vordingborg, Køge og Greve. Desuden spiller S!vas og Ukendt kunstner også på Train fredag til en udsolgt koncert.

ANNONCE