x
Death Cab For Cutie: Kintsugi

Death Cab For Cutie
Kintsugi

Death Cab For Cutie: Kintsugi

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 30.03.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Der har været ekstra spænding om denne udgivelse fra de amerikanske indie-darlings, idet udspillet er det sidste, hvor guitarist Chris Walla er med og første gang ikke har produceret. Han har siden sagt farvel til Death Cab for Cutie, men efterlader bandet i flot form, og Kintsugi vil stå som et værdigt farvel.

Ikke mindst A-siden, hvis man tænker vinyl-format, står stærkt – hvor de første fire numre også har været sendt ud som singler forud for udgivelsen. Black Sun mikser diskret synth, melankolsk omkvæd og en grynet guitarsolo til en både skrøbelig og larmende sang.

The Ghost of Beverly Drive har måske ikke tidligere DCFC-singlers umiddelbare blikfang, men vinder ved flere gennemlytninger, hvor også Ben Gibbards sangskrivning får lov til at folde sig ud: "If only you'd have known me before the accident/For with that grand collision came a grave consequence". Stærkest i åbningskvartetten står alligevel Little Wanderer, der er en gennemført smuk kærlighedssang.

Efter en sådan en tour de force har albummidten svært ved at følge med. You've Haunted Me All My Life virker tung, og Hold No Guns er med blot sang og akustisk guitar lige simpel og demoklingende nok.

Den synth-drevne Everything's A Ceiling bryder heldigvis monotonien og er fremragende break-up stadion-indie, hvor man fornemmer Rik Costeys hånd ude fra producerstolen. De syntetiske toner kammer dog lidt over på El Dorado, der lyder som en kasseret Pet Shop Boys-b-side. Good Helps (Is So Hard To Find) har til gengæld med sit kække funk-drive et snert af Ok Go og lover, som resten af Kintsugi, bestemt godt for sommerens Northside-koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA