x
Peter Viskinde : Grundspor

Peter Viskinde
Grundspor

Peter Viskinde : Grundspor

GAFFA

Album / Poplick Records
Udgivelse D. 20.09.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Viskinde er en arbejdsom mand. Selvom det ikke vælter ud med nyt materiale, har han de senere år været albumaktuel på noget, der ligner årsbasis; fra livemateriale og et album med Dylan-covers til de hyppige genindspilninger af egne, ældre sange fra både solokarrieren og tiden i Malurt og Big Fat Snake.

Det kan man så håne og eventuelt kalde røvballerock – og Viskinde er ikke nogen anmelderdarling. Man kunne også vælge at fokusere på, at brændstoffet faktisk synes at være en helt reel glæde ved at spille uprætentiøs heartland rock, hvor Springsteen stadig er den største helt, og fornyelse er en by i Oklahoma.

På tredobbelte Grundspor gør Viskinde så – igen – status: Et nyt album med coverversioner og genindspilninger af egne, godt bruge standarder (Slaa dig løs, No Peace Like in Heaven, etc.) og hele to remasterede opsamlingsskiver som bonus.

Hvorfor man skulle fravælge originaludgaverne af f.eks. No Woman, No Cry og Can't Help Falling in Love til fordel for Viskindes versioneringer er svært at svare på. På den anden side: Har man kun behov for at eje en enkelt Viskinde-skive, er Grundspor faktisk ikke noget dårligt bud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA