Nyhed

Paco de Lucia gæster DR Koncerthuset

Den spanske flamenco-konge lægger vejen forbi København i december

Torsdag den 2. december klokken 20 står den store spanske flamenco-guitarist Paco de Lucia på scenen i Koncerthusets store sal, flankeret af sit band, inklusive flamceno-danser.

Det er Copenhagen Jazz Festival, der efter flere års intensiv jagt nu kan præsentere denne højt lovpriste stjernemusiker. I de senere år har Lucia ellers skruet meget ned for antallet af turnéer, især på disse kanter, så at han har valgt at lægge vejen forbi København er lidt af en nyhed for fans af Lucia og/eller flamenco.

Paco de Lucia siger selv, at han forsøger at forene traditon og fornyelse inden for flamencomusikken:


- Jeg har aldrig mistet rødderne i min musik, for så ville jeg miste mig selv. Hvad jeg har forsøgt at gøre er at holde fast i traditionen med den ene hånd og bruge den anden til at grave andre steder for at finde nye ting, jeg kan bringe ind i flamencoen.

Paco de Lucia blev født i den sydspanske havneby Algeciras i 1947 og begyndte karrieren allerede som 11-årig, og få år efter kom han med på turne med en flamenco-trup under ledelse af danseren Jose Greco. 18 år gammel i 1965 udgav han sit første album, og i de følgende år udviklede han sin helt egen stil på guitaren. Langsomt, men sikkert blev han mere og mere kendt uden for sit hjemlands grænser, ikke mindst i USA, hvor han i 1970 fik et stort gennembrud i forbindelse med en nu legendarisk koncert i Carnegie Hall. Og resten er, som man siger, historie.

Paco de Lucia har også samarbejdet med en række musikere inden for jazz og rock, eksempelvis Al Di Meola, John McLaughlin, Larry Corryell og Chick Corea.


Billetsalget til koncerten er i gang via GAFFA Live

ANNONCE