Albumanmeldelse

Amiina: Puzzle

Puzzle - Amiina

Amiina

Puzzle

Det er så kønt, så kønt

Amiina er en strygerkvartet fra Reykjavik, som bl.a. har arbejdet sammen med Sigur Rós, men som på dette deres andet album udvider instrumentpaletten med forskellige både akustiske og elektroniske instrumenter såvel som vokal.

Det overordnede musikalske udtryk befinder sig et sted mellem indiepop, new age og det, man vist fra tid til anden ynder at betegne "en nordisk tone". Der er, i albummets bedste passager, noget tyst og længselsfuldt over stemningen, hvilket fungerer godt, mens der også er numre, der ikke rigtig formår at fange mig med deres kønne og tilbagelænede indiepop-attituder.

I mine ører er Amiina bedst, når de dyrker det stemningsmættede og længselsfulde, og jeg synes generelt, at instrumentalnumrene peger i den retning. De vokalorienterede numre bevæger sig typisk snarere i retning af let drømmende indiepop, men altså uden rigtig at fange mig, måske fordi her har det længselsfulde en tendens til at kamme over og blive lidt vel sødladent og meget, meget kønt. Men det hele er godt skruet sammen, så fire stjerner herfra. Også selvom det ikke udelt er min kop te.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem