Nyhed

Amiina og Whale Watching Tour slår danske koncerter sammen

Når den planlagte koncert med Amiina på Vega rykker ind på Bremen Teater og tilslutter sig line-uppeet med Whale Watching Tour, kan du opleve hele to islandske koncerter i særklasse.

Den 3. oktober kan du få fornøjelsen af at opleve Amiina og Whale Watching Tour i en dobbeltkoncert på Bremen Teater i København.

Da arrangørerne bag de to koncerter opdagede, at de to islandske koncerter var sat til at spille samme dag, blev Vega og Bremen Teater enige om, at det gav mest mening for såvel bands som publikum at slå koncerterne sammen. Billetter, der er købt til Amiinas koncert i Vega, kan benyttes på Bremen Teater eller refunderes gennem Ticketmaster.

 

Whale Watching Tour

I år kan Islands indflydelsesrige pladeselskab og musikerkollektiv Bedroom Community fejre 10 års jubilæum. Anledningen markerer de ved at samle musikere fra kollektivet til en række livekoncerter under navnet Whale Watching Tour. Allerede i marts og april drog de på tour i USA, og til koncerterne deler typisk 6-10 musikere scenen med et fleksibelt set-up, hvor de præsenterer nyt materiale, samt klassikere fra Bedroom Communitys bagkatalog.

Bedroom Community blev grundlagt af producer Valgeir Sigurdsson, som udtaler følgende om konceptet:

"Whale Watching Tour er en mulighed for at manifestere, hvad vi – som et pladeselskab og som et kollektiv af helt forskellige musikalske personligheder – laver bag studiets lukkede døre. At skabe noget unikt igennem live-oplevelsen fra det grundlæggende materiale, som er meget kendt for os. Disse shows er forsynet med en glædelig energi og en værdsættelse af hinanden, men også spænding, blod og sved, der gør det hele så meget mere givende."

Herunder kan du se traileren til gruppens turné tilbage i 2010:

 

Amiina

Det islandske multi-instrumentale orkester, Amiina, har i deres hjemland opnået stor anerkendelse. Med deres skarpe indlevelse og veleksekverede arrangementer skubber orkestret til grænserne inden for eksperimenterende musik.

Kvartetten består af musikerne Hildur Ársælsdóttir, Edda Rún Ólafsdóttir, Maria Huld Markan Sigfúsdóttir og Sólrún Sumarliðadóttir, som mødte hinanden under deres konservatoriestudier i Reykjavík i 1990’erne. Selvom de alle er klassisk uddannede, begyndte de allerede i konservatorietiden at eksperimentere med elektroniske lyde, alternativ instrumentering og performative udtryk. I 1999 optrådte de for første gang med landsfællerne Sigur Rós, og det populære samarbejde er fortsat lige siden. 

I anledning af 100-års jubilæet for kultfilmene, Fantômas au Châtelet, bad den franske musiker, Yann Tiersen, og Gaumant films Amiina om at lave et filmscore. Ved den kommende koncert vil Amiina derfor præsentere musikken fra projektet og numre fra deres kommende album.

Lyt til Amiinas smukke nummer "What Are We Waiting For" herunder:

Billetter til koncerten kan købes via Ticketmaster.

ANNONCE