Derfor er smørrebrød så populært i Danmark

Selvom smørrebrød teknisk set bare er pålæg på et stykke brød, er det stadig et utrolig lækkert og et utroligt populært måltid

Men hvor kommer denne popularitet fra? Den kommer blandt andet fra smørrebrødets historie, dets funktion og dens gode smag, der passer til alle.

En traditionel spise 
Retten stammer faktisk fra den frokost, som arbejderne nød i deres pauser tilbage i 1800 tallet. I slutningen af det århundrede tog restauranterne den klassiske håndmad og forfinede den, og så blev smørrebrødet skabt. Smørrebrød blev utroligt hurtigt populært, fordi det var noget, de fleste mennesker kunne genkende fra deres hverdag, uden at det var kedeligt. 

Til alle slags begivenheder
Selvom den originale inspiration var noget, som mest blev spist af arbejderne, blev den forfinede version af en håndmad hurtigt til et fint måltid, man ofte spiste i anledningen af en begivenhed. Det er det også i dag. Du har garanteret været til en fødselsdag, hvor du har fået serveret smørrebrød, eller en lignende festlig begivenhed. Der er nemlig mange forskellige smagskombinationer at vælge imellem, og det egne sig perfekt til en aften med mange forskellige gæster.

Til en luksuriøs aftensmad 
Dog passer smørrebrød ikke kun godt til fødselsdage og andre fester med mange mennesker; det kan også sagtens bruges til mindre selskaber. Det kan for eksempel være i forbindelse med et besøg fra en ven eller et familiemedlem, man ikke har set i lang tid; det er jo også noget, der er værd at fejre med lidt ekstra lækker mad. Derudover egner det sig også rigtig godt, hvis I leder efter en traditionel dansk ret, som for eksempel hvis I får besøg af nogle, der ikke er fra Danmark.

Til alle aldre
Men smørrebrød er ikke kun populært, fordi det kan spises i adskillige anledninger. Det er også populært, fordi det kan laves på mange forskellige måder og kommer i mange forskellige variationer. Oftest bliver det serveret på groft brød eller rugbrød til de voksne, og hvidt brød til de yngste, men smørrebrødets diversitet rækker langt længere end det. Man kan servere klassikere som dyrlægens natmad og brændende kærlighed, men man kan også bevæge sig ud i anderledes ingredienser eller holde sig inden for en bestemt kostplan, såsom vegetarisme.

Danskernes smørrebrød
Uden for landets grænser er smørrebrød kendt som en dansk ret på samme måde som pizza er kendt som en italiensk ret, så det er uden tvivl en ret, som vi kan være stolte af. Danskerne elsker det, og vores udenlandske gæster er nysgerrige om det, og når først det er prøvet, elsker de det også. Noget, der stammer fra en simpel håndmad fra arbejdernes frokostpause er blevet til et ikonisk festmåltid; smørrebrød er noget, vi alle sammen kan lide.

ANNONCE