Ny popkomedie på Nørrebro Teater vil gøre det okay ikke at være okay
KUNSTEN AT VÆRE OKAY er en musikalsk og komisk samtidsfortælling om at føle sig ensom blandt mennesker, med helt nye popsange af Thomas Buttenschøn.
Forestillingen er et aktuelt og komisk kig ind i at længes efter nogen eller noget, når verden udenfor skubber til det liv, vi kender. Et portræt af det moderne menneskes krumspring for at holde fast i det genkendelige og trygge, når alt omkring det forandrer sig.
KUNSTEN AT VÆRE OKAY er et stykke ny dansk dramatik om ung tvivl, ensomhed og frygten for at ende udenfor. Publikum skal forvente både at grine og græde, når et talenttungt, ungt hold opfører en ærlig forestilling, der tager fat der, hvor det gør rigtig ondt.
”Vi lever i en perfekthedskultur, som gør mennesker syge. Aldrig har så mange unge haft det så svært og det skal vi tale meget mere om. Kunsten at være okay er et tidsportræt, og i opførelsen skaber vi et bekendelsesrum, hvor publikum kan lette hjertet og forhåbentligt føle sig genkendt og forstået,” fortæller forestillingens instruktør Niels Erling.
Pop, humor – og ensomhed
Hvordan har du det egentlig? KUNSTEN AT VÆRE OKAY på Nørrebro Teater handler om ensomhed, angst og hvor svært det er at være menneske. Det kan lyde tungt, men de svære temaer balanceres af en tilpas mængde humor og helt nye popsange af Thomas Buttenschøn. Om musikken og forestillingen siger han: ”Jeg tror, at vi som samfund igennem de seneste år har oplevet en global ensomhed, som på forunderligste vis er endt med at blive en fællesfølelse. Kunsten at være okay er et fællesrum, vi har skabt, hvor der er plads til at have det, som man har det”.
Reumert-vinderen og overærlighedseksperten
Forestillingen er skrevet af dramatiker Nanna Cecilie Bang og iscenesat af instruktørtalentet Niels Erling. Den nykomponerede musik af Thomas Buttenschøn er arrangeret af Viktor Dahl, der i sidste sæson blandt andet havde en fremtrædende rolle som komponist og musiker i succesforestillingen Stolthed og fordom på Betty Nansen Teatret og som vandt en Reumert for Årets Forestilling.
Nanna Cecilie Bang, der tidligere har skrevet bl.a. The supreme gentleman, for hvilken hun blev Reumert-nomineret som årets dramatiker, underskriver sig ofte ”overærlighedsekspert”, fordi hun ser det som sin vigtigste mission at vise det uperfekte og ufuldstændige i os mennesker.
Den 34-årige instruktør Niels Erling har senest iscenesat den Reumert-vindende Du vil møde en anden og Work Bitch, der gik for fulde huse på Ibsens Hotel og Sort/Hvid.
Work bitch tager ligesom KUNSTEN AT VÆRE OKAY fat i mental sundhed hos det moderne menneske – eller mangel på samme. Hvor Work Bitch handlede om udmattelse og arbejdsmarkedet, kredser KUNSTEN AT VÆRE OKAY om ensomhed og utilstrækkelighed.
Premiere: 24. september kl. 20
Billetsalg: HER
Varighed: ca. 2,5 time inkl. pause
Medvirkende: Ari Alexander, Andrea Øst Birkkjær, Mathias Bøgelund, Marie Dalsgaard, Ena Spottag Fog, Lea Thiim Harder, Isa Marie Henningsen, Mikkel Becker Hilgart og musiker Viktor Dahl.
Instruktion: Niels Erling
Manuskript: Nanna Cecilie Bang
Komponist: Thomas Buttenschøn
Scenografi og kostumer: Julian Toldam Juhlin
Musikalsk arrangør: Viktor Dahl