Kæmpe drive under bjørneskindshuen

27-årige Nikolaj Correll Bjørke er i Den Kongelige Livgarde med til at uddanne garderne til at gå vagt ved de kongelige slotte og palæer. Samtidig løber han langt, dyrker triatlon og er i gang med en HD-uddannelse på Copenhagen Business School (CBS)

Nikolaj Correll Bjørke var efter gymnasiet skoletræt og valgte at blive værnepligtig ved Den Kongelige Livgarde i stedet for at starte på et traditionelt studie. 

’Jeg trængte til nye og anderledes udfordringer. Udendørsliv og sport har altid været mig, og jeg søgte nok også lidt mere struktur i min hverdag efter en noget turbulent gymnasietid. Derfor var valget egentlig ret let, da jeg blev opmærksom på mulighederne i Livgarden’, fortæller han.

I dag næsten otte år efter er han steget i graderne og nu ansat ved Den Kgl. Livgardes Vagtkompagni som vagtholdsleder. Her er han leder for omkring 90 værnepligtige gardere og 10 sergenter, der med bjørneskindshuer og skarpladte våben udfører vagtopgaver ved de kongelige slotte og palæer. Vagtkompagniet støtter også Politiet, når der er brug for ekstra mandskab til særlige bevogtningsopgaver.

Skolebænken skræmmer ikke længere
Men der er også tid til andet end militærkarrieren. Nikolaj Correll Bjørke har været væk fra forsvaret i godt tre år, inden jobbet som vagtholdsleder i Livgarden blev en mulighed. Og næsten samtidig startede han på HD1-uddannelsen på CBS. Så skoletrætheden er tilsyneladende et overstået kapitel!

’Jeg har altid søgt udfordringer og sat barren højt. Min arbejdstid i Livgarden tillader, at jeg bruger noget af min fritid på ekstra uddannelse. Og jeg fik øje på HD-uddannelsen på CBS, hvor undervisningen ligger om aftenen eller i weekender. Den fleksibilitet passer perfekt til mig’, forklarer han.

Det med at sætte barren højt er ikke en overdrivelse. Nikolaj har også fået tid til ekstra fysisk træning. Så meget, at han er lykkedes med at blive indlemmet i Big Four Hall of Fame. Det kræver at man samme år gennemfører CPH Marathon, 70.3 Elsinore (en halv Ironman), IRONMAN CPH & CPH Half (en halvmaraton). 

Så der er tale om et helt særligt drive og hang til ekstreme præstationer under bjørneskindshuen. Og han får da også lige tid til at være træner og afdelingsleder i det landsdækkende løbefællesskab RunningNows afdeling på Frederiksberg.

Flere grunde til at vælge HD
’Selvom forsvaret er en statslig virksomhed, skal det også drives effektivt, budgetterne skal overholdes og der er masser af personaleledelse. Den virksomhedsøkonomiske uddannelse, man får på HD1, passer derfor i min optik lige så godt i en offentlig som i en privat virksomhed’. 

Men han tænker også på den lidt længere bane.

’For mig handler det om at være i konstant udvikling og lære nye ting, særligt med tanke på de store forandringer, som kommer til at præge samfundet de næste mange år. Så udover at jeg her og nu kan bruge mine nye kompetencer ved Livgarden, kan HD-uddannelsen helt sikkert også blive nyttig senere ’, vurderer den 27-årige.

Også officer på CV’et
Nikolaj Correll Bjørke regner med på et senere tidspunkt at supplere med en HD2-uddannelse. Men først skal han også lige være officer. 

’Næste år starter jeg på Hærens officersuddannelse. Det betyder, at jeg i yderligere nogle år vil være ansat i forsvaret, men det udelukker jo næppe, at jeg også kan finde tid til HD2. Hvad det skal være for en retning, ved jeg ikke endnu, men nok ikke noget med organisation og ledelse’, siger den allerede erfarne leder med et glimt i øjet. 

Og hvad fremtiden derefter byder er uvist.

’Der skal nok dukke noget op, som jeg finder interessant. 'Det ligger i min natur at søge og være frisk på nye udfordringer’, slutter han.

Læs mere på hd.cbs.dk

ANNONCE