Nyhed

NYT GAFFA PÅ GADEN: Mød Gobs, Ilma, Laurits Emanuel og mange flere – og læs stor uddannelsesguide

Glæd dig til 68 sider proppet med interviews, anmeldelser, uddannelsestillæg og meget mere

I dag er GAFFAs januarnummer 2024 på gaden, og forsiden prydes af Gobs.

Hvad gør man, når den fodboldkarriere, man har brugt 10 år på at jagte, pludselig går i vasken på grund af en skade? Victor Gaardboe begyndte at synge – først for sjov, men siden blev det alvor, og i dag er han hitmageren Gobs.

Ilma er aktuel med debutalbummet Everything I Love Is Killing Me og kan opleves til Vegas Udvalgte 26. januar. Hendes forældre flygtede fra krigen i Bosnien i 1992, og hun er selv vokset op i Thisted, men selvom Bosnien ligger langt fra Thisted, er det en ubrydelig del af Ilma.

De bliver store i 2024: Et nyt år melder sin ankomst. Traditionen tro har GAFFA sammensat en oversigt over 10 danske og 10 internationale bands og solister, som vi tror kommer til at præge de kommende år. Der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre meget mere fra dem.

Sanne Cigale Benmouyal kan opleves som vært for podcasten Hemmeligheder. Vi har spurgt hende om sit forhold til musik – og en af hendes yndlingskunstnere er en ganske kontroversiel skikkelse.

Derudover kan du nyde stribevis af albumanmeldelser samt de faste indslag i vores introsektion, nærmere betegnet redaktørens Leder, Minus Til Plus, Hold Øje Med, Bedst Lige Nu, Album På Vej og Soundtrack Til Livet, ligesom du kan læse om Månedens Event, som er Aveny-T's musicaludgave af Stine Pilgaards debutroman Min mor siger. Vi har talt med forestillingens sangskriver, Laurits Emanuel, kendt fra Fyr og Flamme.

Traditionen tro bringer GAFFA i januar også vores store uddannelsesguide. Denne gang kan du møde følgende:

Sygeplejerske i 2023: Mellem omsorg og udfordringer
GAFFA har taget en snak med sygeplejerske Rasmus Winding om uddannelse, arbejdsliv og at være ansat i en omsorgsstilling, hvor både kønsbalance og lønforhold bliver diskuteret i disse dage.

Astrofysiker Anja C. Andersen: ”Hvis vi ikke evner at give alle lige muligheder, så spilder vi talent”.
Anja C. Andersen står som en brobygger mellem kvinder og STEM-fagene. Og hendes rejse fra eneste kvinde i mat/fys-klassen til international ekspert i kosmisk støv kan forhåbentlig inspirere unge kvinder til ikke at afskrive de naturvidenskabelige fag på de videregående uddannelser.

Boss Ladies giver plads til kvindelige rollemodeller i de mandsdominerede fag
Ved at etablere synlige rollemodeller og støtte netværksdannelse ønsker Boss Ladies at transformere den eksisterende kultur og åbne døre for kvinder, der ønsker at forfølge karrierer inden for teknik og industri.

Track That vil styrke og fremme kvindelige, transkønnede og nonbinære musikproducere
Track Thats formål er at fremme og professionalisere kvindelige, transkønnede og nonbinære track-producere i Danmark. Initiativets første sæson er i fuld gang, og GAFFA har talt med grundlæggerne og de to producer-lærlinge, som er blevet udvalgt til forløbet.

20 spørgsmål til professoren: Tommy Ahlers
Vi har talt med iværksætter og tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers om hans vej gennem uddannelsessystemet.

Du kan også læse artikler om Grenaa som Danmarks uofficielle gaming-hovedstad, om hvordan du skriver en god kvote 2-ansøgning, og så har vi spurgt et par lovende musikere om, hvor de har gået i musikskole.

Du kan læse bladet online eller gå offline og bladre igennem vores analoge magasin uden digitale forstyrrelser. Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig. Du kan også få GAFFA sendt direkte til døren hver måned for kun 43 kroner: tilmeld dig GAFFA+ Premium her.

ANNONCE