x

Bikstok: Det bedste, der skete i 2015 var, at vi fik vores egen øl

Bikstok: Det bedste, der skete i 2015 var, at vi fik vores egen øl

Vinderen af GAFFA-Prisen i kategorien "Årets Danske Urban-Udgivelse" i december 2015 blev Bikstok. Umiddelbart efter sejren talte vi med dem, og det blev til følgende samtale om deres højde- og lavpunkter i 2015, og hvad de skal i 2016.

Tillykke med prisen. Hvordan vil I gerne takke GAFFAs læsere?

Eagger: – Jeg er fuldstændig overrasket, fordi vi har kørt sådan en temmelig anonym stil med hensyn til alle awards i år. Altså alt hvad der har haft med nomineringer at gøre. Vi har ikke postet noget på Facebook overhovedet. Så det kommer som en ret stor overraskelse, at folk har taget initiativ til at stemme på os, uden at vi har proppet det op i fjæset på dem. Så hey, det er bare skide cool.

Hvad har været den mest positive oplevelse musikalsk i 2015?

Pharfar: – Vi har lige været på tour, og i forrige weekend spillede vi to fede shows i Aalborg og Aarhus. Vi spiller jo hele året, men det bliver altid bedst til sidst. Så vi glæder os rigtig meget til i aften, det bliver rigtig fedt (Bikstok skulle optræde på Vega en time efter, at de modtog prisen, red.)

Eagger: – Men det er også fordi, vi har lavet en helt ny måde at sætte vores livemusik op på. Og det virker bare rigtig fedt lige nu. Så pt. er det rigtig fedt at være ude at spille igen.

Hvad så på det personlige plan? Har der været nogle ekstraordinære positive oplevelser på det område?

Pharfar: – Vi havde en rigtig fed pladerelease. Hvor vi festede, og det var rigtig skægt. Haha.

Eagger: – Og vi har fået lavet vores egen øl.

Pharfar: – Vi har fået lavet en øl, ja. Det er nok det bedste, der er sket. Den hedder Uranium, og den er rigtig god. Men jeg vil gerne lige advare mod at drikke den. Den er rigtig stærk. Den er på over syv procent alkohol. Men det er ikke så meget det. Man bliver bare meget skør af at drikke den.

Er det pga. en hemmelig ingrediens?

Pharfar: – Ja.

Eagger: – Og så er det en øko øl samtidig.

Hvad har været det mest negative? Nu lyder det jo ellers som om, at 20l5 har været et ret godt år for jer. Men hvis I nu skulle hive noget op af hatten, som ikke har været det fedeste?

Eagger: – Hmmm. Altså der var masser af ting, som fyldte rigtig meget på den første plade, lige da vi begyndte. Men der er ikke rigtig noget, der fylder længere på den negative måde.

Nu har | jo droppet det at hedde Røgsystem. Har det noget med det at gøre? At det ligesom er en frisk start?

Pharfar: – Haha. Nej. Det er fordi vi er stoppet med at ryge alle sammen.

Eagger: – Arh. Årh. Vi ryger ikke så meget mere. Engang røg vi en fed, som man røg smøger. Jeg hygge-lugter da lidt til det engang imellem. Men der er visse andre personer i bandet, som ligesom er færdig med det game.

Så det er et lukket kapitel på den måde?

Eagger: – Haha. Altså vi ikke kan lade være med råbe røg, når vi er på scenen alligevel.

Hvad har været jeres mærkeligste oplevelse?

Eagger: – Jamen det må være i dag. At vi vinder en GAFFA-Pris synes jeg er helt vildt underligt. Jeg har siddet på Facebook, og jeg da liket og syntes godt om alle mulige danske superstjerner – "Åh, stem på os, stem på os, stem på os" – og sådan noget. Men det der game, det kan vi slet ikke hamle op med altså. De andre har alt for mange venner. Det er surrealistisk. Men det må vel være, fordi folk ikke er på Facebook hele tiden?

Ja, eller de synes jeres musik er fed? Det kunne jo også være en mulighed?

Begge to: – Haha.

Pharfar: – Da vores første plade kom, var der ikke noget, der hed Facebook. Der var der noget, som hed Messenger.

Eagger: – Haha.

Pharfar: – Så det har skiftet meget for os, og de unge, de er rimelig godt med på de der sociale medier. Altså vi er jo også unge, vi er bare ældre unge, ikk'? Så det har været en mærkelig oplevelse at vinde.

Lige her til sidst, inden I skal videre, så vil jeg gerne høre: hvad byder 20l6 på? Skal der gå lige så mange år, før vi får et nyt album fra jer igen? Eller er der lidt ny musik i støbeskeen?

Eagger: – Jeg vil gerne lige skyde en lille reklame ind her, fordi vi rent faktisk indsætter en lille ekstra tour, hvor vi rammer flere byer. Det er nok det, som primært betyder mest for os nu her. Og så måske prøve at finde os selv lidt mere. Hvis der kommer noget musik, så kommer der noget. Eller hva'?

Pharfar: – Altså, alt hvad han siger, er altid rigtigt.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA