x

Her er årets 25 vigtigste festivalkunstnere

Her er årets 25 vigtigste festivalkunstnere

Festivalsæsonen er over os, og derfor har GAFFA lavet en oversigt over de 25 vigtigste festivalnavne, du kan opleve på de danske scener i 2016. Følg med her!

25 The Chemical Brothers

Den NorthSide-aktuelle engelske elektroduo blev efter udgivelsen af deres debutalbum, Exit Planet Dust fra 1995, takket på debutpladerne fra både Daft Punk og Fatboy Slim, hvilket siger lidt om deres gennemslagskraft. Hits som Setting Sun, Block Rockin' Beats, Go, Hey Boy Hey Girl, Galvanize og Let Forever Be sikrede efterfølgende The Chemical Brothers stor succes, og de er kendt for intense koncerter. Sidst duoen gæstede Danmark var i 2008, så det bliver et længeventet gensyn med den engelske duo, der sidste år udsendte det kritikerroste album Born in the Echoes. Et album, som fik fem stjerner i GAFFA under overskriften "Eklektiske og innovative kvantespring".

 

24 Rosanne Cash

Når Tønder Festival løber af stablen i slutningen af august, bliver det med den Grammyvindende amerikanske sangskriver Rosanne Cash som et af hovednavnene. Cash har siden sin debut sidst i 70'erne været helt i front med en blanding af country, pop, folk og americana. Hun er født i 1955 og er ældste datter af Johnny Cash og hans første kone, Vivian Liberto Cash. Allerede hendes andet album Right or Wrong fra 1980 bragte hende op i toppen af country-hitlisterne i USA. I oktober 2015 opnåede hun at blive en del af "Nashville Songwriters Hall of Fame" – en ære, hun deler med sin far, Johnny Cash.

 

23 Sting

Den verdenskendte sanger, musiker og sangskriver Sting optræder med sine største hits på Smukfest til sommer. Sting har udgivet 11 solo-studiealbum fra og med debuten i 1985, og i løbet af sin tid med The Police – der udgav fem album fra 1978-1983 – samt sin tid som solist har han solgt over 100 millioner album. Han har modtaget 16 Grammy Awards, talrige guld- og platinplader, en Golden Globe, en Emmy og tre Oscar-nomineringer. Han er desuden optaget i Songwriters Hall of Fame og modtog den prestigefyldte Kennedy Center-ærespris for kunst i 2014.

 

22 Sia

Det største scoop på dette års Smukfest må siges at være den australske sangerinde og sangskriver Sia, der ikke har spillet i Danmark siden 2010, hvor hun optrådte i Store Vega og har fået markant større succes siden da. En periode, hvor hun ikke bare har leveret hits til folk som Beyoncé, Rihanna og Maroon 5, men også selv haft stor succes med albummet 1000 Forms Of Fear og ikke mindst hittet Chandelier. Der skal nok blive godt proppet foran bøgescenerne, når hun går på.

 

21 Rihanna

Godt en måneds tid efter, hun har været forbi Refshaleøen med et stort anlagte Anti-show, hvor både Big Sean og The Weeknd er med, slår Rihanna vejen forbi Skanderborg og bøgesenerne på Smukfest. Med sig har hun sit seneste album Anti og hits nok til at holde festen kørende hele natten. Rihanna er en intens performer, og hun kan andet og mere end de hurtige hits. Anti er en ambitiøs sag, og der er al mulig god grund til at forvente, at hendes sommerkoncerter bliver det samme. Der bliver næppe nogen undskyldning for ikke at danse eller synge med.

 

20 Savages

Roskilde-aktuelle Savages har ikke set sig tilbage siden juni 2012, hvor de udsendte de to singler Flying to Berlin og Husbands. De fire kvinder fra London fik hurtigt overvældende opmærksomhed, og i år udsendte de deres andet album Adore Life, der blev tildelt fem stjerner af vores anmelder med ordene: ”Adore Life er spækket med fine detaljer og ikke mindst en stærk vilje. Savages leverer endnu en stærk, stærk plade.” Vi glæder os til at opleve intense Jenny Beth og de nye sange live.

 

19 New Order

New Order har eksisteret i godt 35 år, og med klassiske singler som Blue Monday, Bizarre Love Triangle og The Perfect Kiss har gruppen fra Manchester været en frontløber i sammensmeltningen af rock og elektronisk musik. Deres seneste udspil er Music Complete, der udkom i slutningen af september. Albummet er deres første studiealbum i 10 år. Det er et både vitalt og dansabelt comeback, så det er på høje tid, at New Order omsider vender tilbage til Roskilde, hvor de giver deres første koncert i Danmark i 14 år. New Order optrådte senest i Danmark på Roskilde Festival i 2002.

 

18 Iggy Pop

I starten af året var en af de helt store nyheder i rockverdenen, at veteranen Iggy Pop var på vej med et album, produceret af Josh Homme (Queens Of The Stone Age og Eagles Of Death Metal), der også spiller guitar, bas og klaver og synger kor på udgivelsen. Albummet fik titlen Post Pop Depression, og det er med den plade i bagagen, Iggy lægger vejen forbi årets NorthSide Festival. Pop er berygtet for sine energiske live-optrædener, hvor man bestemt ikke mærker, at manden efterhånden har rundet de 69 somre. Så se frem til en sprængfarlig omgang, der ganske sikkert også byder på træfsikre hits som Passenger, Lust For Life og I Wanna Be Your Dog.

 

17 Action Bronson

Action Bronson var, før han blev professionel rapper, en anerkendt gourmetkok i New York, og hans tekster refererer også til mad, men også til sportsfolk og -hold. Som rapper er han inspireret af blandt andre Nas, Mobb Deep og Wu-Tang Clan. Action Bronson udgav i marts 2015 sit andet og seneste album, Mr. Wonderful, som GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard tildelte fem stjerner under overskriften "Vidunderligt" og blandt andet skrev følgende om: "På rent overskud og livsglæde er albummet i verdensklasse.” Vi glæder os til at opleve Mr. Wonderful tilbage på Dyrskuepladsen.

 

16 Tenacious D

Tenacious D har hidtil kun formået at spille udsolgte koncerter i Danmark, først i Tap1 og siden i Falconer Salen. Næste stop for de selvproklamerede rockguder Jack Black og Kyle Gass bliver på Orange Scene med teatralsk rock'n'roll, rablende indfald, lummer humor, øredøvende fællessang og en hyldest til hardrockens største myter og klichéer. Jack Black og Kyle Gass medbringer deres band og masser af rekvisitter og kostumer. Det bliver stort! Forvent at skråle med på hits som Tribute, Beezleboss og selvfølgelig Fuck Her Gently. Eneste problem bliver, hvem der skal hente fadøl.

 

15 Tame Impala

Den australske gruppe Tame Impala med Kevin Parker i front er i de senere år blevet nogle af bannerførerne for den neo-psykedeliske pop-rock. I år vender de tilbage til Roskilde Festival efter at have givet koncert i Falconer Salen tidligere på året. Frontmand Kevin Parker og Co. debuterede i 2010 med Innerspeaker, inden gennembruddet fulgte i 2012 med albummet Lonerism, der fik imponerende anmeldelser verden over. Året efter gæstede gruppen Store Vega og gav en koncert, som GAFFA kaldte "perfekt, sjov og livsbekræftende". Bandet er nu aktuelt med deres tredje album, Currents, der udkom i juli 2015, atter til fremragende anmeldelser, og når de giver koncert på Roskilde, bliver det på en noget større scene end sidst – de er gået fra Avalon til Arena.

 

14 Rammstein

Det industrielle og hårde rock- og metalband har spillet i mere end 20 år og har lavet sange som Du Hasst, Amerika og Pussy, seks albums og er lige nu højaktuelle med dokumentarfilmen Rammstein in Amerika. Sekstetten er kendt for sine ekstreme liveshows, der blander teater, ild og industriel metal på bedste vis. Det er noget af et hovednavn, Tinderbox har skaffet sig allerede andet år i løbet af festivalens levetid, og kender man Rammstein ret, bliver det et udstyrsstykke og bombardement for alle sanser. Husk skumslukkere og brandtæpper!

 

13 Young Thug

Der bliver mulighed for at opleve en af hiphoppens store fremtidshåb, Young Thug. Rapperen er opvokset i Atlanta, der kan prale af at have kastet prominente hiphop-acts som Outkast, Jermaine Dupri, Ying Yang Twins og Gucci Mane af sig. Med hiphop som inspiration gennem sin opvækst udgav Thug en trilogi af mixtapes med titlerne I Came from Nothing, inden han blev signet til Gucci Manes 1017 Brick Squad Crew i slutningen af 2012. I starten af 2013 udgav rapperen mixtapet 1017 Thug, der inkluderede singlen Picacho og hittet Stoner, som sikrede ham et gennembrud i branchen. Videoen har mere end fem millioner visninger på YouTube og blev også nomineret som "Best Club Banger" til BET Awards i 2014. Manden er kendt for sine vilde live-optrædender, så det skal nok blive en fest af de store på Roskilde.

 

12 Future

Den 32-årige Atlanta-rapper pynter gevaldigt på hiphop-delen af Roskildes program. Manden har udgivet nogle fantastiske mixtapes og tre fremragende soloplader. Sidste år udgav han – efter en del stridigheder – et fællesmixtape med Drake, og de to rappere klædte hinanden på What A Time To Believe, der debuterede på en førsteplads på den amerikanske Billboard 200-liste.

 

11 Hinds

Hinds er fire piger fra Madrid, der trækker inspiration fra lyden af Atlanterhavskysten og storbyens grums. Lo-fi garagerock med spansk accent? Sammensætningen er ikke overraskende, da denne kombination trækker tydelige paralleller til ørkenrocken med udspring i den amerikanske Palm Desert. Men Hinds er mere end det, og deres melodiske og slagkraftige guitar har allerede fanget interessen fra bands som The Libertines og The Vaccines. Det bliver spændende at se, om de kan levere varen på Roskilde.

 

10 Beach House

Beach House udkom med deres kritikerroste, selvbetitlede debutalbum i 2006, et album, som gav bandet prominente indie-fans, inklusive Grizzly Bear, som efterfølgende inviterede dem med på deres tour som supportnavn. Drømmepopbandet udgav hele to album sidste år, et i august med titlen Depression Cherry og et i oktober med titlen Thank You Lucky Stars. Inspireret af navne som Mazzy Star og Cocteau Twins har duoen lavet seks album til dato, som alle har høstet gode anmeldelser. Deres seneste koncert i Danmark fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder, så vi ser frem til et stille brag af de helt store lørdag på NorthSide.

 

9 Red Hot Chili Peppers

Ja ja, vi husker alle sammen de umanerligt sjaskede optrædener på Roskilde i henholdsvis 2002 og 2007, men Red Hot Chili Peppers spillede altså også en glimrende koncert i Herning for fem år siden, og i det store hele er de et ret forrygende live-band, som er berømte for deres banebrydende genre-fusion af funk, hardrock og hip-hop og for indflydelsesrige hits som Give It Away, Scar Tissue, Under the Bridge og Californication. Når pebrene rammer Orange til sommer, har de endda et splinterny plade i bagagen, The Getaway, der udkommer 17. juni, så mon ikke, de er tændte? Så længe de er røde og varme, kan det ikke gå helt galt.

 

8 PJ Harvey

Det 46-årige rock-ikon PJ Harvey trak sig helt tilbage fra offentligheden efter successen med konceptalbummet Let England Shake i 2011, hvor hun også spillede på Roskilde. Sidste år inviterede hun sine fans med indenfor i studiet for at overvære indspilningerne af sit nye album, The Hope Six Demolition Project. Albummet er inspireret af Harveys rejser gennem fire år til Kosovo, Afghanistan og Washington, og PJ Harveys mange fans på Roskilde Festival kan glæde sig til hendes første optræden i Danmark i fem år. Det gør vi i hvert fald.

 

7 Sigur Rós

Gruppen med Jónsi Birgisson i front er nok Islands største internationale udspil siden Björk, og bandets drømmende og storslåede tag på post-rocken er da også ofte blevet brugt i filmverdenen. Deres film-CV tæller blandt andet Game of Thrones-folkevisen Rains of Castamere, Svefn-g-englar, der blev brugt i Tom Cruise-filmen Vanilla Sky og Untitled #1 (Vaka), der blev brugt i den danske, Oscarnominerede film Efter Brylluppet. Deres særlige udtryk kommer blandt andet også til udtryk via frontmand Jónsi, der, ud over at spille guitar med en cellobue, også synger på en blanding af islandsk, engelsk og det hjemmelavede sprog Hopelandic. Sigur Rós spiller lørdag på NorthSide.

 

6 LCD Soundsystem

Rygterne har svirret længe, og i begyndelsen af 2016 kunne frontmand James Murphy endelig officielt bekræfte, at LCD Soundsystem har fundet sammen igen. LCD Soundsystem singledebuterede i 2002 og brød igennem i 2005 med deres særdeles dansevenlige disko-punkrock. De er kendt for tre album og hits som Daft Punk Is Playing At My House (2005), North American Scum (2007) og All My Friends (2007). Gruppen med sanger, sangskriver og multiinstrumentalist James Murphy som eneste permanente medlem sluttede med et afskedsshow i Madison Square Garden i New York i 2011. Fem år efter får Roskilde Festivals deltagere muligheden for at opleve LCD Soundsystem genoptage festen, når bandet indtager Orange Scene.

 

5 Jamie xx
På årets NorthSide Festival kan man opleve den engelske musiker og producer Jamie xx, der har hittet med I Know There's Gonna Be (Good Times) og Loud Places fra det Grammy og Mercury Prize-nominerede solo-debutalbum In Colour fra 2015. Musikeren, som i 2012 spillede på NorthSide som en del af den stadig aktive gruppe The xx, byder på blanding af stemningsfuld electronica og hårdtslående numre. Det skal nok blive en fest med mange lag, når Jamie xx lukker NorthSide lørdag nat.

 

4 Beck

Sidste år lagde Beck Bøgescenerne på Smukfest ned med en sublim optræden, der blev fulgt op af en lille surprise-koncert i Tivolis Glassal et par dage efter. Da var det ni år siden, manden sidst havde betrådt en dansk scene, og man kunne derfor frygte, vi ikke ville få ham at se herhjemme i et godt stykke tid. Sådan skulle det heldigvis ikke gå, og allerede i forsommeren er han at finde på NorthSide Festival, hvor han er klar til at rykke Aarhus-publikummet rundt med hits som Loser, New Pollution og Sexx Laws side om side med mere eftertænksomme stunder med sangene fra Sea Change og Morning Phase. Beck har ved adskillige lejligheder vist sig som en ren mester i at skabe en fest med sine vilde eklektiske påfund på scenen, og rygtemøllen beretter endda om et muligt nyt album i stil med hans seneste festlige single Dreams. Vi glæder os!

 

3 Black Sabbath

Den københavnske festival CopenHell har heavy metal-legenderne Black Sabbath på plakaten på festivalens sidste aften, lørdag den 25. juni 2016. Det engelske metalband var for næsten 50 år siden med til at skabe heavy metal-genren, som vi kender den i dag, og siden da er et utal af bands gennem tiden blevet inspireret af den britiske kvartet. Blandt bandets klassikere kan nævnes Iron Man, War Pigs, Paranoid og Black Sabbath. Tre af Black Sabbaths fire originale medlemmer: guitaristen Tony Iommi, bassist Geezer Butler og vokalisten Ozzy Osbourne drager i år på "The End"-turné, for på den måde at afslutte bandets karriere. På trommer vil bandet få assistance af tidligere Rob Zombie-medlem Tommy Clufetos. Koncerten til CopenHell bliver derfor den sidste mulighed for at høre og se det skelsættende metal-band på dansk jord.

 

2 Neil Young + Promise Of The Real

Det er otte år siden, at Neil Young sidst gav koncert på Orange Scene, hvor GAFFAs anmelder tildelte ham de maksimale seks stjerner. I år vender den produktive 70-årige rocklegende tilbage. Med sig har han backingbandet Promise of the Real, der blandt andet består af Willie Nelsons to sønner, som på det seneste har trukket Young i en mere roots-præget retning. Måske kommer vi til at høre klassikere som Rockin' in the Free World", Cinnamon Girl, Cortez the Killer, Heart of Gold, My My, Hey Hey og Down by the River. Live skuffer Onkel Neil kun yderst sjældent, så det er med forventningen om en sprudlende legende, vi stiller os forrest i pitten foran Orange fredag aften på Dyrskuepladsen.

 

1 The 1975

Pop-hit-snedkeren Matthew Healy går efter at udfolde en audio/visuel koncertoplevelse, der med alle midler repræsenterer Tinderbox-aktuelle The 1975 i sin helhed.

Matthew Healy og resten af hans gamle Manchester-slæng i og omkring The 1975 har haft pæn og konstant kommerciel fremgang de sidste tre-fire år. Et band, der stritter i mange retninger og blander radiovenlig hitlistepop med markant brug af den elektriske guitar i front og afstikkere til urban lejren såvel som klassisk rock'n'roll og med god brug af de store teatralske, dansable virkemidler, hvor et navn som Michael Jackson lurer kraftigt i baggrunden. 

Matty, som han kaldes, er søn af kendte musiker/skuespiller-forældre og har fået et bredt udsnit af showbiz-livet ind med modermælken fra et levende barndomshjem hvor bl.a. Mark Knopfler lærte den unge knægt at sætte fingrene på en guitar. Æblet falder ikke langt fra stammen, og Matty er ikke bleg for at bruge hele paletten. Tydeligt på det 17 numre lange aktuelle album Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It, og ikke mindst ved bandets koncerter. Her i landet har The 1975 gået fra at udsælge Loppen til ditto i Vega og indtage Smukfest. GAFFA mødte en tilsyneladende mega-stenet Matty før bandets udsolgte koncert i Falkoner Teatret, mens en kødrand af unge piger havde barrikaderet sig ude foran Frederiksberg-arenaen. Men i fokus og tale var han klar og tydelig, huskede mig fra et interview i London to et halvt år tidligere og fuldt klar til aftenens koncert. Matty fortalte entusiastisk om sine ambitioner og ønsker som live-artist.

– Det er et kæmpe emne, som kan uddybes på utallige måder. Men for noget tid siden var der en, der spurgte mig, hvilket indtryk jeg ønsker, at folk skal efterlades med, når en koncert er slut, og mit bedste svar var: ”at jeg tror på ham, at jeg tror på dem”. Så filosofisk anskuet er det mit største ønske og ambition.

Koncerten som kunst-installation

– Det, at jeg hver aften kan udtrykke mig selv og give mig selv fuldt ud i halvanden time, er fantastisk og noget, som har taget tid at lære. Så er koncerterne også vores version af en kunst-udstilling eller installation, med skærme, lyssætning, søljer og andre elementer. Vores fans ved, at der er stor sammenhæng mellem den soniske og visuelle repræsentation af bandet.

Er der en forskel for dig i forhold til at spille jeres egne shows som headlinere eller på festivaler?

Festivaler og klubkoncerter for mig er forskellen på at være nervøs eller afslappet. Vi har været så heldige i vores tre år som turnerende band, at vores egne headliner-shows er blevet hurtigt udsolgte. Det betyder, at det er virkelige fans, du spiller for, og når du vænner dig til det, så giver det selvtillid. Jeg har allerede vundet publikum på forhånd, og jeg kan bare gå ud og være 100 procent mig selv. Det er helt anderledes på en festival, der skal du ud og vinde folk, der kan være mange som ikke kender dit band overhovedet. Det betyder, at du skal fremprovokere noget i folk, og det er også en udfordring, jeg sætter pris på, men gør mig også nervøs. Men nu bliver jeg mere og mere stolt af, hvad The 1975 kan som festival live-band. Jeg ved, hvad jeg og vi står for, på en helt anden måde i dag

Udendørs hejs

I har spillet på Loppen, Vega, Smukfest, nu i Falkoner og til sommer på Tinderbox. Hvad kan du huske fra de danske koncerter?

– Det vildeste ved Loppen var, at gearet skulle op i en udendørs hejs, det var helt utroligt, det var det første, vi så, da vi vågnede op på Christiania, det var helt surrealistisk. Vi elsker Skandinavien og i særlig grad Danmark, som har taget imod os på en helt særlig måde. Jeg forestiller mig, at det har at gøre med, at vi har en slags æstetisk skandinavisk tilgang til det, vi laver. Her tænker jeg på branding, kunst og minimalisme, hvilket også går igen i skandinavisk popmusik. Det var det første land, hvor jeg oplevede at en bil passerede på gaden, og det, som jeg hørte fra radioen, var vores sang. Det er fantastisk i dit eget land, når du hører det i USA, er det vildt, men det er stadig et engelsktalende land, men når du hører det i Danmark, hvor man taler et helt andet sprog, så rammer det dig på en helt særlig måde. Alle koncerter i København har været fantastiske, jeg ved ikke om det er en tilfældighed, men sådan har det været, og jeg glæder mig meget til i aften.

Nyder at være kreativ

I har haft ret konstant fremgang længe, hvordan er det ikke at være upcoming underdog længere, men headlineren, man virkelig forventer noget af?

– Da succesen omkring det første album og bandet i det hele taget tog fart, troede jeg, at min største drøm i livet var at få et nummer et-album. Men jeg vil også valideres, anerkendes, jeg ville have at folk skulle vide, hvem jeg er. Men denne gang har jeg ikke dette konflikt-ego, jeg har ikke en trang til at blive valideret. Jeg har lavet et album totalt på mine egne betingelser, holdt mig væk fra offentligheden i et helt år, og jeg gjorde præcis, hvad jeg ville, og det har givet kommerciel succes. Nu nyder jeg bare at være kreativ.

Du siger, du er mere tilfreds med, hvad I kan som festival-band i dag. Hvad kan folk forvente på Tinderbox?

– Vi har aldrig været i stand til at udføre, hvad vi vil i samme grad tidligere, som hvad vi kan og vil nu. Et live-show for mig skal repræsentere, hvem du er som band. Vi har altid været verdens mest ambitiøse band. Da vi spillede på natklubber, spillede vi allerede stadions i vores hoveder. Vi tjener ikke mange penge, for vi smider det hele ind i vores live-produktioner. Der bliver både noget at høre og kigge på, når vi spiller på Tinderbox til sommer.

Muse og Stones

Ret tidligt i karrieren har The 1975 spillet support for såvel giganterne i Muse som for rockens nulevende gudfædre Rolling Stones. Oplevelser, hvor Matthew Healy sugede til sig og lærte både et og andet

– Muse var vores første stadionoplevelse. Vi spillede to koncerter på en dag, det var virkelig mærkeligt. Først som support på Arsenals hjemmebane med Muse, og bagefter hastede vi af sted i en bil og kørte til Nottingham og spillede en klub-koncert. Totale kontraster. Med Rolling Stones var det vildeste, at vi kunne høre dem øve i et rum ved siden af os. Det mest utrolige for mig var, at et band, der har spillet i 50 år, stadig har lyst til at jamme. Hvis jeg har det sådan som 70-årig, så er det fucking cool. Jeg lærte noget om at gøre ting af de rette årsager.

Hvordan var det at være en del af det show?

– For at være ærlig, det er The Stones, og de er omgærdet af en massiv infrastruktur. Jeg tror ikke, at noget band har spillet før dem og følt sig parallelle til dem, jeg tænker ikke på Keith Richards som en kammerat, som en peer. Alle var bare så beærede over at være til stede og være en del af det. Det var i Hyde Park i London, en kæmpe koncert. Det bedste for mig var, at det betød så meget for min far.

Er der en af jeres egne koncerter der står særlig stærkt for dig?

– Det er nok den nye tur som helhed, og især den allerførste koncert. Vi gik fra sort/hvidt image til fuld skala-farve, og vi spillede fem-seks nye numre lige med det samme og følte, at vi gjorde noget vigtigt for popmusik. Det, vi laver er blevet kommercialiseret, men ikke af os. Vi gør det stadig for kunsten.

Er det sikkerhedsfølelsen af at have et bagkatalog?

– Jeg tror først og fremmest, at vi virkelig er blevet et band nu. Vi har aldrig gjort det, vi gør på denne måde i denne skala. Vi er ved at lære denne livsform, vi er blevet en bedre version af The 1975, som jeg ser det.

Michael Jackson

Er der nogle koncerter du har set i dit liv, der har gjort et særligt indtryk?

– Jeg så Michael Jackson som seks-syv-årig på Wembley, og det forandrede mit liv. Jeg var allerede besat af ham, han var min største interesse som barn. Jeg så ham som anderledes, som fra en anden planet, og da jeg så ham i virkeligheden, var det et tidspunkt, hvor jeg oplevede, at folk var virkelige. Det var som en Messias, det var vanskeligt at håndtere. Han har stadig lidt den rolle for mig, hvilket du nok kan høre i musikken. En anden oplevelse var at se Green Day som 13-årig på et stadion i Newcastle. De har den ting med, at de hiver folk op fra publikum på scenen og får dem til at spille deres instrumenter og overtage en sang. Og det skete for mig, da jeg var 13 og stod og gik amok foran scenen. De fik mig op og spille bas, og den gik ned til mine ankler. Jeg spillede bas foran 10.000 mennesker som 13-årig. Det har sat sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA