x

Guide: De bliver store i 2017 – internationalt

Guide: De bliver store i 2017 – internationalt

Et nyt år har meldt sin ankomst. Traditionen tro har GAFFA sammensat en oversigt over 12 internationale bands og solister, som vi tror kommer til at præge det kommende år – og der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre meget mere til dem.

Hør en playliste med de 12 bands og solister nederst.

 

Alma (billedet)

Hvem er hun?

Finsk popsangerinde, der er bannerfører for en ny generation af girl power.

Hvorfor skal du elske hende?

Tilbage i 2013 deltog hun i den finske udgave af talentshowet Idols, hvor hun kom på en femteplads. I foråret udgav hun sin debut-ep, hvor sangen ”Dye My Hair” har været P3’s Uundgåelige. Store musikere som Elton John har erklæret sig fan af hende, og hun har optrådt med MØ, da den danske sangerinde optrådte i Helsinki. Med sit neongrønne hår og punkede stil lægger Alma en attitude for dagen, der gør hende til sin egen. Alma passer ikke ind i den klassiske forestilling om, hvad en popprinsesse er. Heldigvis.

Hvad kan du forvente?

Alma pendler rundt mellem Finland, London og L.A., hvor hun blandt andet skriver nye sange med Rudimental.

The Amazons

Hvem er de?

Eksplosiv rock med fede guitarriff

Hvorfor skal du elske dem?

Den engelske kvartet er allerede blevet kendt for at energifyldt, melodiøs rockmusik og karakteristiske guitarriff. I 2016 fik bandet en kontrakt med Fiction Records, der blandt andet også er hjem for navne som Tame Impala og The Maccabees. Året bød også på en lang række koncerter, hvor bandet blandt andet varmede op for Jimmy Eat World og The Strypes.

Hvad kan du forvente?

The Amazons tager på Europaturné, men kommer desværre ikke forbi Danmark i denne omgang.

Anna of the North

Hvem er de?

Norske Anna Lotterud mødte australske Brady Daniell-Smith, da hun studerede i Melbourne. De begyndte at lave musik sammen, og Anna Of The North var født.

Hvorfor skal du elske dem?

Anna Lotteruds skrøbelige stemme skaber sammen med de lette elektriske beats et på en gang melankolsk og eventyrligt musikunivers. Duoens dreamy synth-pop er allerede blevet modtaget godt i udlandet, hvor de er blevet streamet knapt 30 millioner gange. De har desuden varmet op for Kygo, da han var på Europaturné.

Hvad kan du forvente?

Anna of The North er ved at indspille et fuldt debutalbum, der bliver udgivet i midten af 2017.

 

Anne-Marie

Hvem er hun?

Den nye stemme i den internationale popverden

Hvorfor skal du elske hende?

Der er landet en ny popstjerne på verdensscenen, og det er 25-årige Anne-Marie fra England. Sangerinden har arbejdet sammen med Clean Bandit, Sean Paul og Rudimental. I sommer optrådte hun med Justin Bieber til hans show i Hyde Park. Singlen ”Alarm” har blevet spillet over 159 millioner gange på Spotify og toppede på en 16. plads på den amerikanske single hitliste.

Hvad kan du forvente?

Anne-Marie flyver i turbofart mod stjernerne, og det er bare et spørgsmål om tid, før hun kommer på alles læber.

Noah Cyrus

Hvem er hun?

Miley Cyrus’ 16-årige lillesøster springer ud som popstjerne.

Hvorfor skal du elske hende?

Yngste medlem af Cyrus-klanen er nu klar til at gøre sit eget forsøg på den internationale musikscene. Med sin r&b-klingende popballade ”Make Me (Cry)” lægger Noah Cyrus hårdt ud med et samarbejde med engelske Labrinth, der allerede i sin korte levetid har fået stor opmærksomhed og har været P3’s Uundgåelige.

Hvad kan du forvente?

Når man hedder Cyrus til efternavn, så er der uden tvivl lagt en storslået strategi for, hvordan verdens hitlister skal erobres. Det bliver spændende at se, hvad slagplanen kommer til at byde på.

 

Nathan Goshen

Hvem er han?

Manden bag megahittet ”Thinking About It”.

Hvorfor skal du elske ham?

Siden han fik en akustisk guitar i gave til sin Bar Mitzah, har guitaren fulgt israelske Nathan Goshen overalt. Han har tidligere skrevet og spillet musik på hebraisk, men valgte tidligere på året at skrifte over til engelsk, hvilket har resulteret i, at hans single ”Thinking About It” er blevet et verdensomspændende hit.

Hvad kan du forvente?

Selvom Nathan Goshen er fra Israel, har han teamet op med det danske pladeselskab disco:wax, hvor han arbejder på sit debutalbum og udgiver en ny single i løbet af januar måned.

 

Tom Grennan

Hvem er han?

Følsom vokal med akustiske guitarmelodier.

Hvorfor skal du elske ham?

Nogle gange er der ikke noget smukkere end en mand med sin guitar. 20-årige Tom Grennan har en nøgen og rå vokal, der passer som hånd i handske med hans akustiske guitar. På sin debut-ep ”Something In The Water” bevæger hans lyd sig mod blues og soul, mens han tekster er dybsindige og reflekterende, trods hans unge alder.

Hvad kan du forvente?

Sangeren tager på turné i hjemlandet England i foråret og arbejder på sit debutalbum.

 

Kent Jones

Hvem er han?

Synth-pop møder hiphopperen fra staten, hvor solen altid skinner.

Hvorfor skal du elske ham?

Før han selv kastede sig ud i livet som musiker, arbejdede han som producer for DJ Khaleds pladeselskab. Sidenhen har han fået en pladekontrakt hos selv samme pladeselskab. Hans forbilleder er Dr. Dre og Timbaland. I 2016 udgav han sommerhittet ”Don’t Mind”, der røg direkte ind på den amerikanske hitliste og toppede på en ottendeplads.

Hvad kan du forvente?

Flere feel good-sange, der kan minde om dig palmer, drinks og varmere himmelstrøg.

 

Ray BLK

Hvem er hun?

Ærlig rapmusik blandet med dybfølt soul og r&b

Hvorfor skal du elske hende?

Ray BLK forsøger ikke at glorificere sit liv, men fortæller om livet, som hun oplever det – first hand. Hendes musik er ikke en ubetydelig gang pral, men skal give værdi. BLK står for ”Building Living Knowing”, der er tre ord af meget stor betydning for hende.

Hvad kan du forvente?

Ray BLK har for nylig udgivet mini-albummet ”Durt”. Debutalbummet har hun selv udgivet, og på pladen gemmer sig samarbejder med Stormzy, Wretch 32 og SG Lewis.

Rag’n’Bone Man

Hvem er han?

Manden med den store stemme bag kæmpehittet ”Human”.

Hvorfor skal du elske ham?

Rag’n’Bone Man har en storladen soulstemme, der ikke er hørt lignende siden Sam Smith. Og selvom han ligner en barsk fyr med sine tatoveringer og sin næsepiercing, så gemmer der sig en følsom gut inde bag det hårde ydre. Hans single ”Human” udkom i sommer og har været på førstepladsen i flere lande. Selvom han har udgivet to ep’er – den første i 2012 – tyder noget på, at 2017 bliver året, hvor Rag’n’Bone Man får sit gennembrud.

Hvad kan du forvente?

Til marts udkommer hans debutalbum, og så kommer han fordi Danmark til april, hvor han giver koncert i Vega.

 

Maggie Rogers

Hvem er hun?

Maggie Rogers tager det bedste fra dance og folk-musik og mikser det til en smagfuld og lidenskabelig cocktail.

Hvorfor skal du elske hende?

Pharrell Williams elsker hende. Da hun spillede sin musik for ham, blev han helt paf og havde ikke en finger at sætte på det. Hendes single ”Alaska” viser på fornemste vis denne fusion mellem folk og dance music. Rogers startede allerede som niårig at skrive folkmusik, men efter et studieophold i Frankrig forelskede hun sig i elektronisk musik.

Hvad kan du forvente?

Til februar kommer der nye toner fra Maggie Rogers, når hun udgiver sin debut-ep.

Nadia Rose

Hvem er hun?

Stormzys kusine kombinerer funky rytmer med vittige ordspil.

Hvorfor skal du elske hende?

Da hendes venner Section Boyz, Bonkaz og fætteren Stormzy begyndte at bryde igennem, valgte hun at sige sit job op og droppe sit studium, for selv at springe ud i musikken. Nadia Rose har sin egen farverige og funky lyd. Hendes tekster emmer af selvsikkerhed og humor. Musikvideoen til hendes sang ”Skwod” er blevet vist over to millioner gange på YouTube.

Hvad kan du forvente?

Den engelske rapper har fået en pladekontrakt med Sony, så mon ikke der kommer flere hårdtslående bangers fra Nadia Roses side.

 

Hør playlisten "De bliver store i 2017 – internationalt":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA