x

GAFFA-Prisen-nominerede Jacob Dinesen – succesfuld folk-rockmusiker fra Tønder

GAFFA-Prisen-nominerede Jacob Dinesen – succesfuld folk-rockmusiker fra Tønder

Som han sidder dér i sin sorte læderjakke med et erfarent blik i øjet, skulle man ikke tro, at Jacob Dinesen – nomineret til GAFFA-Prisen som årets nye danske navn – kun er 21 år. På få måneder har den unge sanger og sangskriver med de dybe, blå øjne og en tøjstil, der er en rockstjerne værdig, udsolgt hele sin forårsturné og fået guldcertifikat for sit nye album.

– Det er fuldstændigt overvældende. Det er lidt surrealistisk, når man bare har været vant til at passe sig selv. Jeg har jo altid været sådan en, der tager én dag ad gangen. Nu kan jeg i nogle perioder gå og passe mig selv, og i andre perioder er jeg lige pludselig blevet stoppet, mens jeg er ved at købe danskvand eller frikadellefars i Føtex, fortæller Jacob Dinesen, da GAFFA møder ham i Aarhus.

I november 2016 udgav han sit andet album Brace Against the Storm. Albummet gik direkte ind på hitlistens førsteplads, og der er planlagt omkring 90 koncerter rundt på landets spillesteder og festivaler.

 

Til toppen fra Tønder

Den 21-årige Jacob Dinesen er vokset op i en musikelskende familie i Tønder. Hver lørdag var han indlagt til foredrag på sine forældres sofa, hvor faren fortalte om forskellige kunstnere og genrer. Den unge kunstner har heller ikke kunnet vige uden om den uundgåelige indflydelse fra Tønder Festival, som han har været til, lige siden hans oldemor og farmor tog ham med til den første koncert i en alder af kun otte år.

– At være vokset op i Tønder har virkelig gjort, at jeg er den, jeg er i dag og spiller det, jeg gør. Jeg har altid haft nogle store rockrødder, og selvom vi spiller akustisk guitar, er vi stadig et rocket band. Tønder Festival har helt klart været en kæmpe del af mit musikliv. Det er jo der, jeg var til koncert første gang, og der, jeg første gang blev inviteret ind i hele den kreative proces omkring sangskrivning.

Selvom musikken virkede som den rigtige vej at gå for den folk-rockede sanger, var han alligevel i tvivl om, hvorvidt det var det rette sats. Derfor begyndte han også at studere engelsk ved siden af for at have noget at falde tilbage på, men følte hurtigt, at han forsømte sin musik.

– Det føltes, som om jeg droppede musikken for altid ved at studere, og det gik op for mig, at jeg ikke havde lyst til at være engelsklærer. Jeg havde ikke lyst til at være noget andet end musiker, lyder det fra Jacob Dinesen, der fortæller, at han kun nåede at studere i to måneder, inden han besluttede sig for kun at fokusere på musikken.

 

Drømmen, der gik i opfyldelse

Lige siden Jacob Dinesen var i Musikhuset i Aarhus til Spot Festival for første gang, har det været en stor drøm for ham at spille der. Nu skal han spille til udsolgte koncerter i både Lille Sal og Rytmisk Sal.

– Da vi lancerede Lille Sal, var det stort for mig, for jeg har altid drømt om at spille i Musikhuset. Jeg har altid set det som noget, der var halvuopnåeligt. Da koncerten blev udsolgt, var jeg helt oppe at køre. Da de så sagde, at de ville lancere Rytmisk Sal, blev jeg så nervøs, at jeg gik og bed negle i to uger, indtil de pludselig ringede og sagde, at der var udsolgt, fortæller Jacob Dinesen.

 

HVEM? – Jacob Dinesen er en 21-årig sanger og sangskriver fra Tønder, der er vokset op med musik i hjemmet, og som har sunget og spillet helt fra barnsben.

HVAD? – Jacob Dinesens musik er en blanding af folkemusik og old-school rock, og den bærer et klart præg af musikerens opvækst i Tønder. I hans sange kan man også høre en klar indflydelse fra store, gamle kendinge som Bruce Springsteen og Bob Dylan.

HVOR? – Jacob Dinesen er flyttet til Aarhus for at fokusere på karrieren, men han har stadig et tæt tilknytningsforhold til sin hjemby, Tønder. Han skriver ikke sine sange på et fast sted, men de fleste skriver han dog i vante rammer, enten hjemme eller på sine stambarer, Centralhalle i Tønder og Under Masken i Aarhus, gerne med en gin og tonic ved hånden.

 

Se musikvideoen til "Roll With Me":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA