x

Playliste: Her er april måneds 11 essentielle sange

Playliste: Her er april måneds 11 essentielle sange

Vi er i fuld gang med i en ny måned, og derfor tager vi et kig på månedens mest spændende sange indtil nu. Hør sangene på en playliste nedenfor.

1. Kendrick Lamar (billedet) – HUMBLE.
En elektrisk guitar, slæbende beats og repeterende tangentslag udgør den tunge minimalisme, der er gennemsyrende for HUMBLE. Singlen kommer i slipstrømmen på den mere melodiøse The Heart Part 4, der varslede udgivelsen af hans nye album, som udkommer 14. april.

2. Mount Kimbie feat. James Blake – We Go Home Together
Den britiske duo har ikke givet lyd fra sig siden udgivelsen af Cold Spring Fault Less Youth, der udkom i 2013. Nu bryder de tavsheden med et melankolsk nummer, der har James Blake med på vokal. Det er ikke første gang, at de arbejder sammen med sangeren.

3. Mew – Twist Quest
Det er underspillet og humørsygt, når Mew kombinerer legesyg saxofon med deres sædvanlige storladne omkvæd. Singlen er forløber for deres album Visuals, der udkommer den 28. april. Det er orkestrets syvende album.

4. Cashmere Cat feat. MØ og Sophie – 9 (After Coachella)
Den norske producer har skabt et nummer, der balancerer på kanten mellem skarptskårne computerlyde og popmusikkens bølgegange. MØ har lånt sin karismatiske vokal til den eklektiske sang, der bærer en passende kryptisk titel. Cashmere Cat udgiver debutalbummet Wild Love senere på året.

5. Phlake – Chunks
Den danske duo har haft et hæsblæsende år, der har budt på en statuetteregn og udsolgte koncerter landet over. Deres første single siden debutalbummet Slush Hours kridter endnu en gang banen op med fængende slap bass og sprøde synthflader.

6. The Rumour Said Fire – Stepping Out
Det er næsten fem år siden, at det danske orkester udgav albummet Dead Ends. Nu er de vendt stærkt tilbage efter en længevarende pause, hvor blandt andre forsanger Jesper Lidang har dyrket soloprojektet Hôn. 28. april udgiver de det længeventede album Crush.

7. Alma – Chasing Highs
Den finske sangerinde er seneste skud på stammen af glødende popstjerner. Med hæs, Låpsley-lydende vokal og råstyrke er Chasing Highs et nummer, der nok skal få dansegulvets brædder til at brænde. Singlen kommer i kølvandet på hendes ep Dye My Hair, der udkom sidste år.

8. Beth Ditto – Fire
Den tidligere Gossip-forsangerinde er klar med nyt materiale. Hun gik ellers solo allerede i 2011 med en selvbetitlet ep, men det er altså først efter det endelige brud med Gossip sidste år, at hun slipper mere solomateriale. Det gør hun med det skrabende lo-fi rocknummer Fire.

9. Slowdive – Sugar For The Pill
Det er ikke mindre end 22 år siden, at orkestret udgav albummet Pygmalion, der skulle have været deres sidste. I 2014 blev de genforenet og kunne findes på flere europæiske festivalplakater, blandt andre Roskilde. Det ene ledte til det andet, og efter en tur i studiet er de klar med albummet Slowdive.

10. Feist feat. Jarvis Cocker – Century
Det bliver eksperimenteret med dynamikkerne, når Feist synger igennem en lydmur af bare og larmende guitarflader, indtil hun bliver afbrudt af tidligere Pulp-forsanger Jarvis Cockers beroligende stemme, der tager nummeret ned på jorden igen. Century er anden single fra hendes kommende album Pleasure, der udkommer 28. april.

11. Gorillaz feat. D.R.A.M. - Andromeda
Det er mere end seks år siden, at Gorillaz udgav albummet The Fall. De brød tavsheden med en rundhåndet gestus, der bød på ikke mindre end fire nye singler. Andromeda har fremadstormende D.R.A.M. med på vokal og er at finde på deres seneste album Humanz, der udkommer den 28. april.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA