x

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal se på Roskilde – lørdag

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal se på Roskilde – lørdag

Roskilde Festival lakker mod enden. Vi giver dig et overblik og vælger derfor hver dag 11 essentielle koncerter ud, som vi ikke synes, du bør gå glip af. 

 

Pig Detroyer, Pavilion 12.15

Hvordan kommer du hurtigt ud af fjerene den sidste dag på Roskilde? Med en vild omgang grindcore, selvfølgelig! Det bliver ikke meget hurtigere og vildere end med amerikanske Pig Destroyer, og så er dagen godt i gang. Forvent mere end 20 sange i den time, bandet er på scenen – sådan er grindcore!

 

Kellermensch, Arena 16.00

Esbjerg-gruppen har imponeret med deres længe ventede andet album, ”Goliath”, der blander mørkemandsrock a la Nick Cave og Tom Waits med metalelementer. Live er de ekstremt intense, med sanger Sebastian Wolff helt ude på kanten både bogstaveligt og overført, og en lineup, der blandt andet tæller et orgel – og hvis vi er heldige også strygere.

 

Jenny Hval, Avalon 16.15

Den norske sangerinde og sangskriver vandt i marts den prestigefulde Nordic Music Prize for sit seneste album, ”Blood Bitch”, et temaalbum om blod, i forbindelse med alt fra vampyrer til mestruation. Hun er kendt for sin sfæriske stemme og kompromisløse musik, der vil glæde fans af kunstnere som Kate Bush og Laurie Anderson.

 

Slowdive, Avalon 18.00

Sammen med My Bloody Valentine er det engelske band banebrydende inden for shoegaze-genren kendt for melankolske popsange med luftige vokaler smurt ind i massive mængder guitarstøj. Bandet har i år udgivet deres første album i 22 år, det meget roste ”Slowdive”, og vi glæder os meget til at høre både nye og gamle sange.

 

Halsey, Arena 18.30

Den 22-årige amerikanske popsangerinde brød igennem i 2015 med albummet ”Badlands” og singlen ”New Americana”, som af Billboard fik prædikantet ”voice of a generation”. Hun medvirkede i 2016 på The Chainsmokers’ megahit ”Closer” og er nu aktuel med sit andet album, ”Hopeless Fountain Kingdom”, der atter byder på intelligent popmusik med tekster om seksualitet, angst, indre dæmoner og selvstændighed.

  

Ice Cube, Orange Scene 19.30

Han er godt nok kommet med på et afbud fra skulderskaderamte A Tribe Called Quest, men alligevel: Ice Cube er berømmet og berygtet som både rapper og skuespiller. Han indledte karrieren i slutningen af 1980'erne sammen med blandt andre Dr. Dre i gruppen N.W.A, hvis kontroversielle karriere i 2015 blev skildret i filmhittet "Straight Outta Compton". Solokarrieren har budt på ikoniske hiphop-klassikere som "AmeriKKKa's Most Wanted" og "Death Certificate", mens rygtebørsen taler om, at han i øjeblikket arbejder på et nyt album. Ice Cube har ikke før spillet på Roskilde Festival. I 2016 var han blandt hovednavnene på den amerikanske festival Coachella.

 

Arcade Fire, Orange 22.00

De både følelsesfulde og dansevenlige canadiske indierockere har på ti år kun givet fire, men til gengæld fremragende koncerter i Danmark, ikke mindst på Roskilde Festival 2007. Nu kommer de tilbage, og at dømme efter singleforløberne til deres kommende femte album, Everything Now, er de i topform.

 

Anthrax, Arena, 22.15

Bandet er kendt som en af de ”fire store” inden for udviklingen af thrash-metal i 80’erne – de andre er Metallica, Slayer og Megadeth, og det siger lidt om niveauet. Med adskillige udskiftninger har gruppen været aktiv i mere end 30 år, og deres niveau er stadig tårnhøjt.

  

Moderat/Modeselektor, Orange 00.30

De to tyske elektronikagrupper Moderat og Modeselektor (billedet), hvor Sascha Ring alias Apparat er genganger, giver en fælles koncert, som vil appellere til fans af både elektronika, indierock og pop, og lover et show med masser af visuelle effekter og laserlys. Den perfekte lukning af Orange Scene.

 

Sort Sol, Arena 02.00

Det 40 år gamle orkester, der begyndte som Danmarks første punkband, har fået massivt comeback med deres første regulære album i 16 år, det kompromisløse ”Stor langsom stjerne”. Bandet, der har fejret triumfer på Roskilde gentagne gange, lukker Arena-scenen med både gamle og nye sange – og spændende gæster, blandt andre sangerinden Lydmor og pedal-steel-guitaristen Maggie Björklund.

 

Freddie Gibbs, Avalon 02.00

Den amerikanske rapper har en fortid som pusher i ghettoen, men er nu en lovende stjerne med sine begavede og avancerede tekster. Vi ser frem til at opleve ham på Roskilde, efter at han sidste år måtte aflyse sin optræden grundet en voldtægtsanklage, som han dog blev pure frifundet for.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA