x

GAFFA på EuroSonic - Veto

GAFFA på EuroSonic - Veto

Tårerne triller ned ad kinderne på en af de fremmødte koncertgæster til Vetos showcase i forbindelse med EuroSonic. Hun har rejst fem timer med tog fra Belgien for at opleve bandet, der tydeligvis har kraftig emotionel virkning på hende. Sammen med nogle hundrede andre festivaldeltagere og musikbranchefolk har hun været vidne til en energisk og velspillet koncert med Veto, der midt i færdiggørelsen af deres kommende album har valgt at lægge vejen forbi Groningen, hvor festivalen EuroSonic finder sted.

- I mine øjne er EuroSonic især en festival, der har fokus på live-musik. Festivalen tiltrækker bookere og koncertpromotere, og Veto er netop repræsenteret hernede med henblik på at etablere kontakter til de øvrige europæiske festivaler og spillesteder. Det kommende album udgives af bandet selv, og vi har allerede fundet en major samarbejdspartner. I første omgang drejer det sig om et skandinavisk samarbejde, så vi er især her for at gøre indtryk på bookere og agenter med henblik på at skabe kontakter, der kan få Veto ud på de internationale spillesteder, forklarer Ulrik Ørum, der er Vetos manager. Hvilket major label der er tale om, vil han dog ikke afsløre endnu, men tilstedeværelsen af europæiske Sony BMG-repræsentanter underbygger rygtet om, at det er her Vetos udgivelsesmæssige samarbejdspartnere skal findes. Ulrik Ørum henviser til, at der i meget nær fremtid vil komme en officiel pressemeddelelse herom.

Vetos roste debutalbum udkom på hiphopselskabet Tabu, men denne gang har bandet altså valgt at gøre det selv. Hvorfor det?
– Det giver os en større frihed at udgive album selv, og vi disponerer således også selv over rettighederne til musikken. Vi skal derfor ud og shoppe det kommende album til øvrige interesserede territorier, forklarer trommeslager Mads Hasager mig umiddelbart efter aftenens koncert, der er Vetos første i Holland.

På trods af vigtigheden i at have maksimal selvbestemmelse, når det kommer til det forretningsmæssige arbejde, så har Veto denne gang valgt at inddrage en ekstern producer til at indfange essensen af bandets lyd i den kreative arbejdsfase:
- Det var vigtigt for os, at vi selv enerådigt producerede debuten ”There's A Beat In All Machines”, men denne gang har vi lyst til at få nogle eksterne input. Nogle friske ører der kunne bidrage til at gøre vores udtryk endnu mere fokuseret. Vi arbejder derfor i øjeblikket sammen med Carsten Heller (Nephew, Spleen United, Henrik Hall m.fl.), der i skrivende stund mikser ivrigt på tre af albummets numre, fortæller Vetos forsanger Troels Abrahamsen og tilføjer, at det nye materiale både byder på afdæmpet følsomhed og eksplosive energiudbrud. Sidstnævnte fik publikum en eksklusiv forsmag på til aftenens koncert på News Café, hvor Veto fik både tårer og smil frem på de fremmødte gæster.

EuroSonics hjemmeside

Vetos hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA