x

Sofie Linde: Trille var lyden af min barndom

Sofie Linde: Trille var lyden af min barndom

I aften kan familien Danmark endnu engang muntre sig med et afsnit af X Factor. Sofie Linde har været vært på progammet de senere år og kan godt tage en del af æren for, at programmet har fastholdt de gode seertal. Den charmerende tv-personlighed har talt med os om sit forhold til musik.

Hvad er dit allerførste musikminde?

Da mine forældre fik deres første cd-afspiller, havde de kun to cd'er. Den ene var med Gasolin', den anden med The Smiths. Som alle andre ni-årige ville jeg bare gerne være ligesom alle de andre fra klassen, og hjemme hos min veninde Christina hørte de altid Thomas Helmig. I et pre-teen-pige-anfald skældte jeg ud på min mor over, at vi altid skulle høre det dumme surmule-musik fra England? Hvorfor ville hun aldrig høre Thomas Helmig? To dage efter mit anfald kom min mor hjem med billetter til en Thomas Helmig-koncert, som han den følgende weekend skulle spille i Musikhuset. Jeg tog stolt af sted i mit pæneste tøj sammen med min mor og hendes veninde Lone. Jeg sad på skuldrene af dem hele koncerten igennem. Selvom jeg ikke kendte nogle af sangene, var det en KÆMPE oplevelse. Og så købte min mor en cd med Thomas H. til mig i merchandise-biksen på vej hjem. 

Hvad er soundtracket til din ungdom?
Jeg må indrømme, at der har været mange. Jeg var særdeles excentrisk som teenager, så jeg følte rigtig meget! Jeg fandt altid et album til den fase, som jeg gennemgik– på den anden side af Thomas Helmig, Spice Girls og Absolute Music. Men fra mine teenageår står tre albums meget klart, og dem vender jeg altid tilbage til: Psyched Up Janis med The Quiet Album, Fleetwood Mac med Rumours og Anne Linnet med Jeg er jo lige her

Spiller du selv et instrument?
Jeg gik til guitar og blokfløjte, da jeg var yngre. Desværre blev jeg aldrig god. Jeg valgte mine fritidsinteresser ud fra, hvor de flotte drenge var. Det betød også, at jeg gik ind i aktiviteterne uden en oprigtig interesse og uden et ønske om at blive rigtig dygtig. Noget jeg virkelig fortryder i dag. Jeg ville elske at kunne spille klaver, eller et hvilket som helst andet instrument for den sags skyld. 

Du gør det eminent som mimer på Instagram. Kan du egentlig synge?
Tak skal du have! Jeg venter også på, at der en dag kommer et Danmarksmesterskab i lip-sync. Nej, jeg kan på ingen måde synge, Desværre. For jeg elsker det. Min søster er til gengæld god til at synge, men jeg holder mig til at mime på Instagram.

I dit virke som vært på X Factor har du lagt øre til mangt et covernummer. Er der et nummer, der bare synges igen og igen, når I afholder auditions?
”House of the Rising Sun”. Der kommer hvert år minimum 20, der tager chancen med den sang. Det er også en virkelig god sang, men jeg tror, at man synger den sang bedst, hvis man er fra New Orleans og har levet et lidt hårdt liv.

Har du egentlig på noget tidspunkt haft indflydelse på sangvalgene i X Factor?
Aldrig. Desværre – jeg synes ellers selv, at jeg har haft rigtig mange gode forslag. 

Hvis nu Joakim skulle fremføre en serenade for dig på jeres bryllupsdag, hvilken én ville så slå benene helt væk under dig? 
Jeg ville hade – helt ind til benet hade – hvis han fyrede op under en sang til vores bryllup. Det skal man kun gøre, hvis man som minimum har nogenlunde styr på, hvordan man gør. Joakim er ikke den bedste sanger, så hvis han skulle synge, skulle det være en let og charmerende sang. Noget i stil med "Jeg elsker dig" med Vesterbro Ungdomsgård. Sød og god sang i øvrigt. 

Ville du i øvrigt kunne holde masken?
NEJ!! Jeg er rigtig dårlig til at synge – og det er han virkelig også. 

Hvis vi nu lige glemmer Joakim i to sekunder, hvilken musiker vil du så allerhelst på date med?
Det må være Prince og/eller George Michael.

Hvilken artist vil du allerhelst opleve eller genopleve live?
Igen må jeg sige Prince og/eller George Michael. For mig bliver det ikke større end de to drenge. Jeg har altid lyttet til deres musik, og jeg har været til adskillige koncerter med dem begge. De har aldrig skuffet, og jeg ville elske at kunne gøre det igen.  

Hvis du har sådan lidt småondt af dig selv og er lidt trist, hvilken sang forstærker så de følelser?
Hvis jeg er i et humør, hvor jeg har lyst til at dyrke den triste stemning, så fyrer jeg op under noget Mazzy Star eller Cat Power. Deres fine fe-stemmer og simple arrangementer virker altid melankolske på mig. However vil jeg gerne i godt humør igen, smækker jeg altid Savage Rose på. Man kommer tilpas gradvist i godt humør igen, og samtidig kommer man af med lidt aggressioner, når man forsøger at synge som Annisette.  

Hvad er din ultimative fredags-banger?
Alicia Bridges - I Love the Nightlife. Det er så fedt et nummer, og man kommer naturligt i den bedste feststemning, uanfægtet hvilken dag på ugen det er, hvor træt man er eller hvilken årstid det er. 

Hvilken slags musikalsk indoktrinering skal dit barn udsættes for, når han/hun er kommet til verden?
Trille. Uden tvivl. Jeg er allerede begyndt at spille ”Min lille sol” for maven. Vi venter os en datter, og hun skal hedde Trine – med kælenavnet Trille. Trille var lyden af min barndom og kommer også til at være på anlægget, når vores datter kommer til verden. 

Hvilken musik skal bare spilles til jeres bryllup?
Jeg har altid haft et ønske om at danse brudevals til ”More Than a Woman” med Bee Gees, men den tror jeg ikke, at Joakim er med på, desværre. Så må vi danse til den senere på aftenen. Til brylluppet skal der spilles en masse fest- og dansemusik. Alt lige fra ”When I'm Sixty-Four” med The Beatles til Wes med ”Alane”. Så vi skal have fat i en god dj med et varieret kartotek.   

Hvis Kim (Sofies hund, red.) var et soundtrack, hvilket soundtrack var han så?
Jeg synes jo lidt, Kim ligner Simon Le Bon, da han kørte den pjuskede hvid-afblegede 80'er-frits – så mon ikke et godt bud kunne være The Reflex med Duran Duran? Jeg har engang læst i et interview med bandet, at netop den sang startede som et prætentiøst projekt med dyb lyrisk mening, men i takt med at de blev fuldere og fuldere som aftenen skred frem, blev nummeret mere bare en masse sætninger, som lød fede, og til sidst var de færdige med The Reflex som ikke – ifølge dem selv – betyder noget, men som de elsker, og som i den grad var med til at kickstarte deres karriere. Jeg var også sikker på, at jeg ville have en schæferhund, som jeg skulle træne, men så blev jeg tilbudt en gratis bomulds-rotte fra Bulgarien. Han kan ikke en skid, men jeg EEEEELSKER ham og vil aldrig kunne undvære ham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA