x

Guide: 10 spændende koncerter i weekenden

Guide: 10 spændende koncerter i weekenden

I en kold tid kan man varme sig med en god kop kaffe eller en af en mange koncerter rundt omkring. Her er GAFFAs anbefalinger til weekendens koncerter. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg og mere info.

 

TORSDAG DEN 8. FEBRUAR

København:

Alex Vargas, Royal Arena

Han spillede til GAFFAs koncert "De bliver store i 2015" på Train og til GAFFA-Prisen samme år, og stor er lige, hvad den unge soul/rock/pop-sanger og -sangskriver er blevet. I 2015-16 fik han noget af et gennembrud med singlerne "Solid Ground" og "Schackled Up" og ep'en Giving Up the Ghost, og i 2016-2017 konsoliderede han succesen med singlerne "Higher Love", "Inclosure" og debutalbummet Cohere. Nu giver han sin hidtil største indendørs koncert.

Aarhus:

Kajsa Vala, Radar, Aarhus (spiller også på Harders, Svendborg 9. og Strib Vinterfestival, 10. februar)

Dansk/islandske Kajsa Vala er en blanding af rock, folk og country, men også med en snert af nordisk melankoli over sig – referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Sidste år fik hun fem stjerner på Spot Festival af GAFFAs anmelder. Turnéen fortsætter til og med 24. marts.

 

Roskilde:

Aura, Gimle (spiller også i Vejle Musikteater 9. februar og DR Koncerthuset 10. februar, der er få billetter alle steder)

Da Aura som 17-årig rejse til Australien, tjente hun sine penge ved at spille musik på gader og stræder. Livet som gademusikant førte til et møde med nogle aboriginere, som hun senere slog sig ned hos i et ørkenreservat. Netop mødet med et folk, som befandt sig milevidt fra økonomisk velstand og materialistisk overflod inspirerede hende til debutsinglen "Something from Nothing". Idéen om at skabe og give noget, som udspringer af absolut ingenting – måske bortset fra kreativitet. Siden er fulgt tre album, senest Can't Steal the Music fra maj 2017, en stribe hits og masser af koncerter.

LÆS OGSÅ: Mindre pop, mere nærlytning – koncertanmeldelse fra januar 2018

Aabenraa:

Nelson Can, Nygadehuset (spiller også i Sønderborghus 9. februar og Pavillonen, Grenå, 10. februar)

GAFFAs seje coverband fra oktober 2017 er den fremadstyrtende rocktrio Nelson Can. Bandet fik deres gennembrud i 2014 med debutalbummet Now is Your Time to Deliver og var sidste år på banen igen med singlerne ”Miracle” og ”Break Down Your Walls”, og den 29. september udkom ep'en EP3, som fik fem stjerner af GAFFA. Turnéen begynder torsdag og fortsætter til 24. februar.

 

FREDAG DEN 9. FEBRUAR

Aarhus:

Bernhoft & The Fashion Bruises, Train, spiller også i Musikkens Hus, Aalborg 10. februar, men her er der udsolgt)

Den norske soulsanger, multi-instrumentalist og komponist har imponeret med sit talent på tværs af landegrænser og musikgenrer. Han var i 2017 aktuel med ep'en The Morning Comes, som fik fem stjerner af GAFFA.

Odense:

Prime is Coming, Posten (spiller også Bremen Teater lørdag, denne koncert er dog udsolgt)

Management- og pladeselskabet Prime Collective tager på tour landet over under navnet Prime Is Coming med rock- og metalnavne som I'll Be Damned, Aphyxion, GAFFA-Prisen-nominerede Defecto og mange flere.

LÆS OGSÅ: Metal-maraton i en god sags tjeneste

Lyngby:

Heimatt, Templet (spiller også Atlas, Aarhus 10. februar)

Dansk/norske Heimatt alias sangeren og sangskriveren Magnus Grilstad turnerer med et seks personers stort band i kølvandet på udgivelsen af sidste efterårs andet album, The Greatest Story. Et album, som er mere elektronisk og poppet end den indie-folkede debut. Udgivelsen fik fire stjerner af GAFFA under overskriften "Kompetent danskerpop" med blandt andet ordene: "Vi ser forsanger Magnus Grilstad træde frem som en mere dybdegående sangskriver, end vi normalt oplever i samme aldersgruppe. Den særlige nordiske kvalitet hænger umiskendeligt over teksterne."

Se en helt ny livesession til sangen "Fraternize":

 

LØRDAG DEN 10. FEBRUAR

Aarhus:

Ghostpoet, VoxHall (spiller også i Lille Vega 11. februar)

Engelske Ghostpoet gjorde sig oprindeligt overvejende i alternativ hiphop, men favner nu om dage også både triphop og elektronisk musik. Hans seneste album, Dark Days + Canapés, fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Jens Dræby med blandt andet følgende ord: "Ghostpoet er let at overse. Stemmen lever op til navnet, og uanset hvad manden synger, har det samme overstoiske klang som størstedelen af Massive Attacks mandlige vokalister. (...) Obaro Ejimiwe kommer nok engang med et lille underspillet værk, der omfavner den dunkle triphop med velskrevne popmelodier."

 

SØNDAG DEN 11. FEBRUAR

København:

Kygo, Royal Arena

Den unge nordmand Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygo (billedet) er på rekordtid blevet et velkendt navn i musikverdenen, efter at han udsendte en række karakteristiske melodiske remixes gratis på soundcloud. Live leverer han varen og er en garant for en fremragende fest med en fantastisk stemning. Koncerten i Royal Arena er hans hidtil største indendørs optræden i Danmark.

Accept, Vega

Det tyske metalband kan spores helt tilbage til 60'erne, men fik først deres store gennembrud i 1983 med deres femte studiealbum "Balls To the Wall". Bandet blev gendannet i 2009 og udgav sidste sommer deres femtende studiealbum ”The Rise of Chaos”, som de har med i baglommen til denne koncert.

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

9. og 10. februar: Marcus & Martinus, Jyske Bank Boxen og Royal Arena

10. februar: Dropkick Murphys, Valby Hallen

10. februar: Cannibal Corpse + Black Dahlia Murder, Vega

11. februar: Nils Frahm, VoxHall


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA