x

GAFFA-vinder gav den gas med Alter Bridge

GAFFA-vinder gav den gas med Alter Bridge

Det var en noget nervøs Jesper Ruby, der utålmodig traskede rundt og trænede akkorder på guitaren, mens heltene fra amerikanske Alter Bridge finpudsede lyden inden søndag aftens koncert i Amager Bio.

Vestjyden, der havde taget turen fra Holstebro, havde nemlig vundet GAFFAs konkurrence om at komme op og spille et nummer med Alter Bridge under lydprøven og havde efter sigende sovet temmelig uroligt ved tanken om at skulle spille duet med Alter Bridge-guitarist Mark Tremonti.

Nervøsiteten blev bestemt ikke bedre af, at Alter Bridge-forsanger Myles Kennedy havde mistet stemmen og derfor ikke sang under lydprøven, hvilket fik hylet GAFFA-vinderen godt og grundigt ud af den, da han endelig fik chancen for at spille sammen med bandets fire medlemmer.

Heldigvis havde han øvet sig hjemmefra, så der gik ikke længe, før der kom de rigtige akkorder ud af højttalerne, og det var da også en svært tilfreds Jesper Ruby, som GAFFA fangede lige efter hans ilddåb.

– Jeg klokkede lidt i det, fordi Myles ikke sang, hvilket gjorde mig forvirret. Men jeg kom heldigvis godt igen, selv om jeg var ret nervøs. Ikke nok med at jeg er stor fan, det er også ret svært at spille bandets musik, da de alle er teknisk dygtige, siger han, mens fingrene stadig ryster lidt.

Trods de tidlige svipsere er Alter Bridge-guitarist og sangskriver Mark Tremonti dog også fuld af lovprisninger for den danske guitar-debutant.

– Han klarede det superflot. Ja, faktisk væsentlig bedre end mange af de andre, vi har haft oppe og spille med os på vores Europa-turne. Myles var desværre nødt til at spare på stemmen til i aften, hvilket jo var lidt ærgerligt, men alligevel fik vi da fyret den godt af, sagde han.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA