x

Editors besøgte GAFFA Shop

Editors besøgte GAFFA Shop

I aften giver engelske Editors koncert for et udsolgt Train i Århus, og klokken 14 kiggede de fire Birmingham-fyre forbi GAFFA Shop i Klostergade i midtbyen for at give autografer til og snakke med de cirka 75 forventningsfulde fans, der havde medbragt cd'er, T-shirts og et rigt udvalg af vinylplader – både singler, ep'er og albums.

De sympatiske og ganske afslappet klædte briter, der bestemt ikke synes at have mistet jordforbindelsen af at have solgt mere end sammenlagt en million eksemplarer af deres to album, "The Back Room" (2005) og "An End Has A Start" (2007), og som med sidstnævnte toppede den britiske hitliste, gav sig god til at snakke med deres fans, skrive autografer og smile til kameraerne.

Vi spiller, hvor der er bud efter os
Efter seancen gik GAFFA afsides med forsanger og guitarist Tom Smith for lige at tage temperaturen på Editors marts 2008.

Det er tredje gang inden for et år, at I spiller i Danmark. Har I noget særligt forhold til landet?
– Nej, ikke ud over, at vi spiller alle de steder, hvor der er bud efter os. Vi er først og fremmest et liveband, og de sidste fire år har vi turneret nærmest uafbrudt, bortset fra de relativt korte perioder, hvor vi har indspillet vores to albums. Men det er første gang, vi spiller i denne by – efter at have spillet i Lille og Store Vega i København sidste år – og det er jo en smuk by, som vi lige har været lidt rundt i, smiler Tom Smith. Vejret har da også artet sig fra sin venligste og mest forårsagtige side denne lune martslørdag, så chefredaktøren og hans redaktionssekretærer må siges at have ramt Århus på et heldigt tidspunkt.

Kan du afsløre lidt om aftenens koncert?
– Jaeh. Vi spiller mange numre fra begge vores plader, og så har vi indøvet et Cure-nummer, fortæller Tom Smith – som dog ikke vil afsløre hvilket.

Hvornår går I i gang med at arbejde på jeres tredje album?
– Vi ved det ikke helt endnu. Jeg er så småt begyndt at skrive nye sange, men jeg har ærlig talt ikke haft så meget tid til det, fordi vi har spillet så meget live. Vi holder lige en pause her senere på foråret, hvor vi forhåbentlig får lidt mere tid til at arbejde med sangskrivningen, men så skal vi spille festivaler hele sommeren, så vi får først tid til at gå i studiet tidligst til efteråret.

Har I nogen idéer om, hvilke musikalske retninger, I vil gå i på jeres næste album – eller hvem I vil arbejde sammen med producermæssigt?
– Nej, vi har i hvert fald ikke fundet nogen producer. Og vi ved heller ikke ret meget om den musikalske retning, men vi vil ikke lave den samme plade to gange. Det nærmeste, jeg kan komme det, er at sige, at vi i løbet af vores seneste livekoncerter har fået udviklet en særlig råhed, og den har vi endnu ikke helt kunnet få frem på plade. Så det vil vi forsøge, afslutter Tom Smith, inden han og resten af bandet trækker tilbage på Train til lydprøverne inden aftenens udsolgte koncert.


Editors' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA