x

GAFFA Sessions 2018: Her er alle videoerne fra Roskilde Festival

GAFFA Sessions 2018: Her er alle videoerne fra Roskilde Festival

GAFFA afholdt de velkendte GAFFA Sessions tre dage i træk under festivalens opvarmningsdage i samarbejde med TV2 Lorry.

På GAFFA har vi altid haft et bankende hjerte for vækstlaget og de upcoming artister – dem, der bliver morgendagens store stjerner. For to år siden stod Saveus eksempelvis på Roskildes Rising-scene, og i år åbnede han ballet på Orange. 

Derfor havde vi allieret os med TV2 Lorry og seks upcoming navne, der har potentiale til at ende dér, hvor Saveus stod i onsdags. Alle seks artister gav koncert i de såkaldte warm up-dage, og vi havde i år valgt at placere vores klassiske GAFFA-campingvogn ude blandt jer – lytterne, fansene – så I kunne møde artisterne på helt tæt hold.

Alle sessions blev livestreamet på GAFFAs og TV2 Lorrys Facebookside og kan nu ses på GAFFA.dk og YouTube.

MANDAG DEN 2/7

15.00 - Alcabean (se fotoserie)

Den danske støjrockgruppe Alcabean har haft god vind i sejlene fra begyndelse. Der gik kun ganske få dage, fra de to Espergærde-brødre Victor og Julius Ryle Schack lagde deres første sang på Soundcloud, dengang under navnet John Alcabean, til det engelske Clash Magazine fik øjnene op for de unge drenges talent.

Senere fulgte interesse fra flere engelske medier, udgivelse af ep'en Real Life Fiction og en koncert på Spot Festival 2017, som for første gang præsenterede Alcabean som en kvartet. På et fyldt HeadQuarters stod blandt andre den legendariske musikjournalist David Fricke (Rolling Stone Magazine), som straks blev forelsket i drengenes rå lyd. Han fik fat i deres ep og spillede hjemme i USA flittigt musikken i sit eget radioprogram på Sirius XM. Alcabean var også med på Frickes Spotify-playliste med fem højdepunkter fra Spot i 2017.

Alcabean opstod i en lejlighed i København. Hverken Victor eller Julius Schack vidste, hvad det dengang var for noget, men havde givet det navnet John Alcabean. Sidenhen er Joachim Holmgaard kommet med på guitar sammen med Lucas Olierook på trommer, og de fire har sammen indspillet Head Down, der efterfølger ep’en Real Time Fiction

I år har de spillet på Roskilde Festival for første gang, og vi inviterede drengene til en GAFFA Sessions ved Badesøen i K.

16.00 - Marshall Cecil (se fotoserie)

Marshall Cecil udspringer af Daniel Abrahams maniske bevidsthedsstrøm. Han får følgeskab af Sophus August Tuxen og Sebastian Rasmussen Fibiger i København, hvor de tre arbejder fra i dag. Men i begyndelsen var der to tusinde kilometer imellem dem. Marshall Cecil mødte hinanden for et par år siden, og kort efter flyttede Sophus til Catalonien med sin kæreste. Han søgte ud i naturen for at lave musik uafhængigt af den umiddelbare omverden.

– Den første del af projektet var det nærmest et pendlerprojekt, hvor vi sendte musik frem og tilbage til hinanden, fortæller Sebastian Rasmussen Fibiger. – Vi fandt hurtigt ud af, at vi havde en energi sammen og inspirerede hinanden. Den afstand, vi arbejdede under, gjorde processen meget lang, men det gav os også mulighed for at udvikle enormt meget på vores lyd.

Marshall Cecil er baseret på tilfældigheder - for der eksisterer ifølge frontmand Daniel ikke en direkte formel på det univers, de prøver at skabe. Følelserne er drivkraften i musikken, der formidles igennem et uforudsigeligt kryds af genrer.

– Igennem vores musik sætter vi ord på nogle følelser, som vi har inden i os selv, forklarer Daniel Abraham, der er frontmand og omdrejningspunktet i Marshall Cecil. Han har læst filosofi på universitetet, så de store tanker er ikke et uvant område. – Det kræver et stort rum at kunne behandle. Det er ikke dagligdagsmusik. Det er et stort rum, som musikken tager dig med ind i.

Tirsdag aften gav Marshall Cecil deres første Roskilde-koncert. Dagen forinden satte vi dem stævne til en GAFFA Sessions ved Badesøen i K.

TIRSDAG DEN 3/7

15.00 Gurli Octavia (se fotoserie)

Den aarhusianske folk-pop-singer-songwriter Gurli Octavia er historiefortæller. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukken cirkusvogn blandt gøglere og andet godtfolk, i en verden der bevægede sig mellem drømme og virkelighed. Måske er det netop derfor, at hendes musikalske univers ligeledes optræder i grænselandet mellem noget drømmende og noget virkeligt.
 
Mandag indtog hun Roskilde Festival for første gang, da hun gav koncert på Rising-scenen. Vi har tidligere anmeldt Gurli Octavia og kvitterede under dette års Spot Festival med fem stjerner, hvor anmelder Therese Wiwe Løbner slutteligt skrev: "Agnes Obel og deslige skal holde gevaldigt øje med bakspejlet, for der ligger altså en Octavia i overhalingsbanen." 
 
Tirsdagens tidlige koncert på Roskilde fik fire stjerner, og anmelder Elias Kvist skrev blandt andet dette:
 
"Cirkusdatteren har udgivet ”Philophobia” og ”Lunacy”. De to ep’er fungerer på mange måder som tvillinger, der har været med til ikke blot at give solisten et velfortjent renomme på rekordtid, men lige så vel iscenesat hendes lyd som velanrettet arvtager til Tina Dickow og Agnes Obels særprægede nordiske folkepop, der taler til et moderne kollektiv af ensomme sjæle. I ryggen ved eftermiddagens koncert har hun et fem mands band, der på afmålt vis skal kridte banen op for solstrålen i forgrunden af scenen. Publikum er beskedent ved igangsættelsen, men i takt med, at den talstærke scene spilles varm, tiltrækkes et større audiens af de bløde og afrundede toner fra Rising-scenen. Med ”You Lay Low” bygges stemningen for alvor op med de let spadserende trommer hos Sara Mouritzen og den akkompagnerende akustiske guitar. Man føler, at der er mere i vente."
 
Vi inviterede Gurli Octavia og hendes fem musikere forbi Badesøen i K til en session, hvor der både blev talt og spillet for det solbeskinnede publikum.
 

16.00 Simon Littauer (se fotoserie)

Simon Littauer har tidligere spillet på Roskilde med artister som Astroids Galaxy Tour, Reptile Youth og sidste år med sin bror Rasmus Littauers projekt School of X. I år var det Simon Littauers egen tur, og tirsdag aften stod han for første gang helt alene og i front for sit eget projekt. Ifølge Littauer selv er målet med hans musik at få folk op af stolene og ud på dansegulvet.

Littauer laver elektronisk musik, men i modsætning til meget andet i den genre, så anvendes der hverken backtracks eller presets i hans særprægede univers. Alt er håndspillet og uden brug af computere. Når han spiller live, er lyden hundrede procent improviseret og frembragt på såkaldte modulare synthesizers, hvor bagmanden selv konstruerer og former samtlige lyde.

Vi inviterede Simon Littauer til en GAFFA Session ved Badesøen i K, hvor han spillede to improviserede tracks og fortalte om hans arbejde med de modulare synthesizers.

ONSDAG DEN 4/7

12.00 Jakob Ogawa (se fotoserie)

13.00 Luster

Luster består af hovedmand Jacob Haubjerg og kumpanerne Brian Batz, Anders Bach og Morten Søndergaard. Haubjerg har længe begået sig som bassist i en række forskellige prominente bands, men i Luster er han selv hovedkraften bag bandets fængende og kontante indiepop, der også har en klædelig snert af postpunk.

Det hele startede for tre år siden, da Haubjerg begyndte at skrive skitser til de sange til det selvbetitlede debutalbum, der kom på gaden 8. marts i år. Under overskriften "Stilet piledriver-pop" kvitterede GAFFA anmelder Jeppe Søndergaard med fire stjerner og skrev blandt andet:

"Lusters debutalbum har lidt soundtrack-til-ungdoms-tv-serie over sig. Og det er ment på kærligst mulige måde! Der er en, synes det, uudtømmelig, ungdommelig energi vævet ind i det stof, der sammen med en stilren produktion udgør det kraftfulde pop-univers. Det er også til at høre Morten Søgaards (Masasolo) indflydelse bl.a. i den new wave’de og optimistiske “You’ve Got The Heat” og i den dansable og umådeligt vellykkede “Let’s Try It”."

Mandag indtog Luster Rising-scenen på årets Roskilde Festival, hvor vores anmelder gav koncerten fire stjerner under overskriften "Afbleget hår, farverig poprock". Efterfølgende inviterede vi dem til GAFFA Session ved Badesøen i K.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA