x

Guide: Her er november måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er november måneds mest spændende koncerter

Det bliver tidligt sent, undskyld mørkt, og hvad er en bedre måde at fordrive de lange efterårsaftener på end ved at gå til koncert og opleve lys i mørket? November bugner traditionen tro med koncerter over hele landet – her er de mest spændende. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

 

Dør Nr. 13 – Ny dansk punkrock

Det er, som om Gasolin' og Kliché har fået et barn sammen. Det er dansk punkrock i yderste potens. Det er som at se Kim Larsen på speed. Sådan er Dør Nr. 13 blevet beskrevet – og har beskrevet sig selv – når de står på den danske livescene. I denne måned kan du opleve dem i både øst og vest i Danmark.

Kan blandt andet opleves her:

3/11, Huset i Hasserisgade, Aalborg

8/11, Dexter, Odense

10/11, Headquarters, Aarhus

17/11, Musikcafeén, København

 

The Savage Rose – Danmarks wild child fylder rundt

The Savage Rose fik overrakt GAFFAs Specialpris for at markere bandets 50-års jubilæum til GAFFA-Prisen 2017, men der er stadig meget at fejre hos The Savage Rose – nemlig frontfigur og Steppeulv-vinder for årets vokalist, Annisette, der i år kunne fejre 70-års fødselsdag. Med shows i landets store koncertsale, selvfølgelig. Hun er også bogaktuel i GAFFA-skribent Michael José Gonzalez' store biografi Ild og frihed – 50 år med Savage Rose.

Kan blandt andet opleves her:

15/11, Skive Theater, Skive

16/11, Odeon, Odense

17/11, Musikkens Hus, Aalborg

 

Greta Van Fleet – Reinkarnation af Led Zeppelin

Med afsæt i klassisk blues-rock fra 60’erne og 70’erne er Greta Van Fleet godt på vej til at sikre den klassiske rocks overlevelse anno 2018. Referencerne spænder fra Led Zeppelin til Guns n' Roses på debutalbummet From the Fires. På livescenen imponerer forsanger Josh Kiszka med Roger Daltrey (The Who)-agtige moves.

Kan opleves her – der er dog udsolgt:

5/11, TAP1, København

 

The Human League – “The Sound of Future” …

… Sådan har selveste David Bowie beskrevet The Human League, der i løbet af sin 40-års levetid har tryllebundet fans med strømlinet, men dog nytænkende synthpop. Som et af få bands fra sen-70’erne og start-80’erne har Sheffield-trioen nemlig undladt at bevæge sig ad rockens vej, men vedholdt poppen som bandets definitive genre.

Kan opleves her:

6/11, Train, Aarhus

8/11, Vega, København (udsolgt)

 

John Grant – Sarkasmens mester

John Grant er kendt for at være selvudleverende, bittersød og et talent inden for den bidende sarkasme, som det for eksempel kan høres på nummeret “Queen of Denmark”, der er titelsang på debutalbummet fra 2010. John Grant har før været hyppig gæst på de danske scener, men efter tre års pause fra Vega, vender han tilbage.

Kan opleves her:

7/11, Vega, København

 

Seinabo Sey – Stjerneskud fra Sverige

Efter års tavshed er den svenske soul-popsangerinde og prisvinder Seinabo Sey vendt tilbage med det anmelderroste album I’m A Dream – og i denne måned står hun på scenen i Operaen. Med dybde og kvalitet i vokal såvel som tekster og lydbillede er der lagt op til en stærk live-oplevelse!

Kan opleves her – der er dog udsolgt:

11/11, Operaen, København

 

serpentwithfeet – Hårrejsende kreativitet

Forbered dig på gåsehud, når Josiah Wise a.k.a serpentwithfeet indtager Lille Vega med sin fænomenale, enestående vokal; en stemme, der understøttes af legende elementer fra gospel og r&b, og som blandes med et unikt miks af elektroniske indslag, strygerarrangementer og korstemmer. Hvem sagde i øvrigt genreleg?

Kan opleves her:

11/11, Vega, København

 

Chinah – Elektronisk udgangspunkt

Siden debuten i 2016 er det gået stærkt fremad for Chinah. På bare et par år har pop-trioen oplevet stor popularitet på diverse radiostationer, de er blevet nomineret til flere awardshows inden for dansk musikliv – og de har stået foran et større publikum på Roskilde Festival.

Kan opleves her:

15/11, Train, Aarhus

16/11, Skråen, Aalborg

17/11, Posten, Odense

23/11, Hotel Cecil, København

 

Lydmor – <3 til publikum

I sidste måned prydede hun forsiden af GAFFA. I denne måned er hun klare til at fyre den af på Lille Vegas scene. Glæd dig! For uanset hvor mange koncerter Jenny Rossander – kvinden bag Lydmor – har i sin turnekalender, er det lige så sikkert som amen i kirken, at hun giver sig et hundrede procent foran sit publikum.

Kan opleves her – der er dog udsolgt:

16/11, Vega, København

 

The Minds of 99 – Toppen af rocken

Femstjernede anmeldelser, priser – og en mindeværdig åbning af Orange Scene. Hvad Nephew kunne i 00’erne, kan The Minds of 99 i 10’erne. På rekordtid har de cementeret sig som et af tidens bedste bands på den danske livescene, hvorfor det ikke er så underligt, at de fleste af The Minds of 99’s koncerter allerede er udsolgte.

Kan blandt andet opleves her – alle koncerter er dog udsolgt:

16/11 og 21/11, Posten, Odense

22/11, Skråen, Aalborg

23-24/11, Train, Aarhus

 

Interpol – Mellem The Strokes og The National

De spillede på Orange Scene på dette års Roskilde Festival. For lidt over to måneder siden udsendte bandet deres sjette studiealbum, Marauder. For et år siden kunne de fejre 15-års jubilæum af debutalbummet Turn on the Bright Lights. Guess who? Interpol, selvfølgelig – mørkemændene fra New York!

Kan opleves her:

24/11, Tap1, København

 

Hozier – Karismatisk irer

I 2013 brød irske Andrew Hozier-Byrne a.k.a. Hozier igennem med kæmpehittet “Take Me To Church”, hvis musikvideo gik viralt som et statement mod Ruslands lovgivning mod homoseksuelle. Siden har Hozier udsendt to ep’er (som blev til et debutalbum) samt en ny ep i september – med lovning om et nyt album.

Kan opleves her – der er dog udsolgt:

28/11, Vega, København

 

Paul McCartney – Kalder alle rockentusiaster

McCartney, Wings og The Beatles. Det er navne, som har været med til at forme rocken, vi kender i dag. Navne, som Paul McCartney – tidligere basguitarist og sanger hos beatrockens ultimative bannerfører, The Beatles – vil tage materiale med fra, når han lander i København med The Freshen Up Tour 2018.

Kan opleves her:

30/11, Royal Arena, København

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA