x

GOSS: At rejse sig fra Reptile Youth-asken

GOSS: At rejse sig fra Reptile Youth-asken

Under kustnernavnet Goss er Mads Damsgaard tilbage – denne gang enemand og med Reptile Youth-konstellationen langt bag sig. GAFFA har talt med det musikalske stortalent om sin rejse ud af den danske elktrorock-duo og den nye solo-ep, der er på gaden i dag

Mads Damsgaard Kristiansen har efterhånden rejst verden rundt med den internationalt anerkendte duo, Reptile Youth. Duoen blev tilbage i 2015 til et soloprojekt, da Mads og band-kollegaen Esben Valløe valgte at gå hver til sit. Men fra denne aske rejser Mads Damsgaard sig igen med en stærk frihedsfølelse ep'en Homeland Security.

Din nye ep udkommer i dag – hvordan føles det at stå klar med dette soloprojekt?

Det føles fantastisk. Jeg er virkelig stolt af den. Den føles som en del af mig. Og selvom jeg har hørt sangene flere hundrede gange gennem mit arbejde med dem, så er jeg ikke blevet træt af dem. Det er nok faktisk aldrig sket for mig før.

LÆS OGSÅ: Tidligere Reptile Youth-medlem laver musik til technoballet i Aarhus Lufthavn

Hvordan adskiller dit soloprojekt sig fra dit arbejde med Reptile Youth?

Det adskiller sig ved, at det udforsker nogle andre sider af mig, end Reptile Youth gjorde. Det adskiller sig også ved, at det er lavet i en helt anden tid. Og så adskiller det sig ved, at det på nogle måder er mere fleksibelt at være en person bag beslutningerne. Jeg arbejder meget åbent i Goss, hvor jeg arbejder sammen med mange forskellige mennesker og generelt eksperimenterer meget med processen. 

Hvilken effekt har Reptile Youth haft på der, hvor du er nået til nu?

Reptile Youth vil selvfølgelig altid være en del af mig, og jeg har lært en masse af det band. Både om musik og om mig selv. Men jeg tror samtidigt meget på, at man altid skal forsøge at forlade ting så godt, man kan for konstant at udfordre sig selv. Ellers ender man bare med at blive en dårlig gentagelse af én, man var engang. 

Da du i sin tid begyndte at lægge solomateriale op på SoundCloud, var det ret diskret og anonymt – hvordan kan det være?

Jeg havde lyst til at starte helt forfra. Og det gav mig måske en større frihedsfølelse at være anonym omkring det. På en eller anden måde opbyggede det et rum, hvor jeg havde lidt mere plads til at finde ud af, hvor jeg skulle hen. Det hjalp mig til ikke at sætte grænser for, hvad musikken skulle være. Og det gjorde, at musikken fik lov at stå for sig selv.

Hvordan var det at gå fra at spille på Pavillion på Roskilde med Reptile Youth til at stå som helt upcoming soloartist på Countdown i år?

Noget af det, jeg helt klart lærte af Reptile Youth, var, at det er rejsen, der er det smukkeste og ikke målet. Så jeg har ikke lyst til at springe nogen led over. Og derfor føltes det også fantastisk at stå på Countdown med Goss. For jeg kunne på en måde mærke alle de eventyr, der lå forude.

 

Hvad er det næste, der skal ske?

Jeg har jo på den her ep arbejdet meget tæt sammen med Tobias Laust (Liss), og jeg føler virkelig, jeg har fundet en soulmate i ham. Vi er allerede dybt begravet i ny musik, som jeg har en virkelig god følelse med. Derudover er jeg i gang med at skrive sange med den britiske kunstner Sohn til hans næste plade. Og så kommer der noget musik ud næste år, som jeg har været med til at lave, hvilket jeg er rigtig spændt på, men det er stadig en hemmelighed.

GAFFA har allerede bedømt ep'en Homeland Security til at være hele fem ud af seks stjerner værd, hvor vores anmelder blandt andet har skrevet følgende om det nye udspil: "Hver sang følger samme dragende og snigende formel med Mads' helt klare vokal over en fyldigt knitrende produktion genialt sat sammen med Tobias Laust fra Liss". 
 
Hør Goss' seneste single "Fever Ray" her:
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA