x

Guide: December måneds mest spændende koncerter

Guide: December måneds mest spændende koncerter

Julefrokostsæsonen er over os, men mennesket lever jo ikke af fed mad alene, så her er månedens mest spændende liveshows, som der stadig er billetter til.

 

Sidste gang med Slayer

I januar annoncerede thrash metal-bandet Slayer deres afskedsturné, der først på måneden kommer forbi Royal Arena. Inden for genren er Slayer kendt som et af “The Big Four”-bands sammen med Metallica, Megadeth og Anthrax. Især Slayers tekster om nazisme, terrorisme og folkedrab har vakt opsigt gennem tiden. Obituary, førnævnte Anthrax og Lamb of God er "special guests".

Kan opleves her:

3/12, Royal Arena, København

 

Mariah Carey – popikon i storslået julestemning

Julen kommer tidligt i år, når Mariah Carey gæster Royal Arena med sin anmelderroste All I Want For Christmas Is You-Europaturné, der samler vokalfænomenets bedste julesange og klassikere; numre, som superstjernen har toppet hitlisterne med verden over gennem sin imponerende karriere.

Kan opleves her:

4/12, Royal Arena, København

 

Myrkur – prisvindende hardrock-hybrid

Amalie Bruun, kvinden bag Myrkur, blander second-wave black metal med nordisk folkemusik på sin helt egen måde. Hun vandt “Årets Danske Hardrock-udgivelse” for debuten M til GAFFA-prisen i 2015, og senest er Mareridt blevet hædret med den prestigefyldte award “Best Album” til Metal Hammer’s Golden Gods-prisfesten i London.

Kan opleves her:

7/12, VoxHall, Aarhus

8/12, Pumpehuset, København (udsolgt)

 

Ms. Lauryn Hill – hyldest til solodebut

I år kan Ms. Lauryn Hill fejre 20-års jubilæum for et af hiphoppens mest hyldede albums, nemlig den banebrydende plade The Miseducation of Lauryn Hill. I den anledning er det tidligere The Fugees-medlem taget på en større verdensturné, der i denne måned rammer Danmark som Europa-delens næstsidste stop.

Kan opleves her:

8/12, Forum Black Box, København (få billetter)

 

Artegeardit – nyt talent på dansk rapscene

Det rygtes, at Artegeardit skulle være en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop-scene lige nu – især med sin poetiske lyrik. For tiden er han aktuel med debutalbummet VILDEDAGE, der følger op på 2016-ep’en Fristelse Fordærver. En plade, som tager dig med på en rejse ind i ungdommen anno 2018.

Kan opleves her:

12/12, Lille Vega, København

 

A Perfect Circle – seksstjernede rockikoner

Siden 1999 har A Perfect Circle haft en særlig plads på den internationale musikscene, hvor det ikoniske rockband længe har været kendt for sine enestående koncerter. Det var noget, GAFFAs anmelder Simon Nielsen kunne bekræfte med hele seks stjerner til bandets koncert på dette års NorthSide Festival.

Kan opleves her:

12/12, Forum, København

 

Tove Styrke – stærk popsangerinde fra Sverige

Sverige er Nordeuropas musikalske skat, der bliver ved med at drysse guld af sig. Der er Robyn, der er Lykke Li – og ikke mindst Tove Styrke, der har opnået status som en af landets bedste popmusikere. I sommer udsendte hun sit tredje album Sway, hvorfra du sikkert kender numre som “Mistakes” og “Say My Name”.

Kan opleves her:

13/12, Lille Vega, København

 

Boundaries – skandinavisk post-punk

I kølvandet på udgivelsen af deres debut-ep spiller Boundaries deres første koncerter, hvor de selv er hovednavn. Her på redaktionen er vi allerede vilde med deres bud på post-punk anno 2018, der i den grad spiller på kontrasterne mellem håb og fortvivlelse, atmosfærisk harmoni og flænsende guitarer.

Kan opleves her:

13/12, Loppen, København

15/12, Tape, Aarhus

 

Thomas Dybdahl – ny epoke for norsk singer-songwriter

Det er efterhånden en fasttømret tradition, at Thomas Dybdahl kommer til landet for at spille på VoxHall og Vega i december – og i år selvfølgelig er ingen undtagelse! Foruden dugfrisk materiale fra det nyligt udgivne album All These Things har den norske singer-songwriter også et spritnyt backingband med sig.

Kan opleves her:

19/12, VoxHall, Aarhus (få billetter)

20/12, Store Vega, København (udsolgt)

 

Koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Lil Pump – populær Soundcloud-rapper

Vi venter stadig på den svære toer, men heldigvis venter der os en forsmag. Lil Pump lægger nemlig vejen forbi med sin Harverd Dropout Tour. Det er første gang, den 18-årige Soundcloud-rapper med de farverige dreadlocks spiller i Danmark, når han gæster Vega med sine svedige beats.

Kan opleves her:

3/12, Store Vega, København

 

MGMT – kæmpepotentiale for dansabel aften

Kridt du bare danseskoene på forhånd! Det er ti år siden, at MGMT’s succesdebut Oracular Spectacular – med 00’er-hits som “Kids”, “Electric Feel” og “Time to Pretend” – udkom. I februar slap synthpop-duoens deres fjerde studiealbum, Little Dark Age, der har modtaget roser blandt anmeldere såvel som fans. 

Kan opleves her:

4/12, Store Vega, København

 

Pusha T – hiphop af høj kvalitet

Glæd dig, til Pusha T fyrer op for Vega! Bag kunstnernavnet gemmer tidligere Clipse-medlem Terrence LeVaar Thornton sig – og han har ifølge GAFFAs anmelder Cillian Murphy og Billboard 200-listen begået noget nær en genistreg med det femstjernede album Daytona, som i øvrigt er produceret af ingen mindre end Kanye West.

Kan opleves her:

9/12, Store Vega, København

 

Charlotte Gainsbourg – raffineret electro-pop

Sidste år udsendte den fransk-britiske skuespiller og sanger Charlotte Gainsbourg sit kritikerroste album Rest. Med sine electro-poppede numre kredser hun om tunge temaer som død og misbrug, og det er tydeligt, at halvsøsterens tidlige død fungerer som direkte inspiration til Gainsbourgs raffinerede popunivers. 

Kan opleves her:

13/12, Store Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA