x

Sune Wagner-interview: Klar til nye udfordringer

Sune Wagner-interview: Klar til nye udfordringer

I december sidste år kom det frem, at Sune Wagner og Steen Jørgensen sammen med fotograf Jan Grarup i løbet af i år vil skabe en visuel koncertoplevelse, hvor Jan Grarups rædselsvækkende fotos fra verdens mest blodige konflikter bliver kombineret med nye kompositioner af Steen Jørgensen og Sune Wagner. Samtidig understøttes lyd og billeder af ubegribelige vidnesbyrd fra konflikternes traumatiserede overlevere. GAFFA har fanget Sune Wagner til en snak om projektet og om hvad han ellers har gang i af projekter i disse dage.

Hvorfor sagde du ja til at være en del af Silent Noise?

– For det første vil jeg naturligvis gerne være med til at skabe opmærksomhed omkring DIGNITYs arbejde i kampen mod tortur. For det andet tager Jan Grarup nogle helt fantastiske billeder. Jeg kender ham helt tilbage fra Psyched Up Janis-dagene, hvor han fortalte nogle ret heftige historier fra hans oplevelser i krigszoner. Jeg har fulgt ham gennem årene og er meget fascineret af hans arbejde. Og så er der selvfølgelig den gode Steen Jørgensen, der jo også kan noget helt særligt. Jeg synes, vi er et fint trekløver, og sammen med de to, tager jeg gerne den udfordring op, der ligger foran os.

Har du nogen idé om, hvordan projektet kommer til at udforme sig?

– Altså, det bliver jo primært mig, der skal lave musikken, og så skal Steen flettes ind. Og vi ved endnu ikke, om han skal tale eller synge. Det er virkelig en balance, og man skal passe på, for billederne taler jo rigtig meget for sig selv. Så musikken må ikke blive for pompøs. Fokus skal være på Jans oplevelser og billeder, og jeg har ikke prøvet at lave musik, der ikke må ”stjæle opmærksomheden” før. Den skal forstærke billederne uden at tage over.

Men du kender simpelthen Jan Grarup tilbage fra Psyched Up Janis-dagene?

– Ja, han tog nogle biller af os, og jeg husker ham, fordi han kom fra en anden verden, end vi var vant til. Hans speciale var ikke bands eller portrætter, han havde en anden baggrund, og jeg kan huske, jeg var mere interesseret i hans arbejde, end han var i vores, hvilket var ret fedt.

Game of Thrones og hemmeligheder

Du er begyndt at arbejde mere og mere med filmmusik (Sune har blandt andet lavet musik til Oscar-nominerede Krigen, red.). Hvordan kan det være, din karriere har taget den drejning?

– Jeg har faktisk altid gerne villet være filmkomponist, og det har helt klart været et af mine mål, at jeg på ”mine gamle dage” skulle gå i den retning. Der er lige så stille kommet mere arbejde inden for det felt, så det er helt sikkert noget, jeg vil gøre mere af inden for de næste par år.

Hvad har du lavet ud over musikken til Krigen?

– Ja, Krigen var jo min første spillefilm, men ellers har jeg lavet musik til en Game of Thrones-trailer og nogle sange til første sæson af Netflix-serien Altered Carbon, hvor jeg også skal lave nogle stykker til sæson to. Det er andre kunstneres sange, jeg skal tilpasse, så de passer ind i seriens univers. Derudover er der et par amerikanske filminstruktører, der har kontaktet mig om at lave et score til deres film, og en stor dansk instruktør, hvis nye film, jeg måske skal lave musik til, men det er alt sammen stadig meget hemmeligt, haha!

 For nogle år siden talte du om, at du gerne ville begynde at skrive sange til andre kunstnere. Hvordan er det gået?

– Jamen, det er gået meget godt. Da jeg flyttede til L.A. begyndte jeg at co-write med andre sangskrivere og lave numre til andre. Blandt andet skrev jeg vindersangen til den tyske udgave af Voice. Men når man skriver med andre sangskrivere på den måde, handler det meget om popmusik, og jeg er ikke helt sikker på, om det er der, mit hjerte er lige nu. Jeg kan godt lytte til sangene og høre, at det er fede produktioner, men lige nu er det nok mere det filmiske, der tiltaler mig mere end de sange, der ligger på top 10. Man kan let komme til at tvivle på sig selv, når det kommer til popmusik, for det er ikke helt der, jeg er i mit liv lige nu, selvom jeg ikke vil udelukke, at jeg kommer til at co-write noget mere – som jeg for eksempel gjorde med Mads Langer. Det var virkelig en fed proces.

Hvad med dine egne sange? Du udsendte et par singler sidste år…

– Det går lidt frem og tilbage, hvad jeg vil med det. Nogle morgener vågner jeg op og har lyst til at udgive en ny single, men jeg er ikke altid så god til at bibeholde den følelse. Jeg har lidt over 100 sange liggende, som jeg sådan set sagtens kunne udgive, hvis jeg ville, men det er bare ikke der, mit fokus er lige nu. Måske er det noget andet i morgen, haha!

Billetter til Silent Noise kan findes her, og herunder kan du høre singlen "After All":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA