x

BEDST LIGE NU: 15 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 15 nye, håndplukkede tracks

Endnu en uge er overstået i musikland. GAFFA bringer dig her ugens bedste tracks. Hør dem nederst i artiklen. 

Kwamie Liv – I Will Always Love You

I anledning af gårsdagens fejring af kærligheden udgav Kwamie Liv et forførende cover af Dolly Partons evergreen ”I Will Always Love You”. Selvom sangen har været underlagt adskillige forskellige udgaver gennem årene, formåede Kwamie Liv dog alligevel at tilføre sangen noget nyt med sin mørke, varme vokal. At sangen efter sigende er indspillet som et one take en sen nat, gør blot den eminente vokalpræstation så meget desto mere eminent.

Bruno Mars & Cardi B – Please Me

Bruno Mars og den Grammyvindende Cardi B har tidligere haft succes, når de slår folderne sammen. Deres remix af Bruno Mars' single ”Finesse” blev eksempelvis streamet mere end 700 millioner gange. Nu er de to gået sammen igen med singlen ”Please Me”, som er smooth r&b i en klassisk 90’er-stil. Umiddelbart et godt bud på endnu et megahit.

Communions – Flesh and Gore, Dream and Vapor

Den københavnske indiepopgruppe er fra dags dato ude med ep’en Flesh and Gore, Dream and Vapor. Som bandet selv udtaler, henviser ep’ens titel til dualiteten mellem ydre og indre erfaring og bliver dermed en kulmination på det, som bandet hidtil har forsøgt at skabe, men også en markering af et nyt kapitel for bandet. Titelsangen ”Flesh and Gore, Dream and Vapor” åbner dermed i dette højenergiske poprock-nummer med rette indgangen til et lydunivers, hvor splittelse af identitet fornemmes som tema, og som ligeledes er en følelse, der kanaliseres på pladens resterende numre.

Years & Years & MNEK – Valentino

Years & Years udgav i anledning af Valentinsdag deluxe-udgaven af albummmet Palo Santo inklusive singlen ”Valentino”, som er skabt i samarbejde med popkunstneren MNEK. Sangen er et forsøg på at udtrykke mænds hårde seksuelle udnyttelse af hinanden, hvilket de to homoseksuelle kunstnere har været ofre for. De håber derfor også på, at singlen kan blive en hymne for andre, som har oplevet lignende hændelser.

Katy Perry & Zedd – 365

Fans af Katy Perry har måttet væbne sig med tålmodighed. Den ukronede popdronning har nemlig ikke udgivet nyt materiale siden sit album Witness fra 2017. Nu har hun imidlertid slået folderne sammen med stjerneproduceren Zedd, og sammen har de udgivet den nye single ”365”. Zedds fløjsbløde produktion går i perfekt samspil med Katy Perrys stærke vokal. Ifølge Katy Perry er sangen skrevet imellem koncerterne på turneen med Witness, hvor Zedd var med som opvarmning på en række koncerter i Australien.

Barselona – Åbne Arme

Barselona udnyttede som så mange andre Valentinsdag til at udgive ny musik i form af singlen ”Åbne Arme”. Med sit groovy beat synes sangen umiddelbart at egne sig til en halvlummer aften i sofaen. Om sangen siger gruppen selv: ”'Åbne Arme' hylder kærligheden, og derfor var det oplagt at udgive sangen på Valentines Day. Vi håber, at den kan være med til at sætte den helt rigtige stemning for de danske par, men også for dem, der samler mod til at invitere personen, de holder af eller er forelsket i – på en hyggelig aften for to”.

Hozier – Dinner & Diatribes

Den irske sanger, sangskriver og guitarist Hozier udgav i løbet af ugen singlen ”Dinner & Diatribes” som en teaser til albummet Wasteland, Baby!, der er sat til at udkomme 1. marts. Singlen lægger sig umiddelbart i forlængelse af det bluesede om end højstemte udtryk, som vi lærte at kende fra hans debutalbum Hozier fra 2014. Andrew Hozier-Byrne lader til at have fundet en opskrift, der virker, og vi har nu endnu en grund til at glæde os til foråret.

John Legend – Preach

Den amerikanske storsælgende kunstner John Legend har både vundet en Oscar og hele 10 Grammyer. Han brød i 2004 igennem med debutalbummet Get Lifted, der blandt andet indeholdt storhittet ”Ordinary People”. Med udgivelsen af ”Preach”, som er den første fra musikerens hånd i år, tager Legend os med i kirke, hvor særligt håb om og opfordring til at få folk til at ændre verden til det bedre synes at være singlens essens. John Legend fremfører en enorm, velklingende og indlevende vokal, som derfor fornemt akkompagnerer singlens spirituelle indhold.

Foals – On the Luna

I januar udgav Foals den første forsmag på det todelte album Everything Not Saved Will Be Lost med singlen ”Exits”. Nu er endnu en forløber til albummet udkommet i form af singlen ”On the Luna”. Sangen forekommer umiddelbart at være mere rocket og mindre synthed end forgængeren fra januar, men ikke desto mindre er lyden af Foals’ melodiske eksperimenteren umiskendelig. Første del af Everything Not Saved Will Be Lost er sat til at udkomme 8. marts.

ALMA – Summer

Den finske sanger og sangskriver Alma-Sofia Miettinen, som går under kunstnernavnet ALMA, fik i 2015 sit gennembrud med sin featuring-rolle på Sini Sarbotages single ”Muuta ku mä”, hvorefter hun landede en pladekontrakt hos Universal. Siden da er det gået hurtigt for popkunstneren, som med singlen ”Karma” lå på Finlands top-5, hvorefter hun udkom med debut-ep’en Dye My Hair. ALMA er i dag ude med singlen ”Summer”, som for fremtiden kan findes på hendes debutalbum Have You Seen Her?, hvis udgivelsesdato er sat til den 5. april i år.

Gary Clark Jr. – What About Us

Bluesrockikonet Gary Clark Jr. udkommer med sit næste album This Land den 1. marts. I sidste måned udkom første single fra det forestående album – en sang, der deler titel med albummet. Singlen bar tydeligt præg af et anderledes udtryk fra Gary Clark Jr.’s side, idet den forekommende rap ikke umiddelbart lagde sig i forlængelse af det bluesede udtryk, som musikeren normalt er garant for. Med den nyste single ”What About Us” synes alt at være, som det plejer. Gary Clark Jr.’s indtrængende guitarriffs smyger sig således om ørerne på lytteren for til slut at kulminere i et sandt guitarinferno.  

Jenny Lewis – Heads Gonna Roll

Jenny Lewis har allieret sig med en række af musikhistoriens koryfæer på den opbyggelige single ”Heads Gonna Roll”, der er udgivet som førstesinglen på sangerindens forestående album On the Line. Bag trommerne sidder således Ringo Starr, der vist ikke behøver en nærmere præsentation, mens bassen er i hænderne på Don Was, der blandt andet har produceret en lang række af The Rolling Stones’ livealbums. Nummeret afbrydes undervejs af en fremragende orgelsolo af Benmont Tench, der blandt andet er kendt som en af stifterne bag Tom Petty and the Heartbreakers. Alliancen mellem Jenny Lewis og de tre ældre herrer giver rigtig, rigtig god mening og giver os god grund til at glæde os til den 22. marts, hvor albummet er sat til at udkomme.

Baby Ariel – I Heart You

Også den 18-årige Baby Ariel har været i Valentinsstemning og udgivet singlen ”I Heart You”, som er en tilpas boblende popsang om teenagekærlighed. Med singlen følger en video, skabt af Ariel selv, som ligesom sangens tekst manifesterer ungdommens romance. Baby Ariel har siden 2016 haft enorm succes som influencer på sociale medier og har dertil udgivet en håndfuld singler som blandt andet ”Aww” og ”Perf”. Med ”I Heart You” bliver det derfor spændende at se, om den spirende, unge kunstner ryster flere hits ud af ærmet.

Aidt/Nørlund – Huset Brænder

Nikolaj Nørlund har været travlt beskæftiget de seneste par år med sit arbejde med Copenhagen Phil, men der er dog blevet tid til udgivelsen af albummet Housewarming. Albummet er lavet som et samarbejde mellem Nørlund og forfatteren Naja Marie Aidt, der har stået for tekstskrivningen. Samarbejdet har udmundet i et fremragende album, hvor den elektroniske single ”Huset Brænder” på det varmeste kan anbefales. Både tekstligt og musikalsk synes sangen at knitre som, ja, et brændende hus.

Astronaut – Inside an Atom

Der er noget både drømmende og kosmisk over den aarhusianske psych-pop-gruppe Astronauts nyeste single ”Inside an Atom”. Hvis der var vinde i rummet (er der det?), ville de lyde som i introen på dette nummer. Derfra tager singlen en drejning over i et univers, der mere minder om det, vi kender fra Tame Impala. Singlen udkom faktisk i sidste uge, men vi finder den dog så god, at der skal være plads til den i denne uges anbefalinger. Videoen til singlen udkommer på mandag.

Hør playlisten på Spotify:

Hør playlisten på andre tjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA