x

Julebal i musikland: Hør alle de nye julesingler her

Julebal i musikland: Hør alle de nye julesingler her

En række danske artister har i disse dage udgivet deres bud på den famøse julesang. Få et overblik her.

Lukas Graham - "Here (For Christmas)"

Lukas Graham har netop udgivet deres første julesang nogensinde. "Here (For Christmas)" er en sang, som skal minde forsanger Lukas Forchammer om sin gode ven, som gik bort sidste år. Lukas Forchhammers barndomsven William begik selvmord, og allerede på albummet 3 (The Purple Album), berørte Forchhammer sin store sorg på sangen "Not A Damn Thing Changed", men nu er det jul, og Lukas Graham har skrevet og udgivet en hjertevarm hymne til sorgen."Here (For Christmas)" har til formål at berøre de svære følelser, der kan opstå den første juleaften, efter man har mistet en, man har kær. Følelser af både sorg, glæde og taknemmelighed, som kan være svære at navigere i som menneske.

 

Anya og Søs Fenger - "Julen Bliver God I År"

"Julen Bliver God I År" er skrevet Anya en dag, hvor hun blev grebet af julestemningen. 

─ Jeg blev en dag ramt af en helt igennem ægte og ren julestemning, satte mig ved klaveret og skrev sangen om alt det, der for mig føles som jul. ”Julen bliver god i år” handler om, at samværet med ens elskede er det eneste, der skal til, for at det bliver en god jul, fortæller Anya selv i en pressemeddelse. Samtidigt beretter Anya om, hvordan sangen passer perfekt til Søs Fengers stemme, som "emmer af dansk popkultur". For Anya er det en anelse angstprovokerende at skulle skabe en ny-klassisk julesang.

─ Det er helt vildt at skulle komme med et bud på en jule-nyklassiker. Sange som ”Driving Home For Christmas”, ”Last Christmas” og ”Let Love Be Love” definerer år efter år soundtracket til julen – men jeg har glædet sindssygt meget til at dele min sang med resten af Danmark, og jeg håber virkelig, at den vil bidrage til, at julen bliver god i år.

Lyt til sangen her og bedøm selv, om det er lykkedes at skabe en velfungerende julesang.

Burhan G - "Så Blev Det Jul"

Burhan G er på trapperne med et julealbum, men har allerede nu udgivet singlen "Så Blev Det Jul". Albummet hedder Et Barn Af Jul og udkommer den 15. november. Burhan G har tidligere indtaget diverse jule-playlister med nummeret "Tinka" fra 2017, så det er ikke jule-erfaring, det skorter på for hitmageren. For nylight udgav Burhan G også en fortolkning af klassikeren "Nu' Det Jul" fra Nissebanden i Grønland fra 1989. "Så Blev Det Jul" er, trods den muntre titel og bjældeklangen, en sang om et knust julehjerte.

Nabiha - "Just Want You"

Danske Nabiha vil også være med på julevognen og hendes bud hedder "Just Want You". Nabiha krænger sit (jule)hjerte ud på singlen, og det er ret tydeligt, hvad der står øverst på sangerindens ønskeliste i år. "I don't need nothing more, you're the only thing I'm wishing for," lyder det i omkvædet. Sangen er en up-tempo popskæring, som med garanti får dig både i godt humør og i julestemning. 

Bryan Rice - "Ønsketid"

Bryan Rice har også udgivet en julesang, og så er det endda hans allerførste udspil på modersmålet. "Ønsketid" er en ode til den forventningens glæde, børn oplever ved den søde juletid. Men også om, hvordan man som voksen kan (gen)opleve netop den. Nummeret er inspireret af Rices egen 3-årige datters lykke i forbindelse med julen.

“Jeg elsker jul! Julen er ønsketid. Mere end alt andet er den en tid, hvor alle får lov at blive som børn igen, og helt naivt kan man ønske sig alt fra et lilla løbehjul til en barbermaskine eller verdensfred. Og man kan ønske sig, at Julemanden kommer forbi, og nisserne flytter ind og spiser risengrøden," siger Bryan Rice, i følge oaonline.

Electric Guitars - "All I Want For Christmas Is an Electric Guitar"

Electric Guitars beretter på "All I Want For Christmas Is an Electric Guitar" om, hvordan forhåbninger om at åbne en gave med en elektrisk guitar i årevis blev skudt i jorden. "All I Want For Christmas Is an Electric Guitar" er samtidig en forløber for duoens kommende danmarksturné, som også udmønter sig i et live-album. Et album, der efter planen udkommer den 6. december. Måske den perfekte julegave?

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Til julebal i fisseland

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA