x

When Copenhell Freezes Over er klar med de første navne

When Copenhell Freezes Over er klar med de første navne

Bersærk, Siamese og Xenoblight er de første tre navne på plakaten

Copenhells årlige enaftensfestival When Copenhell Freezes Over har netop annonceret de første tre navne, nemlig Xenoblight, Siamese og Bersærk, der sammen med flere andre bands i den hårde ende spiller i Pumpehuset 1. februar.

Bersærk (billedet) fra Aarhus spiller dansksproget metal med inspiration fra stoner og doom og har udgivet en ep og to album – et tredje er på vej. Bandet drager på turné i februar og marts, til april varmer de op for Dizzy Mizz Lizzy på disses arenaturné, og til juni spiller de på Copenhell.

Siamese fra København har udgivet fem album og blander melodisk hardrock med både pop, elektronisk musik og hiphop i et udtryk, de selv kalder r&b-core. Bandet har turneret intenst i både Danmark, Europa og Japan og vandt tilbage i 2012 GAFFA-Prisen i kategorien "Årets danske hardrock/metaludgivelse".

Xenoblight fra Silkeborg startede i 2017 og spiller ekstrem-metal. Gruppen havde deres albumdebut i 2018 med Procreation, var nomineret til kritikerprisen Steppeulven 2019 i kategorien "Årets håb", og deres sanger Marika Hyldmar er nomineret som "Årets vokalist" til Steppeulven 2020. Bandet kan også opleves til Copenhell 2020.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Eksplosiv og smuk dans til hårdtslående Bersærk-track

When Copenhell Freezes Over har siden starten i 2013 været et showcase-arrangement, der skal hjælpe med at hjælpe danske bands ud i resten af verden. Indtil nu har fokus ligget på musikernes vej til internationale pladeselskaber, bookere og managere, men i 2020 fokuserer When Copenhell Freezes Over i samarbejde med MXD – Music Export Denmark direkte på de europæiske musikfestivaler, og arrangementet har derfor fået titlen When Copenhell Freezes Over: Festival Edition.

Flere af de bands, der har optrådt på When Copenhell Freezes Over gennem tiden, har fået verdensomspændende kontakter og kontrakter på baggrund af deres koncerter på endagsfestivalen. Derfor har When Copenhell Freezes Over inviteret repræsentanter fra Sweden Rock, Tons of Rock, Download, Hellfest og en række andre festivaler til When Copenhell Freezes Over: Festival Edition for at hjælpe dem ud på de internationale festivalscener.

Billetter kan købes her.

Varm op med lidt Xenoblight:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA