x

Go Go Berlin-guitarist har forladt bandet: Det skal han lave nu

Go Go Berlin-guitarist har forladt bandet: Det skal han lave nu

"Jeg har en lille sanger i maven, som også skal have lov at komme ud"

Tirsdag den 28. april overraskede Go Go Berlin mange ved at offentliggøre, at deres guitarist gennem alle årene, Mikkel Dyrehave, forlader bandet for at fokusere på sin egen musik. Bruddet er ifølge både band og Dyrehave selv sket i al fredsommelighed, og vi har fået en snak med Dyrehave om hans tanker om at forlade et succesfuldt band og om, hvad han nu skal lave.

 Hvor længe har du tænkt over beslutningen om at forlade Go Go Berlin?

– Jeg har tænkt over det i et godt stykke tid. Det er en stille og rolig beslutning, og det er ikke, fordi der er noget galt. Jeg kunne bare mærke, at jeg var kommet så langt, jeg kunne i Go Go Berlin, og det var tid til at stå på egne ben. Go Go Berlin er jo den største ting, jeg har lavet i mit voksne liv, og det var vigtigt, at det ikke skulle blive en pligt. Når man kan mærke sådan noget, skal man handle på det. Der findes ikke noget værre end en musiker, der står et sted, han ikke skal være.

Skyldes beslutningen kunstneriske uoverensstemmelser med de andre?

– Nej, slet ikke, jeg er rigtig glad og stolt over vores seneste album (The Ocean, 2019, red.), det er noget af det mest fantastiske, jeg har været med til at skabe. Jeg vil hellere kalde det en anden lyst, en lyst til at stå på egne ben. Jeg ville jo ikke kunne udfolde min vision 100 procent i et band sammen med tre andre fantastiske komponister. Go Go Berlin er mine brødre, og jeg har det godt med den retning, de er på vej i.

Go Go Berlin er i fuld gang med at arbejde på et nyt album, er du med på det?

– Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har været med til at skrive en masse sange, de har arbejdet på, men om de ender på albummet, ved jeg ikke, og nu har vi jo været adskilt på grund af coronakrisen. Det vil vise sig.

Skriver sange med Go Go Berlin-bassist

Du siger, du vil arbejde på dit eget materiale nu. Bliver det så et soloprojekt, og skal du også synge?

– Jeg ved det ikke helt præcist endnu, men det bliver jo nok et soloprojekt, det har bare ikke noget navn endnu. Og ja, jeg har en lille sanger i maven, som også skal have lov at komme ud. Jeg skriver sange med min kære ven Nick (Lee, red.), som også er med i Go Go Berlin, og som næsten er min nabo. Jeg skriver også sange alene på livet løs og har ligeledes gjort det i Go Go Berlin-tiden, hvor de så bare ikke har passet ind. Lige nu er det hele lidt åbent, og det er utroligt spændende.

Hvordan vil du beskrive musikken i forhold til Go Go Berlin, og hvad er du inspireret af?

– Det er mere mig selv og en computer og nogle gange nogle venner. Sangene har helt klart noget, der er mere indadvendt og melankolsk end Go Go Berlin og er langsommere målt i beats per minute. Jeg er inspireret af hjemmestudie-indiehoveder som for eksempel Ariel Pink og Mac DeMarco og psych-pop-gruppen Mild High Club, som jeg lige har opdaget. Indtil videre trækker det i den retning, men jeg har også lige skrevet noget med Nick, som er blevet noget helt andet, og så skal jeg sortere i det senere. Jeg har sat mig selv nogle delmål og håber at være færdig med noget inden for et år. Det er altså ikke sådan, at jeg har en soloplade ude i næste uge.

Det kan godt fremstå lidt enten dumt eller modigt at forlade Go Go Berlin på et tidspunkt, hvor I er ved at være rigtigt etablerede, med tre album ude, masser af turnéer i Danmark og udlandet og vel efterhånden en nogenlunde stabil indkomst – og så starter du forfra igen fra nul. Hvad har været dine overvejelser over det?

– Man kan ikke sige, at jeg har fået en stabil indkomst. Musikbranchen er en verden i omstilling. Dels har vi jo oplevet et stort fald i det fysiske pladesalg, og vi ville hellere ud i verden og turnere end at blive magelige i Danmark, men det har jo kostet nogle penge at rejse så meget. Men det har været dejligt med alle de opmuntrende tilbagemeldinger, der kom oven på min udmelding om, at jeg trådte ud af gruppen. Det har været fantastisk at læse. Jeg lavede mig en stor fed cocktail og tænkte tilbage på min tid i bandet.

Ja, du har oplevet meget med Go Go Berlin. Kan du nævne tre højdepunkter?

– Den første tur til USA var fuldstændig forrygende. Det var en stor oplevelse i vores kåde ungdom. En anden var vores anden nightliner-tour i Tyskland med Bite the Bullet. Vi var 11 mennesker af sted i en stor bus og spillede nogle fantastiske steder, og det var en fantastisk tid, som jeg ikke ville bytte for noget. Præcis hvornår det var, er lidt uklart. Det hele mudrer sammen, når man har så travlt og drikker så meget, haha (begge turnéer var i 2014, red.). Og så vores seneste album, det var den hårdeste kamp og de vildeste beslutninger, og jeg er meget stolt af resultatet.

LÆS OGSÅ: Go Go Berlin mister medlem

Se Mikkel Dyrehave og resten af Go Go Berlin med "Here Comes the Darkness" i en Red Bull & GAFFA Session fra 2018:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA