x

5700 Summer – det summer af initiativ i Svendborg

5700 Summer – det summer af initiativ i Svendborg

When life gives you lemons, make lemonade. Det er et udtryk, de fleste af os kender, men som de færreste efterlever.

I Svendborg har fire ildsjæle vendt nedlukningen af koncert-Danmark til en gylden mulighed. De har på få uger stablet en helt ny festival på benene med blandt andre Barselona, Kasja Vala, Søren Huss, Hans Philip, Pernille Rosendahl (billedet) og mange flere på plakaten. 5700 Summer er ifølge arrangørerne en unik mulighed for at give den danske befolkning en smag af den festival-sommer, de fleste af os for længst har vinket farvel til og samtidig vise, hvad Svendborg har at byde på.

– Vi har i flere år leget med tanken om en baggårdsfestival, fordi vi har så afsindig mange hyggelige baggårde nede ved havnen. Vi havde egentlig skudt en hvid pil efter det, men så kom det her corona, hvorefter tanken om baggårdsfestivalen dukkede op igen. Formatet passer bare rigtig fint til omstændighederne, og da beslutningen først var taget, var det egentlig bare et spørgsmål om at få fat nogle artister, fortæller Jasper Gramkow, der er en del af Foreningen Små Armbevægelser, som står bag 5700 Summer.

– Til at starte med troede bookerne ikke rigtig på det, når vi ringede, men efterhånden var der flere og flere, der alligevel begyndte at bide på, og til slut begyndte de pludselig selv at ringe. Nu har vi hyret 40 bands, der skal spille over ni dage på nogle sindssygt hyggelige venues i Svendborg.

Netop byens hyggelige kroge og den svendborgensiske atmosfære har været centrale elementer i festivalens udformning. Ifølge Jasper Gramkow er det lige så vigtigt at kunne byde på byen som på musikken.

– Vi har valgt at kalde festivalen 5700 Summer. Det kan både tolkes som sommer og det danske ord summer, men vi har valgt at lægge vægt på sidstnævnte. Vi vil gerne have, at folk skal opleve den her summende og rare festival, hvor man over en øl, sodavand eller et glas vin kan nyde kunst og musik i byens omgivelser.

Et pilotprojekt med fantastiske forudsætninger

5700 Summer har fået en modtagelse og opbakning, som er de færreste nye festivaler forundt. Da størstedelen af landets øvrige musikfestivaler tidligere i år blev aflyst, stod både artister og gæster pludselig med en meget tom kalender. For Foreningen Små Armbevægelser har det betydet, at de kan starte deres første år med et stjernespækket program og et imponerende billetsalg.

– Vi solgte tæt på halvdelen af billetterne på førstedagen. Festivalen er selvfølgelig for Svendborg, men er i lige så høj grad også for resten af landet. Det kan vi også se på, hvor folk har købt billetter fra. Det er fra hele landet, hvilket jo er sindssygt positivt.

– Det er ikke på grund af corona, at vi har fået idéen, men det er på grund af corona, at det har kunnet lade sig gøre. Det synes vi jo er rigtig fedt. Så har Svendborg Kommune og andre bidragydere også bakket helt fantastisk op om det.

Ifølge Jasper Gramkow er der da også gode chancer for, at vi i de kommende år vil kunne se mere til den svendborgensiske festival.

– Hvis det går, som vi efterhånden kan se, at det gør – altså positivt – så skulle vi da være nogle tosser, hvis vi ikke tænkte det videre. Så bliver det selvfølgelig spændende at se, hvordan verden ser ud om et år. Vi håber på, at artisterne vil synes, at det er en rigtig fed festival, og at de vil prioritere den igen, hvis de bliver spurgt. Det vil vi i hvert fald gøre alt for, at de skal gøre.

5700 Summer løber af stablen fra den 31. juli til 8. august.

Læs mere og se hele programmet på festivalens hjemmeside

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA