x

GUIDE: Her er oktobers mest spændende koncerter

GUIDE: Her er oktobers mest spændende koncerter

Spillestederne er genåbnet i stor stil, og GAFFAs månedlige koncertguide er tilbage. Det er dog stadig kun tilladt at afholde siddende koncerter med afstand, men dem er der trods alt en del af i oktober. Her er de mest spændende.

Ginne Marker
“Årets Talent” ved Carl-Prisen 2020

Den 25-årige aalborgenser, der går under kunstnernavnet Ginne Marker, kan med sit guitarspil og sin rørende stemme formidle store følelser på en lavmælt, underspillet, ja, nordjysk manér. Ginne Markers debutalbum, For Seasons to Come, udkom i november 2019 og tæller over en million streams. 

Kan blandt andet opleves her:

25/9 Musikkens Hus, Aalborg
26/9 Paletten, Viborg
29/9 Dexter, Odense

Calby
Et krydsfelt mellem soul, pop og indierock
Tilbage i marts nævnte vi Calby som en kunstner, man bør holde øje med. Vores journalist skrev blandt andet: “Hvis du tager det bedste fra 60’ernes soulmusik, drysser lidt verdenssensation i form af Lukas Graham og makkerparret Future Animals, så har du Calby”.

Kan blandt andet opleves her:

25/9 VoxHall, Aarhus (udsolgt)
26/9 Store Vega, København (udsolgt)Marie Key
Solokoncert i intime rammer
Med et nyt album på vej, stadig uvist hvornår, drager Marie Key (billedet) nu ud på efterårsturné og optræder helt solo. Singlerne “Lille Insta” og senest “True Love” er appetizers for det kommende femte soloalbum, og hvem ved om man måske bliver budt på endnu mere, hvis man dukker op til koncerterne?

Kan blandt andet opleves her:

26/9 Musikhuset, Esbjerg
31/10 Gimle, Roskilde
7/11 Stars, Vordingborg
26/11 Godset, KoldingGo Go Berlin
Et musikalsk hamskifte
Med 10 år på bagen er det alternative rockensemble klar til en række koncerter oven på sidste års præsentation af det mere mørke, elektroniske og klubbede album The Ocean – en noget anderledes lyd, end man ellers har hørt fra det efterhånden veletablerede band. Et album, GAFFA gav fem stjerner.

Kan blandt andet opleves her:

26/9 Odeon, Odense
01/10 Skråen, Aalborg
03/10 Train, Aarhus
10/10 Bremen, KøbenhavnArtigeardit
Et af de mest interessante navne i industrien
2019 var et uforglemmeligt år for Artigeardit, og nu er rapperen klar til at tage tingene til næste niveau med sin aktuelle ep ELEV4TORMUSIK med seks glimrende tracks, der netop har høstet fem stjerner af GAFFA. Nu er han klar med anden del af sin Danmarksturné.

Kan blandt andet opleves her:

30/9 Posten, Odense
1/10 Train, Aarhus
2/10 Kulturværftet, Helsingør
3/10 Vega, København

Hotel Corona
Bisse opfører corona-musical
Han har udgivet én ep og 10 album siden 2015, og i sommer udgav han sit seneste, nemlig cobid-20. Musicalen med titlen “Hotel Corona” handler om coronakrisen og inddrager Bisses sange og tanker fra albummet. Her skal Bisse ikke kun synge, men også være en integreret del af musicalen.

Kan opleves her:

30/9-3/10 Teater Republique, København

Fraads
En fascinerende kærlighedsrejse
Den poetiske hiphop-duo Fraads har netop udgivet deres debutalbum FRaaDS, som vores anmelder kaldte et “Eventyrligt clash som lyden af Young Thug og Barselona”. Bandet har for alvor markeret sig som et af de navne på den danske urbanscene, som ikke kan ignoreres. 

Kan blandt andet opleves her:

1/10 Ungdommens Hus, Fredericia
2/10 Bygningen, Vejle
3/10 Posten, Odense
8/10 Train, AarhusHjalmer
Udstråler et fængslende nærvær
Tilbage i februar måned blev Hjalmer nomineret i hele fem kategorier til årets GAFFA-Pris og vandt fire af dem. Nu kan Hjalmer, efter coronakrisen, igen finde smilet frem, for grundet stor efterspørgsel på hans kommende albumturné annoncerer han nu hele 15 koncerter rundt i det danske land.

Kan blandt andet opleves her:

1/10 Fermaten, Herning
2/10 Turbinen, Randers
8/10 Kulturhus Kappelborg, Skagen
9/10 Musikteatret, HolstebroLiberty 
Et kæmpe stilskift på dagsordenen 
Den tidligere Dúné-sanger Mattias Kolstrup alias Liberty er aktuel med sit første soloalbum, Haven’t Felt This Great Since 1988 og drager nu på danmarksturné med start i hjembyen Skive den 1. oktober. Liberty lægger vejen forbi i alt 10 byer rundt i landet. 

Kan blandt andet opleves her:

1/10 Skive Theater, Skive
2/10 Posten, Odense
3/10 Sønderborghus, Sønderborg
8/10 Gimle, Roskilde
7/11 Bremen Teater, KøbenhavnThe Savage Rose
På musikalsk rejse gennem 50 års dansk rockhistorie
Med intet mindre end 25 albums i bagagen kan der ikke være tvivl om, at The Savage Rose indtager en helt central placering i dansk rockhistorie. I år kan et det legendariske danske rockorkesters næstmest succesfulde album, Black Angel, fejre 25-års jubilæum. Det fejres med en række koncerter. 

Kan blandt andet opleves her:

3/10 MantziusLive, Birkerød
9/10 Skråen, Aalborg
10/10 Train, Aarhus
31/10 Vega, KøbenhavnJesus Christ Superstar
Et gensyn med Jesus’ sidste dage gennem Judas’ øjne
Lyt til musikken fra rockmusicalen Jesus Christ Superstar, når et hold af musikalsk stjerneklasse bliver bakket op af Danmarks Underholdningsorkester. Fallulah, Erann DD, Martin Brygmann, Christoffer Brodersen og Bjørn Fjæstad står i front, når Sir Andrew Lloyd Webber og Times Rices forlæg fylder salene

Kan blandt andet opleves her:

3/10 Musikteatret Holstebro
4/10 Musikhuset, Aarhus
9/10 Vejle Musikteater
24/10 Tinghallen, Viborg

Uffe Lorenzen
Mærk en magisk realisme med Uffe Lorenzen
Uffe Lorenzen, der netop har udgivet albummet Magisk Realisme, tager på turné i Danmark i oktober og november for at spille de nye sange live. Albummet er skrevet i en periode, hvor Spids Nøgenhat-sangeren ikke havde et fast sted at bo og derfor måtte bo i en kuffert.

Kan blandt andet opleves her:

17/10 Dexter, Odense
22/10 Gimle, Roskilde 
24/10 Radar, Aarhus
13/11 Bremen Teater, KøbenhavnClara
Masser af rå power-attitude
Clara laver popmusik på sin egen måde. Hendes stil er løssluppen, og hun fortsætter i paraden af stærke danske kvinder, der vil føle sig frigjorte og være sig selv med en kæmpe portion selvtillid med i bagagen. I løbet af få år har den 20-årige sangerinde stadfæstet sig på den danske popscene.

Kan opleves her:

24/10 Vega, København 

Niklas Runge 

Solidt debutudspil med stort overskud
Et drys Jeff Buckley, noget Radiohead og en anelse Muse – så har du lidt af Niklas Runge, der stadig er helt sin egen. Tre dage inde i lockdown udkom hans album I Know I’m Not Magnificent, og GAFFA gav fem stjerner. Lockdown satte en stopper for hans releasekoncert, men nu er Niklas Runge klar til at tage revanche. 

Kan opleves her:

30/10 HeadQuarters, Aarhus
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA