x

GAFFA-Prisen-vinderne Bersærk: "Det har både været det bedste og det værste år for os"

GAFFA-Prisen-vinderne Bersærk: "Det har både været det bedste og det værste år for os"

Bersærk har arbejdet sig ud af skuffelsen over et 2020, der slet ikke blev som forventet.

Det aarhusianske, dansksprogede heavy-rock band Bersærk løb med prisen for Årets danske hardrock/metaludgivelse til GAFFA-Prisen 2021 for albummet Sol. GAFFA fangede bandet dagen derpå.

Hvad vil I sige til dem, der har stemt på jer?

Vi vil gerne sige mange tak for stemmerne, og tak for anerkendelsen af det hårde arbejde, vi har lagt i at lave Sol. Det betyder rigtig meget for os at få den anerkendelse.

Hvad har været højdepunktet for jer i 2020?

Jamen det har været at lave pladen. Og spille de albumkoncerter, vi nåede at få spillet. Nogle coronaregulerede koncerter med siddende publikum, hvor vi ligesom fik tilpasset showet, spillet pladen i sin fulde længde og fik udført det live. Så skabelsen af pladen og tilblivelsen af albumkoncerterne. Det var højdepunkterne.

Hvordan var det at spille for et siddende publikum til albumkoncerterne?

Det var en langt bedre oplevelse, end man kunne frygte for et band som os. Det var super-intenst faktisk, og vi følte, vi fik justeret vores performance til det formål, så det ikke var en hæmsko, så det mere var en helhedsoplevelse som gav mening – også for et siddende publikum. Vi følte også, at vi var nødt til at tilpasse det, så det gav mening, altså ikke bare spille en koncert, som vi plejede og lade som om, at alt var som det plejede at være. Vi justerede på nogle ting og gjorde oplevelsen lidt mere teatralsk og lidt mere egnet til at kunne sidde ned. Måske lidt ligesom, hvis man ser teater eller en film. Vi skruede på nogle af de ting der.

Hvad har været bundskraberen for jer i 2020, ud over corona generelt?

2020 var jo fuldstændig vores år med Roskilde-, Copenhell-, og Skanderborg Festival. Alle de fede festivaler var linet op. Så selvfølgelig en kæmpe skuffelse, men vi arbejdede os igennem det. Det har både været det bedste og det værste år for os. Det har været meget todelt.

Hvad har I brugt corona-tiden til, og har I kunnet bruge den til noget rent kreativt?

Fuldstændigt, det er lige præcis det vi har gjort. Man kan sige, vi har arbejdet os ud af skuffelsen, og vi har virkelig kunne dykke ned i at have det fedt med at være kreativ. Der kom noget mere tid til at dykke ned i albumkoncept, artwork. Alle de fede detaljer, som man pludselig fik noget mere tid til at få udført 100%. Komme tættere ind til kernen af, hvad vi virkelig gerne ville.

Hvad er planen for Bersærk i resten af 2021?

Vi har jo lige fået flyttet vores forårstour til en efterårstour. Så nu håber vi selvfølgelig bare, at det kan lade sig gøre, at vi kan komme til at spille noget live til sommer og i hvert fald kunne gennemføre vores tour til efteråret. Og ellers er vi jo allerede i gang med at skrive nyt materiale. Vi er super-inspirerede og glade for at være kreative og prøve nye territorier af.

Det var jo lidt et atypisk show i går – hvordan var det at modtage en pris på den måde?

Jamen, det var jo selvfølgelig en lille smule mærkeligt, men det var nu alligevel dejligt at hænge ud med drengene. Det var sgu bare fedt at komme ud og lave noget altså.

GAFFA’s anmelder gav Bersærk fem stjerner for deres albumkoncert på Bremen Teater i oktober 2020, og kaldte koncerten "fuldendt og gennemarbejdet". Læs anmeldelsen HER

Se GAFFA-Prisen på TV2 Play

Se videoen til ”Blod & Stål” fra albummet Sol her:

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA