x

CS Nielsen, Tobias Stenkjær og Amalie Riis i Holland – del 1

CS Nielsen, Tobias Stenkjær og Amalie Riis i Holland – del 1

Mandag aften kl. 18, og vi er netop blevet indlogeret på Hotel Backstage i hjertet af Amsterdam, hvor vi under kvisten på 3. sal slapper lidt af til tonerne af Stephen Fosters gamle standard ”Hard Times” i CS Nielsens (billedet) fortolkning.

Vi har nu været i Holland i halvandet døgn og må sige, at Holland i høj grad føles som hjemmebane for os.

I går morges ankom vi alle til Amsterdam – CS Nielsen og jeg fra Billund, Amalie Riis fra København og Tobias Stenkjær fra Grækenland – og vi fandt os hurtigt til rette i den spritnye Opel Vectra fra AVIS, som var lidt over vanlig Songcrafter turné-standard.

Tre timer senere nåede vi så til Cultureel Podium Roepaen, det primære mål for vores turné. Et gammelt kloster omdannet til koncertsted med en helt enestående atmosfære, tre forskellige scener og med en sand ildsjæl som arrangør – Chris Tangelder.

Songcrafter havde fået tre 30 min. showcases på en scene under ledelse af Iain Matthews, en engelsk sangskriver med en fortid i Fairport Convention, som viste sig at være en glimrende vært, der kunne skabe den helt rigtige kombination af hygge og respekt for de optrædende.

Det belgiske webmagasin Rootstime havde taget turen til Holland blandt andet for at lave et interview med CS Nielsen. Efter interviewet kom CS tilbage med et stort smil på læben. Han kunne ikke mindes, hvornår han sidst havde mødt så dedikerede journalister, som havde sat sig helt ind i pladen, forstod de tekstlige referencer og bare havde en så solid basisviden om genren, at det var en sand fornøjelse.

Endelig koncerttid og Amalie, Tobias og CS spillede hver en 30 minutters showcase for et lyttende og opmærksomt publikum. Der var masser af god respons og en del solgte plader bagefter, og folk bed virkelig mærke i selve sangene og det håndværk der ligger bag.

Efter en masse gode snakke med rootsentusiaster fra Tyskland, Belgien og Holland gik vi ovenpå i Klosterkirken, som var festivalens hovedscene. Her gav amerikanske Joe Purdy en eminent koncert, hvorefter vi rundede dagen af i baren på Hotel Kroon i selskab med Purdy og en hollandsk storsamler af roots plader.

I dag har vi i ro og mag taget turen tilbage til Amsterdam, og fra vores base på Backstage Hotel har vi netop fundet et koncertsted tre minutter væk, Maloe Melo, som har songwriters’ night i aften – så vi tager guitarerne under armen og svinger forbi klokken 22 og ser, hvad der sker.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA