x

GUIDE: Her er juni måneds mest spændende koncerter

GUIDE: Her er juni måneds mest spændende koncerter

Der er stadig koncerter på spillestederne, inden musik-Danmark for alvor går på græs

Heller ikke i år bliver den danske musiksommer, som den plejer. Der er heldigvis masser af mindre og mellemstore festivaler og andre udendørs musikevents derude i sommerlandet, og dem har vi lavet denne guide til.

Der er dog også stadig indendørs koncerter på spillestederne, om end de er ved at klinge af nu, hvor vi kommer ind i sommerperioden. Der er stadig krav om, at publikum skal sidde ned og skal være inddelt i sektioner på maksimum 500 personer og fremvise coronapas. Først den 1. august bliver det tilladt med stående publikum på spillestederne, her i sektioner på 300 og med maksimalt 3000 personer.

Her er månedens mest spændende koncerter på spillestederne – som der stadig er billetter til.

Rust Sleeps Around

Nørrebro-spillestedet Rust vender tilbage med at afholde koncerter med danske upcoming-navne både på andre lokaliteter på Nørrebro, nemlig Empire Bio og LiteraturHaus, og hos sig selv. Konceptet under titlen "Rust Sleeps Around" modtog i marts Tak Rock-prisen til GAFFA-Prisen for at sætte fokus på det danske vækstlag. Programmet for juni ser ud som følger:

girlcrush / d. 3. juni / RUST

Alex Puddu and the Moonfires / d. 4. juni / RUST

Gurli Octava / d. 5. juni / RUST

Yör / d. 9. juni / EMPIRE BIO

PRISMA / d. 10. juni / RUST

Dør nr. 13 / d. 11. juni / LiteraturHaus

Luca Stereo / d. 12. juni / RUST

PIPI / d. 18. juni / LiteraturHaus

Kaizer / d. 19. juni / RUST

H2OP / d. 22. juni / EMPIRE BIO

FILIPPA / d. 23. juni / RUST

Yune / d. 24. juni / RUST

Julie Ellinor / d. 25. Juni / RUST

carrie White / d. 26. juni / RUST

Bisse – tårefilm i bredformat (Billedet)

Bisse og hans band Bissebanden afslutter sin danmarksturné oven på udgivelsen af hjertesorgs-albummet Tårefilm, der er hans hidtil mest afdæmpede og melankolske. GAFFAs anmelder så ham forleden og var begejstret.

Kan opleves her:

3/6 Store Vega, to koncerter (få billetter til begge koncerter)

Malte Ebert – pop i akustisk udgave

Gulddreng er fortid. Med popudspil som ”Rather Be” og Gravity” har Malte Ebert introduceret en moden lyd, der med sine enkle arrangementer og fokuserede vokal er et skridt tættere mod den artist, som Ebert er. Er du fan af godt pophåndværk i ægte singer-songwriter-stil, så tjek Vejle-musikeren, når han lægger vejen forbi i akustisk udgave.   

Kan blandt andet opleves her:

3/6 Kulturhuset Skanderborg

4/6 Stars, Vordingborg

17/6 Tobakken, Esbjerg

18/6 Slagelse Musikhus

Dopha 

Efter et par corona-udskydelser har pop-med-kant-singer-singwriteren fra Romalt ved Randers omsider fået gang i turnéen oven på udgivelsen af sit debutalbum The Game, som GAFFA i januar tildelte hele fem stjerner. Titelnummeret er også nomineret til en Steppeulv i kategorien Årets Sang – priserne uddeles 27. juni. Den unge singer-songwriter Beinir varmer op.

Kan opleves her:

2/6 Esbjerg, Konfus

4/6 Grenå, Pavillonen

5/6 Harders, Svendborg

9/6 Fermaten, Herning

10/6 Train, Aarhus

11/6 Rampelys, Silkeborg

12/6 Bygningen, Vejle

15/6 Toldkammeret, Helsingør (udsolgt)

16/6 Kulturmaskinen, Odense

17/6 Gimle, Roskilde

18/6 Store Vega, København

Sorten Muld – nordiske middelalderballader møder elektronika

Det genopstande danske folk-elektronika-band er aktuelle med deres første album i 19 år, Mark IV – lånt tid. Et album med et folkemusikalsk og elektronisk univers, som man kender dem, men med plads til fornyelser. ”Det nye nordiske”, som bandet selv beskriver det, og som blandt andet betyder tyrkisk inspiration.

Kan opleves her:

3/6 Posten, Odense

4/6 Amager Bio, København

10/6 VoxHall, Aarhus

Bbybites – lovende vækstlagsnavn, der er lyden af det brede genrespektrum

Danske Bbybites fik solid opbakning i 2020, hvor hun blandt andet var en af Vegas Udvalgte. Tidligere på året blev hendes single "bby" P3’s Uundgåelige. Det unge vækstlagshåb, der fusionerer pop, r&b og hiphop, kan nu glæde sig til sin største headlinerkoncert.

Kan opleves her:

4/6 Hotel Cecil, København

CODY – folk-rockerne rammer omsider Aarhus – og andre byer

Folk-rockgruppens femte og seneste album er Win Some, der kom i det tidlige 2020 og fik fem stjerner i GAFFA. I marts sidste år skulle de have spillet i Aarhus. Efter fire flytninger står Cody nu endelig klar på VoxHall med et lydunivers, der er let at fortabe sig i  – og de kan også høres andre steder.

Kan opleves her:

4/6, Richters, Gladsaxe

5/6 Hotel Cecil, København

11/6 VoxHall, Aarhus (udsolgt)

Maximillian – en popsværvægter indtager Vega

Den velstreamende musiker, der kan få selv Justin Bieber til at klappe i hænderne, stempler ind i Vega. Maximillian, der debuterede tilbage i 2017, efter sit roste cover af Frank Oceans ”Pink + White”, kommer med en ny lyd, der med singlen ”Beautiful Scars” viderefører det habile popunivers, som den unge musiker allerede har lagt for dagen.

Kan opleves her:

4/6 Vega, København

First Flush, Store Vega – genreudfordrende indiepop med poetisk skævhed

Oprindeligt Odenseanske First Flush har med deres eksperimenterende genrefusioner og forunderlige danske tekstunivers manifesteret sig som et solidt band på den danske indiescene. Senest med albummet Fjorden, der rummer de velklingende singler ”Vildgæret ensomhed” (med alt for tidligt afdøde Søren Holm fra Liss på gæstevokal) og ”Noget andet”. Nu spiller bandet sin første koncert som headliner i Store Vega.

Kan opleves her:

12/6 Vega, København

Yung – internationalt orienteret indierock, der slår hårdt

Yung er aktuelle med albummet Ongoing Dispute, som de nu er på turné med. GAFFA gav albummet fem stjerner med ordene: ” Albummet viser en vækst og et skred i maskulinitetsbegrebet, som virkelig klæder den hårdtslående indieprægede garagerock fra Aarhus”. Så lægger du vejen forbi Yung, er du garanteret potent punkrock for pengene.

Kan opleves her:

17/6 Urban 13, København

18/6 Posten, Odense

19/6 Studenterhuset, Aalborg

24/6 Harders, Svendborg

26/6 Aarhus, Radar

Katrine Stochholm – eksperimenterende elektropop med indbygget digtsamling

Den aarhusianske sanger og sangskriver indledte karrieren som pianist og komponist i det unikke, nu hedengangne band Under Byen. I 2016 udgav hun sit første soloalbum, og det har netop fået en efterfølger i form af det anmelderroste Verden består af samlinger af stykker, hvor sangene beskriver årstidernes skiften og både er selvskrevne og musik til digte af 1800-tals forfattere som Viggo Stuckenberg og Jeppe Aakjær.

Kan opleves her:

17/6 Aarhus, Radar

25/6 Karensminde Kulturhus, Københavns Sydhavn (Hun Solo-arrangement med Meejah + HunBjørn og to overraskelser)

Freja Kirk – konfronterende og frisættende popbuffet   

Med sine skridsikre popballader har Freja Kirk tidligere vist sig som et stærkt navn på den danske popscene. Et ganske sikkert udtryk. Men med udgivelsen Pussyfied fra 2019 genopfandt Kirk sig selv og fremstod mere grænsesøgende og politisk orienteret i sit udtryk, med en lyd og en æstetik, der opfordrer til at tage stilling til egen krop og seksualitet.

Kan opleves her:

19/6 Hotel Cecil, København (få billetter)

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA