x

1998 - Live med C.V. og Wili

1998 - Live med C.V. og Wili

Sort Sol-føljeton kapitel 5

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum. I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med gruppens fanklub Sort Sol Society bandets historie i 25 kapitler med et nyt kapitel cirka hver 14. dag. Vi tæller baglæns og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med gruppens debut i 1977. Vi lover, at der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.

1998 er et relativt stille år for Sort Sol. De samles dog for første gang siden “Unspoiled Monsters”-turnéen i 1996 og giver en enkelt koncert i Vega 2. januar. I den forbindelse har de æren af at dele scene med C.V. Jørgensen, som havde spillet inden Sort Sol.

- Vi sagde til hinanden: Nu spiller vi hans “Indian Summer” (som Sort Sol tidligere har indspillet en coverversion af, red.) som ekstranummer, og så får vi C.V. frem at synge med, husker guitarist Lars Top-Galia. - Han var slet ikke forberedt, og vi blev ved med at spille den samme akkord igen og igen og stod og kaldte ham frem fra backstage-arealet. Så var han godt klar over, at der ikke var andet at gøre end at komme op på scenen - og både vi og publikum gik amok.

C.V. Jørgensen er dog ikke den eneste rockveteran, som står på samme scene som Sort Sol. Det gør også den gamle Gasolin’-bassist Wili Jønsson, som ofte har spillet med Sort Sol, både live og på plader siden 1991’s “Flow My Firetear”.

- Man kan godt tillade sig at sige, at det var tre af de store, der mødtes dér: Steen fra bandet og C.V. og Wili, siger Lars Top-Galia. - C.V. og Wili havde heller aldrig spillet sammen før, og det blev heldigvis optaget på 24 spor. Vi ved ikke, om optagelsen nogensinde bliver udgivet, men nu har vi den da.

Steen Jørgensen har dog tidligere sunget duet med C.V. Jørgensen, nemlig to gange i DR-TV i 1992 og i 1995 på Gasolin'-hyldestpladen "Fi-Fi Dong".

Efter koncerten bliver Sort Sol spredt for alle vinde igen. Den, der markerer sig mest i offentligheden, er sanger Steen Jørgensen, der optræder på Roskilde Festival med jazz-bassisten Lennart Ginman under navnet Ginman/Jørgensen. De to udgiver også senere på året deres fælles debutalbum, der byder på en original blanding af Steens croon og Ginmans kontrabas i et filmisk og triphop-inspireret lydbillede. Albummet ”Ginman/Jørgensen” (billedet er coveret) får fremragende anmeldelser.


 
     
   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA