x

1997 - Gamle perler i ny boks

1997 - Gamle perler i ny boks

Sort Sol-føljeton kapitel 6

Sort Sol fejrer i år 25-års jubilæum. I den forbindelse fortæller GAFFA.dk i samarbejde med gruppens fanklub Sort Sol Society bandets historie i 25 kapitler med et nyt kapitel cirka hver 14. dag. Vi tæller baglæns og begyndte derfor med 2002 for i slutningen af året at ende med gruppens debut i 1977. Vi lover, at der dukker masser af overraskelser op undervejs, bl.a. billeder fra Sort Sols private arkiver.


1997 er året, hvor Sort Sol kan fejre 20-års jubilæum, og det markeres med udgivelsen af det 5-dobbelte cd-boks-sæt “Black Box”.

Boksen indeholder Sort Sols fire første album på cd - “Minutes To Go”, “Under En Sort Sol”, “Dagger & Guitar” og “Everything That Rises Must Converge” - oprindeligt udgivet i hhv. 1979, 1980, 1983 og 1987. Disse album har ikke tidligere været udsendt på cd og kommer nu med i alt 20 bonusnumre, heriblandt flere ikke tidligere udsendte sange.

“Dagger & Guitar” er f.eks. forlænget med de fire covernumre fra ep’en “Ruby Don’t Take Your Love To Town” - titelnummeret kendt med Kenny Rogers - oprindeligt udgivet i 1985. “Everything That Rises Must Converge” er udvidet med en hel bonus-cd med titlen “The Violent Bear It Away”, som var den oprindeligt tiltænkte titel til albummet, og som indeholder sjældne singler, der blev udsendt i årene omkring dette album, bl.a. coverversioner af C.V. Jørgensens “Indian Summer”, Black Sabbaths “Black Sabbath” og T. Rex’ “Children Of The Revolution”. Ud over de fem cd’er indeholder bokssættet også en booklet med tekst- og billedmateriale om gruppens historie.

“Black Box” kommer kun i 1000 eksemplarer, men cd’erne udsendes også enkeltvis med deres respektive bonustracks.

Sort Sol har været temmelig engagerede i arbejdet med at sammensætte boksen, men de er ikke musikalsk aktive sammen i 1997. De medvirker dog på Elvis Presley-hyldestpladen “Burning Love” med deres meget personlige udgave af “Marguerita”, der dog allerede var med på “Everything That Rises Must Converge” ti år tidligere.

Under Sort Sols pause laver bassist Knud Odde malerier til DSB’s 150-års jubilæum samme år, mens sanger Steen Jørgensen indleder et samarbejde med jazzbassisten Lennart Ginman, som året efter resulterer i et stærkt rost album.


 
     
   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA