x

Top Fem: Death By Kite

Top Fem: Death By Kite

De danske støjrockere med det uhyggelige (!) navn, Death By Kite, barsler med deres anden ep i trilogien, "Wave" - opfølgeren til debut-pladen'en "Death By Kite" fra 2007, og "Wave I" i oktober sidste år. "Wave I" gav vores anmelder, Ole Rosenstand Svidt fire stjerner, da han skrev: "Det fremragende åbningsnummer White Wave nærmest vælter lytteren med sin kombination af tågede flader af guitarstøj, diskrete keyboards, heftigt piskende trommer og intense vokaler, der dog – helt bevidst – næsten drukner i lydtrykket." Wave-projektet bliver efter planen fulgt op med et fuldlængde album i løbet af 2009/2010.

Death By Kite består af Bjørn Alexander Gøetzsche (guitar, sang, keyboards), Sidsel Marie Hermansen (bas, sang) samt Mikkel Holtoug (trommer, samples, keyboard); sidstnævnte der også er en del københavnske bands som The Breakers, Under The Sherry Moon og har produceret Le Fiaskos anmelderroste debutplade. Sidsel Hermansen har på bandets vegne formuleret sin Top Fem:

Bryan Ferry
Der er bare et eller andet ved Bryan Ferry, der gør at alt, hvad han rører ved er fuldstændig fantastisk. Roxy Music vil altid være et af verdens bedste bands nogensinde, men for tiden er det især luksus-firser-lyden på Ferrys solo-album "Boys and Girls" jeg nyder både at slappe af og feste langsomt til.

Grace Jones
Efter at have set hende opføre sit ekstravagante og fantastiske koncert-performance i mandags, er jeg endnu større fan, end jeg var i forvejen. Vindmaskiner, baller, tænder, øjenhorn, disco-bowlere, nye og gamle numre gik op i en højere enhed, og man forlod salen med det skud energi, der kommer til at være startskuddet på sommeren. Og det er helt sikkert at både "Libertango" (endnu en gang) og "William's Blood" vil være på toppen af sommerens soundtrack.

Watchmen
Selvom filmatiseringen ikke lever helt op til forlægget, kan man bruge den til endnu en gang at understrege en af Alan Moores pointer med at lave "Watchmen" i første omgang, nemlig at tegneserien kan være et helt enestående medie, der på mange måder er filmen overlegen. Og så gav den mig lyst til endnu en gang læse dette fantastiske værk.

Sparks
De to Mael-brødre har været igang siden tidernes morgen med at lave deres blanding af skarpe og dybt humoristiske tekster akkompagneret af den slags musik, de laver på pågældende tidspunkt, om det så er glam, disko, klassisk eller dance - men først og fremmest deres eget. Når man først er fanget ind af deres univers slipper man aldrig ud igen. Heldigvis.

TV Carnage
Lortefjernsyn kan være noget af det mest givende, især hvis det er klippet sammen af en mand med en helt enestående evne til at finde de mest absurde klip og kombinere dem elegant til film, der på den mest tilfredsstillende måde giver dig kvalme og tårer i øjnene og gør dig lykkelig og dybt deprimeret på en og samme tid.
http://www.youtube.com/watch?v=nCbM4bIHw3w

Death By Kite's "Wave II" udkommer umiddelbart efter påske, den 14. april. Du kan høre lidt mere Death By Kite på MySpace.
(Foto: Joa La Rock)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA