x

Snake & Jet's Amazing Bullit Band - nu med brætspil

Snake & Jet's Amazing Bullit Band - nu med brætspil

Thor Rasmussen og Thomas Frederiksen, alias Snake & Jet's Amazing Bullit Band, udfordrer rammerne for en albumudgivelse, når de med deres andet album, "Peace Boat", lader coveret være en spilleplade til et syret brætspil, hvor musikken i stedet udgør soundtracket.

- Det var lidt tilfældigt, at vi faldt over nogle gamle brætspil, og de er superflotte i deres grafiske udformning. Vi kan godt lide at arbejde videre med nogle af de spontane idéer, som opstår undervejs, starter trommeslager Thomas Frederiksen, der forklarer:

- Vi har mega optur over kæmpe ubåde, for eksempel i film som "Das Boot" og "Jagten På Røde Oktober". De er kraftfulde og lumske, men der er også noget dejligt klodset og barnligt ved dem, siger han.

Spillepladen er bygget op med spillefelter og et klassisk spillemål at slå med en terning og komme først i mål, men undervejs er der naturligvis nogle forhindringer. I midten er fredsbåden en hvid ubåd - hvis referencer til Beatles' tilsvarende gule samt kendte filmubåde som Das Boot synes svært metaforiske. Spillet samler således både abstrakte, barnlige og anarkistiske idéer i en pakke fulgt af teksternes stream-of-consciousness-agtige opbygning.

- Vi gør det først og fremmest for at prøve noget nyt og fordi, det binder coveret sammen med musikken. Det er lidt mystisk, og man kan tolke det på en milliard måder. Spillepladen er tegnet i hånden og inspireret af dadaismen fra 20'erne og det psykedeliske fra 70'erne, uddyber Thomas Frederiksen.

- Det er stadig musikken, det handler om, og coveret er indpakningen, men spillet er et eksperiment, og coveret giver det et ekstra lag, som man kan få noget sjovt ud af, og gør, at pladen skiller sig ud fra andre udgivelser. Vi prøver at udvide mediet en smule, så det ikke er musik, som er pakket ind i pap eller plastic - hele konceptet med cd-medier og jewelcases er røvsygt, og spillet bliver også udgivet i en større version på vinylcoveret, forklarer Thomas Frederiksen. Coveret er lavet med hjælp fra Stefan Mylleager, der ligesom Thomas Frederiksen er grafisk designer. Thor Rasmussen er i øvrigt landskabsarkitekt.

- Vi syntes, det var en sjov idé, og vi elsker at rode med den slags. Det samme gjorde vi med vores hjemmelavede udgivelser.
Da Snake & Jet blev signet på Crunchy Frog i 2007, havde de allerede udgivet fem lo-fi cd-r-udgivelser, der blev genmikset og udgjorde debutpladen "X-Ray Spirit". Denne gang er numrene skrevet og indspillet sammenhængende, men ingredienserne på Peaceboat er fortsat det karakteristiske 70'er-orgel og garagerock-guitar og -trommer. Pladen er i øvrigt indspillet i New York hos Matt Verta-Ray, der er guitarist i Heavy Trash.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA