x

Spot på Spot Festival: Music For Modern Man

Spot på Spot Festival: Music For Modern Man

Med hans fortid i Superheroes og hans nutid i Private kunne man have forventet en popskabelon på Asger Tarpgaards solodebut, der er på gaden i dag under aliaset Music For Modern Man og bærer samme titel. I stedet har han dyrket sin musik i mange retninger, fra pop til klassisk, i forsøget på at skabe noget nyt: et mixtape til det moderne menneske.

- Jeg hører meget sjældent hele album længere. Der er noget over den variation over det samme tema, som langt de fleste albums består af, jeg finder kedelig. Og i høj grad synes jeg, folks smag har åbnet sig de seneste år. Det er pludselig okay at kunne lide både AC/DC, Daft Punk og Serge Gainsbourg, forklarer Asger Tarpgaard og lader tankerne flyve til de blandede bånd, der florerede i tourbussen hos Superheroes:

- Jeg kan sætte et af båndene fra dengang på, og så kan jeg stadig huske, hvilke numre der følger hvilke.

I det hele taget ser den erfarne musiker med kritiske briller på den musik, der kommer ud i dag:

- Rigtig meget af den musik, der bliver udsendt i dag, er meget fokuseret på beats og produktion eller et fængende sammenspil mellem trommer, bas og guitar. Det får den gode melodi til at glide i baggrunden. På den måde er dette projekt faktisk ret gammeldags. Det er et forsøg på at genfinde den gode melodi, og den gode melodi skulle gerne være den røde tråd, der løber igennem numrene på Music For Modern Man, siger Tarpgaard, og ryster på hovedet over sit eget brug af ordet "projekt".

For selv om Music For Modern Man er hans "projekt", vil han hellere se det som et band, med ham selv som fikspunkt blandt den række af gæster, der er med ham på jagten. Blandt gæsterne er Malthe Fischer fra Oh No Ono og medlemmer fra Vincent Van Go Go, Figurines, Asgers svoger Steve Kelly og et par af hans gamle venner fra Superheroes.

- Det er pissebesværligt at være i et band. Det er selvfølgelig også fantastisk, men jeg har alligevel tænkt, at klassisk bandkonstellation, det vil jeg ikke igen. Derfor har det været helt vildt dejligt, den måde Music For Modern Man har fungeret på. Det har været mere afslappet, og det har været for musikkens skyld hele vejen igennem, slutter Asger Tarpgaard.

Music For Modern Man på MySpace

Køb billetter til Spot på GAFFA Billet

TDC Plays særlige Spot-temasite med masser af musik med de optrædende

Spot Festivals hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA