Nyhed

PREMIERE: Souldier – med en fortid i Superheroes og Private – er klar med sin første video

GAFFA.dk – alt om musik

Asger Tarpgaard er klar med singlen "I Wear Shades"

I dag kan vi holde premiere på den første musikvideo fra danske Souldier alias Asger Tarpgaard, der samtidig udgiver sin første single under Souldier-aliaset, "I Wear Shades".

Måske ringer navnet en klokke, for Asger Tarpgaard var fra slut-90'erne og op gennem 00'erne guitarist i først Superheroes, siden Private, i begge tilfælde under ledelse af sanger og sangskriver Thomas Troelsen. Han nåede at udgive tre album med Superheroes og et enkelt med Private og spillede blandt andet med Supeheroes på Roskilde Festivals Orange Scene, som de åbnede i 2002.


Asger Tarpgaard udgav også et enkelt album som leder af indie-all star-projektet Music for Modern Man i 2008.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Thomas Troelsens trofaste væbner på genreoverskridende eventyr

Nu står han så på egne ben som sanger, sangskriver og kreativ drivkraft i projektet Souldier.


"I Wear Shades" er en tilbagelænet indie-pop-sang med et strejf af 70'erne og lette psykedeliske undertoner. Den er produceret i samarbejde med Bjarke Niemann, kendt som sanger og sangskriver i Spleen United og Lightwave Empire.

Den tilhørende video af modedesigner Anne Sofie Madsen og visuel designer Anders Christiansen er yderst gennemarbejdet og meget flot. Se den nedenfor.

Befriende og overfladiske solbriller


Om sangen udtaler Asger Tarpgaard:

“Jeg tror, at mange af os kender til det at gå med solbriller for at beskytte noget indeni os selv. Eller på anden vis bære en facade, som man dækker sig bagved.
 Nogle gange er det lettest bare at undgå øjenkontakt.

Solbrillerne kan virke befriende, men kan også ses som noget overfladisk og fordækt. På et tidspunkt skal man måske overveje, om man bør tage dem af.”


Om videoen fortæller han:

“En 1-1-video, hvor jeg render rundt med solbriller, ville være oplagt, men den ville også hurtigt blive kedelig. Så Anne Sofie og Anders kom op med idéen om en hvid port for at give en ny dimension til nummeret.
 Anne Sofie og Anders er vildt ambitiøse og dygtige, og jeg er virkelig stolt af videoen”. 


SOULDIER - I Wear Shades from Asger Souldier on Vimeo.

ANNONCE